Начало Новини Лидерите на патриотичните формации – крачка встрани в името на България!

Лидерите на патриотичните формации – крачка встрани в името на България!

Искаме нова Конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите, намаляване на правомощията на банките и ЧСИ-та, както и категоричност за еднонационална държава, свободна от джендър пропаганда.

Това са само част от приоритетите на ВМРО, около които зоват останалите консервативни, патриотични сдружения и партии да се обединят, за да бъде преодоляна политическата криза, в която страната изпадна. Сред останалите водещи са преодоляване на демографската криза и демографския дисбаланс чрез насърчаване на младите семейства и бизнеса; безплатни детски градини, безплатни учебници до 12-и клас; съхраняване на традиционните семейни ценности; безотказност по отношение на позицията за Македония; категоричност спрямо недемократичния и застрашаващ националните ни интереси политически курс на Ердоган и др.

Приоритетите бяха представени от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференция след проведеното заседание на Изпълнителния комитет.

Този парламент беше грозен – единственото, което направи е да промени в своя полза Изборен кодекс. Там има стари муцуни, не са никакви нови.

Те извършиха предателство – под благовидния предлог да се даде право на българите да гласуват, дадоха възможност в държави извън ЕС да се откриват безразборно секции. Даде като примери за надвисналата заплаха над страната ни Каракачанов.

Ето защо истинският патриотичен вот, гласът на хората, които истински милеят за България, трябва да се обедини, категоричен беше още той и допълни:

ВМРО като най-голямата патриотична формация – това показаха избирателите, има няколко варианта – самостоятелно – както на последните избори – нямаме от какво да се срамуваме. Втори вариант – да се опитаме да направим тюрлюгювеч за повече гласове – това е неприемлив вариант. Третият и близък до нас вариант да се търси обединение на патриотичния вот и формации, които споделят нашите идеи за патриотичните семейни ценности. Това обаче пак не може да стане чисто на база сбор гласове и проценти, а може да се случи на база някои принципи.

Българският патриот трябва да обича първо България преди своите симпатии към една или друга велика сила. 32 години гледаме един и същи цирк – разделение, омраза, противопоставяне. Ние сме шампиони по това да се мразим.

Политическите формации да намерят сили да работят заедно за България.

А що се отнася до истинските патриотични формирования, сдружения и партии, то аз призовавам ние, лидерите, да направим крачка встрани, да загърбим личните противоречия, за да спрем нихилизма и пълзящото национално предателство, което превзе миналия парламент, категоричен беше още Каракачанов.

Линк към пресконференцията от Фейсбук страницата на ВМРО вижте тук >>>  

 Ето и пълния текст на приетите от ИК на ВМРО приоритети:

ВМРО – Българско национално движение определя периода от последните парламентарни избори до края на мандата на 45-ото Народно събрание като апотеоз на нихилизма, безотговорността, политическата омраза и националното разделение. Все неща, които в крайна сметка водят до разруха на държавността.

Повече от година ние предупреждаваме, че вкопчени в битки на егото хора и институции ескалират напрежението, противопоставят в лична полза различни групи в обществото и този път води само към упадък и липса на перспектива за страната. И така вече 32 години. Днес срамните резултати са налице: имаме политически среди, които са изпаднали в глуха защита. Имаме и политически сили, които отказват да оправдаят вота на избирателите си и в надцакване с опонентите за някой мандат повече хвърлят държавата в хаоса на поредни избори.

Същите обаче не се посвениха за краткото време, в което контролираха парламентарната власт, да разширят привилегиите си на управляващи и да изменят в своя изгода изборните правила. Не се посвениха дори да жертват националния интерес и да влязат в договорки с антибългарски сили, осигурявайки възможност за безпрепятствена намеса на ислямиста-диктатор Ердоган във вътрешните ни дела. Нищо, че същият често оспорва българската принадлежност на градове като Кърджали, Ямбол и Бургас, включвайки ги в „сърдечните“ граници на своят неоосманистки блян.

Българите, които преди година поискаха промяна, получиха, както и предупреждавахме, подмяна.

Осъзнавайки отговорността си като най-голямата патриотична партия в България, доказала верността си към националните идеали, традициите и християнските ценности, ВМРО заявява своята готовност да започне работа за обединение на формациите от патриотичния и консервативен спектър. Обединение не механично, което междуличностните отношения на лидерите биха могли да взривят, както се случи с коалицията Обединени патриоти, а обединение ценностно, базирано на общи приоритети и решения по най-важните за България проблеми. Без „-фили“ и „-фоби“. Патриотизмът за нас е в принципа българския интереси над всичко, а не любов към Русия, САЩ или някой друг преди България.

1. Националното разединение и политическата омраза са основен проблем. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ И ЕДИНСТВО, за да гарантира развитие и благополучие на гражданите си. Политическото противопоставяне е нужно само на мимолетни политически актьори, лишени от чувство за държавност, които без него не биха имали основание за съществуването си. Ние от ВМРО за пореден път казваме, че за силна държава е нужно да бъде възроден авторитетът на институциите. Укрепването на българската държавност е била винаги основна цел на ВМРО.

2. Демографската катастрофа е проблем, към който ВМРО от две десетилетия се опитва да привлече общественото внимание. Българите продължаваме да бъдем най-бързо изчезващата нация в Европа. С 40 хиляди годишно намаляваме като етнос. Необходими са бързи, комплексни и адекватни мерки. Подкрепа на грамотната раждаемост, активни просемейни политики и програми за завръщане на нашите сънародници от чужбина са част от спешните мерки, които трябва да се предприемат. Има и други решения, насочени към преодоляване на регионалния дисбаланс, данъчни облекчения за всяко дете, безплатни детски градини, безплатни учебници до 12-и клас, премахване на ДДС при закупуване на жилищен имот от младо семейство; насърчаване на земеделието като семеен бизнес и т.н.

3. Основна заплаха пред България са опитите за подмяна на националните, семейни и християнски ценности, върху които е изградено обществото ни – от страна на една радикална неолиберална идеология, чиито представители с болшевишки методи налагат тезите си, преследват опоненти и инакомислещи и поставят под съмнение самия смисъл на думата „демокрация“. ВМРО единствена противодейства решително на тази тенденция чрез отхвърлянето на Истанбулската конвенция и нейните метастази в българското законодателство и ще продължи да воюва за отстояване на НОРМАЛНОСТТА.

4. Проблемът с пълзящата циганизация на страната също дълго време се прикрива заради политическа коректност или тясно партийна електорална изгода. Считаме за неотложно приемането на Концепцията за интеграция на маргинализираните цигански общности чрез приучаването им към труд, образование и спазване на законите в държавата, която Красимир Каракачанов внесе в Министерски съвет. Иначе бумът на маргинална раждаемост, почиваща върху източване на социалните фондове и генерираща криминален произвол, скоро ще застраши гражданския мир в страната. За да се спре политическия флирт с маргиналите, избирателното право трябва да бъде обвързано с конституционното задължение за образование и владеене на български език. Неграмотните – лица, неизпълнили конституционното си задължение за образование до 16-годишна възраст, да нямат право да гласуват.

5. В геополитически план са нужни повече твърдост и последователност:

– Необходима е твърдост в отстояването на националния ни интерес в междудържавните отношения. Никакъв компромис с историческата истина за българския произход на населението в Македония! Подкрепа за тази страна за членство в ЕС, само когато се откаже от антибългарския македонизъм, издигнат днес в държавна идеология и възпитаван чрез образователната система.

– Категорично България трябва да каже: Не на неоосманизма, не на нелегалната имиграция.

– България следва да се превърне в активен фактор за противодействие на насажданата чрез брюкселската бюрокрация джендър идеология. Еманципиран и добронамерен делови подход с „великите сили“.

        6. Спешни мерки за подкрепа на бизнеса и на обикновените хора в пост-ковидната обстановка.

– Протекция на малките и средните фирми чрез пакет от мерки за преодоляване както на последиците от икономическата пост-ковид криза, така и като цялостна програма за насърчаване на инвестициите, на иновациите и т.н.

– Приемане на Закона за частния фалит, който ще гарантира на добросъвестните длъжници втори шанс за нормален и достоен живот.

– Намаляване на законоопределената наказателна лихва до поносим размер като функция на ОЛП. Недопустимо е при почти нулевите му нива тя да е 10 пункта над него.

– Премахване възможността банките да искат заповед за изпълнение по чл. 417 от ГПК, без да докажат вземането си. Преустановяване на дейността на т.нар. „колекторски фирми“ по отношение на потребителски дългове.

– Ще започнем дебата за прекратяване на дейността на частните съдебни изпълнители, като съдебното изпълнение да бъде поверено само на държавните съдебни изпълнители към съответните съдилища.

7. За нас от ВМРО е нужна радикална промяна, за да може България да излезе от блатото на застоя! Нужна е нова Конституция, която да промени правилата, защото смяната на личности и политически проекти в управлението не дава резултат. Нужна е ясна отговорност от всеки носител на власт – от президента до чиновника или съдията. А това означава:

– Президентска република – т.е. пряк и мажоритарен избор на изпълнителната власт.

– Следва да се намали броя на депутатите, съответно на намалялото от 1990 г. население и да се въведе механизъм за отзоваването им от страна на гражданите.

– Въвеждане на регионално самоуправление и разширяване на правомощията на общините.

Това са част от идеите ни за нова Конституция, която трябва ясно да обяви България за еднонационална държава, без еднополови бракове и свободна от джендър пропаганда. Готови сме да предизвикаме и допитване до народа по тези въпроси.

На база на тези виждания ВМРО обявява, че е готова за диалог с всяка партия или обществена организация, която ги припознава, и е готова да подкрепи нашите усилия за градивна промяна в България с цел благоденствието на българския народ и отстояване изконните му духовни устои.

Последни Новини

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Каракачанов, ВМРО: Сглобката получи своя удобен лубрикант – Костадин Костадинов

Вчера Костадин Костадинов отново излъга. За пореден път неговата лъжа беше насочена не към някой друг, а към...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir