Начало Блог Ангел Джамбазки: Маймуни биха се държали по-прилично от депутатите в последните два...

Ангел Джамбазки: Маймуни биха се държали по-прилично от депутатите в последните два парламента

Винаги съм на първо място български представител.

Това заяви в предаването Студио Actualno евродепутатът от групата на ВМРО Ангел Джамбазки в отговор на въпрос дали българските евродепутати са представители на България в Брюксел, или на Брюксел в България.

Как функционира Европейският парламент и българските интереси в него

Логиката не Европейския парламент е да смели всички националности в няколко политически групи, които да се противопоставят едни на други. В България обаче имаме прекалено много нерешени национални въпроси.

С общи усилия успяхме да решим национален въпрос, който не намираше развитие от 1932 година, а именно признаването на българско малцинство в Албания. Постигнахме го с много усилия и обикаляйки всички групи, търсейки подкрепа от всякакви хора.

Ще ви дам и друг пример, който показва защитаването на българския интерес. Става въпрос за пакет „Мобилност“, известен още като пакета „Макрон“.

Българската кауза в Северна Македония

Една от непрекъснатите теми, които отстояваме, е защита на българската кауза в Македония. Поставени сме под огромен натиск, най-вече от представители от околните държави, свързани по някакъв начин с югославската комунистическа партия. Те се опитват да принудят България да даде зелена светлина за начало на преговори с един режим, който е откровено антибългарски.

Последният пример е с подмяната на паметната плоча на български четници. Счупиха плочата, която е в манастир на гроба на тези български национални герои, сражавали се с турска потеря през 1904 година, когато загива и войводата им. Сложиха някаква плоча, на която имената са преиначени, но хората там са толкова неграмотни, че са запазили оригиналния надпис: „Който падне в бой за свобода, той не умира“. Ние сме наясно какъв е този цитат. А онези дори не са разбрали какво пренасят и са го написали на идиотица, измислената от Караджордевич азбука.

Каква е причината за провокациите на македонистите?

Запитан за твърдението на председателя на Македонската академия на науките и изкуствата Люпчо Коцарев, че РС Македония в продължение на над един век е била под българско робство, Джамбазки отговори по следния начин:

Най-добрите хора в региона са загинали в сражения. Други участници във въстанията са напуснали, включително и част от моя род. Тези, които са останали, по някакъв начин са се примирили и снишили, за да оцелеят. Дълбоко в себе си те знаят, че са извършили предателство. Как един предател се пази? Ами като заема най-яростната позиция на предателството, което е направил. Македонската академия на науките е известна на всеки, който чете, като Македонска академия на неуките. Това е студио на Монти Пайтън и на Уолт Дисни едновременно.  Имаше един деятел на тази академия, който беше доказал, че македонците произхождат от Индонезия и са на 200 хиляди години. Това е интересно твърдение, защото e известно, че първите хора са се изправили има-няма 100-150 хиляди години по-късно. Или някъде по Охрид растат много интересни билки, или гроздето нещо е вкиснато и му слагат повечко захар, за да направят гроздовия сироп по-силен. Друг техен учен твърди убедено, че Александър Македонски си имал подморница (подводница), с която се шетал насамо натамо и с която открил Америка. За тези хора би трябвало да се грижи доктор Цветеслава Гълъбова.

Борбата за национална идентичност

Това, което защитаваме в момента, е съхраняването на националните идентичности в рамките на ЕС. Става въпрос и за запазването на нашия модел на общества. Аз не възразявам някой в Швеция или Дания да реши, че семейният модел на тези общества – ще бъде някакъв по-различен. Няма да си позволя да казвам на тези хора как да си градят обществата, но имам претенции тогава, когато дъщеря ми отиде в детската градина да не гледа игри, в които карат момчетата да се обличат като момичета, посочва той.

Обвиненията към ВМРО за търговия с българско гражданство

Видяхме сериозна пропаганда. Ние съдим Катя Матева заради клеветите, които изрече. Ние сме предлагали многократно проблемът с гражданството да се реши по следния начин. Да се приеме нормативен акт, което се прави еднократно. Така е решен въпросът с гражданството на българските евреи, които заминават след 1947 г. в Израел. На всички еднократно с решение на НС е възстановено българското гражданство. Ние искахме да се приеме текст, който гласи: Всеки един наследник на поданик на Царство България към 9 септември 1944 г., който желае да възстанови своето гражданство, може да го направи в определен срок. Никой не искаше да го приеме това.

Това влезе в колизия с интересите на антибългарската и противоконстутиционна етническа партия ДПС. Откъде тръгна целия конфликт? Една дама, родена в Турция от родители турци, чиито родители са напуснали доброволно България, по сила на изселническа спогодба от 50-те или 60-те години, се опита да придобие българско гражданство на основата на произход. Ние провидяхме в този опит провокация от страна на ДПС, след което можеше неограничен брой хора да поискат да направят същото. Ние спряхме този процес и тогава на някой му хрумна, да спретне този комплот.

Агенцията за българите в чужбина не взема и не дава гражданство. Когато някой иска да получи българско гражданство на основата на произход, първо се подават документи, които отиват в Министерството на правосъдието, там има комисия – Съвет по гражданство, която решава дали да го пусне или не. Ако го пусне, то отива при министъра на правосъдието. Той го изпраща на Интерпол, на ДАНС, на полицията и те трябва да проверят дали документите са истински. Ако някъде по цялата верига има фалшив документ, те трябва да го спрат. Ако всичко е наред, това отива при министъра, който го резолира и го праща в президентството. Там по силата на указ на президента това правомощие е прехвърлено към вицепрезидента, към който има Съвет по гражданство. Той заседава и разглежда всички документи и ако всичко е наред президента издава указ, с който дава гражданство.

Единствената връзка на ДАБЧ е това, че имаше възможност да докажеш с документ, издаден от нея, че имаш български произход. Ако ние твърдим, че се продава българско гражданство, трябва да подведем под отговорност министъра на правосъдието, вицепрезидента, президента, началника на ДАНС, началника на Столична дирекция на вътрешните работи, прокурори, някой от Интерпол. Всички тези хора трябва да са се подписвали под документи с невярно съдържание. По силата на своите служебни правомощия, тези хора носят наказателна отговорност. Проверете връзките на въпросната жена с ДПС.

На какво се дължи високата цена на тока?

На безумието на ляво-зелените активисти в Европа години наред, които налагаха много високи цени на т.нар. въглеродни квоти върху енергията, произведена от въглища. На това, че спираха масово ядрени централи. Помните предателството със затварянето на първите четири блока на АЕЦ „Козлодуй“. Тези хора вярваха дълбоко, че като наредят китайски панели и вятърни перки и всичко ще цъфне и ще върже. Те или са много глупави, или са големи измамници, защото ти не можеш да си мислиш, живеейки на тази планета, че тук ще закриеш ТЕЦ-ове, а в Китай ще ги откриеш и ще стане по-чисто. Тук става въпрос за тежък лобизъм. Вижте примерът в Германия. Затваря си атомните централи, затваря си ТЕЦ-овете и внася ток от полски ТЕЦ-ове. Добре де – как се чувстват тези зелени активисти?  Това, което виждаме, е една колективна лудост в западния свят. За мен тя се дължи на дългите години благоденствие.

Защо ВМРО още няма кандидат за президент?

Причината е, че ситуацията не е обичайна. За нас е ясно, че наш кандидат трудно ще стигне до президентския стол. Ролята на кандидата на ВМРО тук ще бъде да събере разпиляната и по наша вина подкрепа на хората, които се самоопределят като националисти и патриоти. Понесохме тежки удари от участието си в управлението по много причини. Но сега този кандидат трябва да ги събере, защото видяхте вече два парламента, в които може да се каже, че ако на маймуни бяха дали по едно сако, щяха да се държат по-прилично от депутатите в тях. Видяхте как изглежда Народното събрание без представители на българския национализъм. Обясняваха, че ние сме груби и недодялани, но такъв зверилник не е било.

Последните два избора бяха на отрицанието, на омразата, на разрушението. Резултатът и видим. Дори да вземем например реакцията с онези Робинзоновци от заседналия турския кораб. Ние сме организация с историческа основа, а не сме проект, който е сглобен в Белград, Дубай, Вашингтон или Москва, а не терена имаме много такива. Партиите, които имат идеологическа основа, се броят на пръсти, посочи още евродепутатът.

Видео >>>

Последни Новини

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir