Начало Избори - 2022 Александър Сиди: На изборите хората ще накажат лицемерието и безхаберието на доскорошните...

Александър Сиди: На изборите хората ще накажат лицемерието и безхаберието на доскорошните управляващи

Съпредседателят на ВМРО – БНД Александър Сиди не спести пред медиите в Стара Загора тежки думи по адрес на управлявалите през последната година и половина. Той беше представен от водача на листата с № 5 на воеводите в 27-ми избирателен район Красимир Червилов, член на ИК на ВМРО – БНД.

Въпреки договореното от четворната коалиция ПП-ДБ-БСП-ИТН закриване на въглищните ни централи, сега виждам, че тези хора имат наглостта да са по центъра на Стара Загора, да раздават своите флаери и да разказват „уникални“ неща за това какво бъдеще следва. А „бъдещето“ всички го виждаме, плащайки сметката за ток, горивото на бензиностанциите, хляба и абсолютно всяко нещо, каза Александър Сиди.

В България през последните години, за съжаление, нямаше българско управление, а имаше едни хора, дошли за малко, за да получат личен дивидент и да си тръгнат – отсече той.

Ще бъде изумително, ако в Стара Загора за тези политически формации има дори един глас, каза Александър Сиди.

Договориха да закрием тецовете без да имат яснота какво ще се случва оттам нататък – продължи той. – И то във време, когато почти всички държави в Европейския съюз започнаха отново да отварят въглищните си централи на фона на войната, която се случва на километри от нас в Украйна и заради ужасяващата зима, която очаква европейския континент поради липсата на евтина енергия. Докато ние ги затваряме без да имаме идея защо го правим.

По думите на съпредседателя на ВМРО през 2027-28 г. ще бъде закрит единият от двата работещи блока на АЕЦ „Козлодуй“, а през 2029 г. – и вторият. Така България ще приключи и с тецовете, и с атомната си централа. И ще започнем да живеем прекрасно, екологично, „зелено“, красиво, невероятно – иронизира той. – Това се случва заради абсолютно безхаберното управление на едни хора, които въобще не ги интересува какво се случва с българския народ и които ще си отидат в Канада, когато приключат с прибирането на каквото можаха да приберат в България. Кажете ми Вие какво правим 2030-а година, когато нямаме евтината енергия от АЕЦ-а и тецовете? Ще трябва да плащаме „зелената“ енергия, която произвеждаме, и да си купуваме ток от всички наши съседи, които между другото активно и мощно строят ядрени централи с идеята да продават ток и да се наместят на пазара, на който България доскоро беше лидер.

Това ни докара „Промяната“ – заключи Александър Сиди. Той отчете, че и ВМРО в годините си на участие в предишната коалиция, за съжаление не е могла да спре разпада в енергетиката, нито е успяла да наложи да започне строежа на АЕЦ „Белене“. Оттук-нататък се очаква все по-ужасяваща инфлация, все по-ужасяващи цени на тока. И това трябваше да бъде да бъде дебат в тази кампания. Но не е. Вместо това виждаме как същите тези хора ни се усмихват от билбордовете и разказват как искат да си продължат работата, констатира той. И веднага поясни, че „те не увеличиха нищо. Увеличението на пенсиите стана в 44-тото Народно събрание, част от което беше и ВМРО. Увеличихме минималните пенсии, след това добавихме Ковид добавките, и се получи горе-долу същата сума, която в момента се получава от пенсионерите. Единственото, което те направиха, е да сложат Ковид добавката в самата пенсия, за да е част от нея, а не отделна. На билбордовете пише, че са направили и данъчни облекчения за децата. Поредната лъжа. 450 лева за всяко българско дете, което получиха родителите в началото на 2022 г., беше данъчно облекчение, гласувано по настояване на ВМРО през 2020 г. в 44-тото Народно събрание, в бюджета за 2021 година. Това може да бъде лесно проверено. Но за съжаление за тези, които ни управляваха досега, очевидно истината няма голямо значение, отбеляза той.

Кампанията през последния месец Александър Сиди резюмира с думите:

Виждахме как едни хора обикалят по улиците, пеят, смеят се, забавляват се, играят хора, пеят песни в колите си, но всъщност не казват как ще направят така, че българските граждани да живеят добре. Аз лично се надявам, че в неделя българските граждани ще излязат и ще накажат лицемерието и самоувереността на този политически „елит“.

Според Александър Сиди е в ход изключително активно разказване как щяло да има ниска избирателна активност, как хората очакват следващите избори и как всичко се прави за тях. Тотално невярно твърдение. В главите на различни хора вече са създадени модели за управление и ще ги видим още на 3 октомври. Не вярвам, че всички тези пари и усилия, хвърлени тази кампания, са на вятъра и някой очаква да има избори след това. Според мен вече са направени договорките за правителство някъде, в някое посолство, каза той, назовавайки една нарицателна софийска улица.

Вярвам, че на тези избори българите ще гласуват с разум. Ще прочетат програмите, ще помислят. Ще видят кой какво е направил в своята история и съответно ще накажат лицемерието и безхаберието. Единствената демографска мярка през последните 30 години, случила се в България, са данъчните облекчения за деца, които бяха гласувани по настояване на ВМРО през 2020 г. и които хората получиха сега – припомни Александър Сиди. – Какво пречи при първата работа на всеки млад човек в рамките на 24 месеца той да не плаща и да не се дължат за него социални осигуровки – попита риторично той. – Ето една реално работеща мярка, която още утре сутринта, включвайки се в трудовия пазар, младият човек ще получава, първо, малко по-високо възнаграждение, защото от него няма да се вземат социални осигуровки, и второ, ще бъде по-привлекателен за наемане от страна на бизнеса, защото за него няма да се дължат осигуровки. Когато един човек започне активно работа в България, много трудно след това ще започне да мисли да ходи някъде навън, когато е започнал реализацията си на трудовия пазар в България. Хората, които бягат, обикновено са тези, които дълго време не си намират работа, или току-що са завършили. Какво пречи така, както направи Орбан, да се отпускат нисколихвени заеми за млади семейства? Какво пречи например държавата да не прибира държавните такси за придобиване на първо жилище на млад човек до 35-годишна възраст? Какво пречи държавата да покрива част от заема, взет от този млад човек за закупуване на първото си жилище, в рамките например на 10%, когато се роди първо дете и в рамките на още 15%, когато се роди второ дете? Това би било инвестиция в младите, които ще произвеждат БВП и тези пари ще се върнат в държавата. Това са мерки, които ние говорим вече толкова години и се опитваме да направим. И ако отново ВМРО се върне там, където ѝ е мястото – в българското Народно събрание, това е нещо, което ние ще направим, категорично заяви Александър Сиди.

Запитан за проведения протест на ВМРО и граждани пред „Лукойл Нефтохим“ – Бургас, съпредседателят на ВМРО обясни, че гледайки световните борсови цени на петрола сорт „Брент“, у нас вдигат цените на горивата, но премълчават, че преработваме съвсем друг сорт суров петрол – „Уралс“, чиято борсова цена е само по 30-40 долара за барел. Това може да бъде спряно – каза той – както го направи Италия, тръгвайки да променя начина, по който работи „Лукойл“ на нейна територия и да се намеси активно в ценообразуването на петрола там.

Какво пречи – продължи Ал. Сиди – когато говорим за ток, България да спре да изнася българския евтин ток от АЕЦ „Козлодуй“, и да започне да изнася „зеления“ много скъп ток, вместо да го вкарваме в микса и по този начин да плащат всички български граждани? Това е нещо, което ние говорим от много време. Опитахме се да убедим всички правителства напоследък, но не се случи, защото там има далавера.

Ето заради тези неща ние говорим от много време, че трябва държавата най-сетне да се върне на мястото си, защото тя от година и половина категорично отсъства. Идеята им беше да укрепят България като фланг на НАТО по отношение на войната Русия-Украйна. Не успяха, впрочем, защото не успяха да се разберат с коалиционните си партньори от БСП и с другите си коалиционни партньори от Демократична България – „водата“ и „олиото“, които те успяха някак си да съберат в името на далаверата. И другата им голяма тема беше предателството към Македония – това успяха да свършат – констатира Александър Сиди.

Последни Новини

ВМРО внесе сигнал до МЗ с искане за Кризисен щаб за пандемията от кърлежи

Държавата е „пламнала“ от пандемията. Има много ухапани „Сезирам Ви в качеството си на заместник-председател на ВМРО – Българско...

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Нужни са спешни мерки от страна на Столична община За това предупреждава зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в...

Каракачанов: Евроатлантическите лозунги са параван, зад който сглобката кадруваше както си иска

Т.нар. евроатлантически лозунги са параван, зад който сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС кадрува, както си иска. Тези хора показаха, че имат нужда...

ВМРО към МС: Започнете процедура по изграждането на забатачения от ПП онкоцентър за протонна терапия

От това зависи животът на хиляди българи С този призив се обръщат към Министерския съвет на служебното правителство председателят...

ПП „ВМРО – Българско национално движение“ ще участва в изборите за ЕП и НС с партийната си регистрация и граждани в листите

В събота Организационният съвет на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ взе решение за самостоятелно участие на партията в предстоящите на 9...

Контрера: В държавата има пандемия от кърлежи.  Настояваме МЗ да свика кризисен щаб

От месеци зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в СОС Карлос Контрера сигнализира, че тревните площи в София не се обработват срещу...

Контрера: „Промяната“ опропасти изграждането на детски център за лъчелечение и протонна терапия

Това е престъпление срещу децата на България! „Провалите продължават и с Плана за възстановяване и устойчивост. Кабинетът Денков-Габриел опропасти...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir