Начало Блог Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията

 Интервю за „Марица“.

– Г-н Джамбазки, какво мислите за служебния кабинет?

– Впечатляващ е на първо четене. Няма хора с биографии, свързани с корупции и т.н. Четейки ги отгоре, виждаш, че това са хора от съответните ресори. Служебният министър-председател в две правителства беше добър. Да видим как ще се справят, защото те имат да решават много тежки въпроси с оглед за зимата, която предстои. Не правя черни прогнози, не плаша никого, но заради безумната и безотговорна зелена политика от т. нар. „Зелена сделка” цената на тока и на всички енергоносители ще е драстично висока. И това няма да се хареса на никого.

– Възможно ли е, ако влезете в парламента, да се коалирате с „Възраждане” и ИТН, както се заговори последните дни?

– Коалиция не може да правим с хора, които открито и нагло подкрепят чужди държави и чужди интереси – говоря за „Възраждане” и техния лидер, който се хвали за това, че е обявен за руски шпионин. Това е може би първият български политик, който се хвали с това сам, той направи специална пресконференция и започна с това пред всички Ваши колеги. Той направи своя организация, която, както виждате, е като част от Кремълската хибридна война, защитава кремълските интереси и тези. Виждате тази верига от събития, което се случва и на Балканите – това са опитите за дестабилизация на Косово и Босна и Херцеговина, и това е продължение на тази политика. И този човек (Костадин Костадинов – бел. ред.) се гордее с това! Според мен той извършва деяние по глава 1 от Наказателния кодекс и рано или късно сметка ще му бъде потърсена.

– С кого предвиждате коалиция?

– В момента имаме формирани два блока – едните са русофилите, а другите ни преподават уроци по антинационално мислене – казват ни, че историята нямала значение. Има нужда от обединение на хората, които определят себе си българоцентрично, които са национално мислещи. Бихме подали ръка за разговор с политически организации, които споделят сходни идеи. Видяхме, че „Има такъв народ” отговориха, макар и индиректно, че нямат интерес от подобен разговор. При всички положения такъв разговор е нужен, защото вижте какво ще се случи само след два месеца – почти същата картина на Народното събрание, може би с някаква малка разлика. И основният разговор в българското общество ще е за доходите на гражданите, но това е свързано с геополитика – цени на газа и т.н. Ако новото управление е като сегашното, където директно цитират чужди посолства – това би било тежко за българската нация. ВМРО, за разлика от част от политическите формации в момента, не е проект, а има своята дълга история. Можем да сме и в Народното събрание и извън него.

– Какво показа анализът Ви? Защо не влязохте в парламента?

– Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите, а и да си присвоят успехите. Един пример за това е геополитическото решение за обновяване на българската авиация. Когато не бе изгодно да се споменава кой бе военен министър по това време, всичко се струпваше върху нас. Сега всички се хвалят с тези самолети и има пляскане, а преди това изтребителите бяха на 60 години. Имаме нашите грешки като формиране на послания, изговаряне на важните неща като коалиционни назначения и култура. Няма да споменаваме Агенцията за българите в чужбина, което ни бе тропосано като голяма щета. Там обаче вината си е наша заради лошия избор. През март миналата година, водени от погрешното убеждение, че математическият сбор е по-голям, а се оказа, че е по-малък, избирателите ни наказаха. За нас е на живот и смърт какво ще правим за Македония. Тази тема изцяло съществува и ако не бяхме ние, министър-председателят от предишния мандат – Бойко Борисов, отдавна щеше да е приключил с този въпрос. Щеше да следва западните си партньори, които нарича „началници”. Той бе претупал този въпрос – добре че го спряхме ние.

– Сега ще има ли връщане към „газпромаджийската“ политика?

– Трябва да се търси всяка възможност за сключване на договори за ​газа, откъдето и да е другаде! Защото ако сме честни, политическата корупция в държавата ни през последните 30 години се дължи на тази политика. Нашите най-големи „братя”, „братушки” и не знам какви още, ни продаваха най-скъпия газ. И много политически сенчести конструкции бяха свързани с техните кръгове. Когато чух преди няколко дни бившия премиер Бойко Борисов, че газът трябва на 100% да се диверсифицира, едновременно ми стана тъжно, смешно и ме хвана яд. Само за „Турски поток” сме платили 3 милиарда за една тръба, която захранва политическите приятели на Кремъл – в лицето на Вучич и Орбан. Ние нямаме печалба, нямаме резервирани обеми. Изплащат се мижави транзитни такси до 2 хиляди 50 и някоя година. През Гърция може да идва втечнен газ от няколко точки. Има варианти и за други такива. Ще бъдат разработвани бързо находища в Средиземно море – до Кипър, Израел има големи залежи. Не трябва да се правят договори, при които залагаш всичко на една карта и да ти кажат: „Моето момче, ние сега спираме тръбата, за да ти падне правителството!”. Това повече не трябва да се случва.

– Какви са опасностите пред бизнеса?

– Там е големият проблем! В един момент битовите сметки ще се окажат по-малкият проблем. Ако бизнесът закъса, хората, които пращат битови сметки, няма да могат да получават и заплати. А голяма част от нашата индустрия използва основно газ. Тези избори са изкуствено създадена глупост – Движението за права и свободи свали правителството за да докаже, че могат да го направят. Свалиха излишно председателя на парламента – знаково, силово и за нищо. Искаха да покажат, че ги има и хвърлиха България в излишни избори.

– Казвате „Македония е българска”. Как звучи това в ушите на европейците след т. нар. „пробив на Макрон”?

– Честно казано, изобщо не ме интересува как звучи! Както не ни питат как ни звучи едно или друго тяхно политическо решение, свързано с Белгия, Франция и техните отвъдморски територии. Никой не ни е питал никога по такива теми. И аз не виждам защо ние трябва да се съобразяваме с опитите да бъде заличена нашата история. Установил съм от много разговори, че европейците изобщо не ги интересува темата „Македония”. Тяхната идея е да си сложат едно тикче, че са направили пробив по Македония. И вижте сега какво се случи – темата Македония изчезна. Принудиха нашето Народно събрание – прибързано, необмислено и под чужд натиск, да гласува френското предложение, което ние подобрихме. Сега темата Македония рязко изчезна, защото Макрон искаше да си пише една хубава оценка, а там му пишеха все 3 на релси. Идеята бе след напускането на Великобритания на ЕС да се каже – г-н Макрон започва преговори с Македония и Албания.

– Какво може да стане оттук нататък?

– Историята не може да се дели! Всяко едно българско Народно събрание и Министерски съвет трябва стриктно да следват протокола, макар че там липсва Илинденско-Преображенското въстание, там липсват примерните уроци за Гоце Делчев и така нататък. Но пък ги има Самуил, Кирил и Методий и Григор Пърличев. Ние нямаме никакво задължение и причина да бързаме. Не може някой да ти влезе с кални крака в хола ти и да каже: това е мое! Не, твоето започва от 1934 г. с Коминтерна и през 1947-а като история на Съюзната федеративна република Югославия. Ние претенции към тях нямаме – искаме да се извинят за геноцида срещу своите граждани с българско национално самосъзнание, искаме да им възстановят имотите, да изкажат извинение и да покажат къде са масовите гробове. Ако не искат да направят това, няма да влязат в Европейския съюз. Планът на тези хора е следният – те виждат, че ще има голямо събрание за промяна на договорите – за отпадане например правото на вето. Така Европейският съюз ще се промени в следната форма: Ще има един малък Шенген с държавите основателки и Германия, защото някой все пак трябва да плати. Външният кръг ще са държавите от Централна и Източна Европа като нас – дето не им харесват много разните ЛГБТ пропаганди и не искат да им се месят много. И ще има трети още по-външен кръг от вечни кандидати – като Турция, която е кандидат-член от 1979 година – вече 43 години, и в следващите 444 ще е в същото състояние. Македония ще е в тази група държави. За тях с Турция ще има митнически съюз, различни облекчения и т.н.

– От Македония се подават знаци, че няма да включат българите в конституцията си. Какво следва?

– Значи няма да влязат в Европейския съюз. Механизмът тук го задейства протоколът, който е подписан и от Буяр Османи. Ако този човек не убеди своите народни представители да впишат българите не като малцинство, а като държавнотворна общност, защото там действа система от квоти и т. нар. билатерално мнозинство. Това дава възможност българите да са защитени. Ако се обявите сега за българин, започват доноси от съседи, полицията идва да ви глобява.

– Те, съседите, пак ще те топят и да те впишат в конституцията. Титовизмът не се лекува с протоколи…

– Те пак ще те топят, но когато пуснеш едно писъмце към Европейската комисия, както аз правя постоянно, и отидем на преговори, и ги покажем като лоши момчета, е друго. Имахме случай с българин, на когото му стърчаха железа от крака и му отказаха операция в България. Не му дават паспорта да се лекува в България! Само в Русия и в Македония глобяват за писане на мнение в социалните мрежи! 200 евро е глобата. Българин написа, че „Света София” е българска църква в Охрид и го глобиха 200 евро.

Последни Новини

ВМРО в ОбС – Стара Загора срещу „Възраждане“: Чертаете разделителни линии и тровите българското общество

На последната сесия на Общинския съвет на Стара Загора общинският съветник и член на националното ръководство на ВМРО Красимир Червилов постави декларация...

Карлос Контрера: Некоалицията се пренесе в общината в София, но с различни партньори за моментни удоволствия

Съветникът от ВМРО ядосан заради липсата на пари за транспорта В Столичния общински съвет се разиграва истинска политическа оргия!...

ВМРО – Враца предлага общината да опрости задълженията на МБАЛ „Христо Ботев“

ВМРО предлага да се намери механизъм, по който Община Враца да преразгледа и опрости задълженията на МБАЛ „Христо Ботев“ и да промени...

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir