Начало Блог Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Какво научи ВМРО да не прави в политиката?

ВМРО какво научи да не прави в политиката от времето, когато не сте в активната политика и след това, ще се въздържа от квалификации, управление на ПП, ДБ, БСП и ИТН, попита водещата Илиана Беновска. Искрен Веселинов отговори: Научихме се да не правим компромис с нечистоплътни хора и политически партии.

Равносметката за ВМРО от участието им във властта по време на третото правителство на Борисов.

Беновска попита: Теглите ме за езика – бяхте ли направили компромис с ГЕРБ? Веселинов отговори, че всъщност ВМРО са били направили компромис с Марешки, когато са се явили заедно на избори. Той продължи: С ГЕРБ сме правили много компромиси, но не такива, които са лъжа за самите нас! В управлението с ГЕРБ отидохме с ясното съзнание, че сме различни, че ще бъде борба за всяка една наша идея, че ще има замитане на наши приоритети! Борихме се и реализирахме не малко! Ние нямаме някакви измамени очаквания там, въпреки че не сме идентични като идеи, като дух! Разочарованията дойдоха от формации, които възприемахме като патриотични, а те не бяха.

Не Ви ли изигра лоша шега това, че разделихте този патриотичен фронт – ВМРО, НФСБ и Марешки, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че всъщност патриотичният фронт е бил между ВМРО и НФСБ, към които се е присъединила по-късно „Атака“. Имало е още 11 патриотични формации, които са подкрепяли каузите на „Патриотичния фронт“. В този дух – да, вероятно имаше такъв проблем! Но постоянната агония на тази коалиция в управлението, Вие помните, че това бяха 4 години, в които имаше постоянно противопоставяне в рамките на „Обединени патриоти“, доведе до желанието на нашите структури, което аз винаги съм защитавал, да се явим самостоятелно и тогава ние бяхме с най-високи исторически резултати на ВМРО на парламентарни избори, обясни Веселинов.

Каква ще бъде кампанията на ВМРО за предсрочните избори?

Изборите са на 2-ри октомври. Вие получавате някаква минимална субсидия, откъде пари за изборите? Виждате, че гласове се печелят през медиите, попита Беновска. Веселинов отговори: За съжаление наистина ефирното време е много скъпо! Факт е, че ни предстоят най-сиромашките избори, които сме правили! Затова ще заложим повече на пряка агитация и на други, по-нестандартни методи за агитация през социални мрежи и прочие.

Беновска продължи: Но и те струват пари, а както виждате американския модел на автобуса на ПП, който обиколи по определени маршрути България и това, което ДПС прави от години може би сработва! Лични срещи с хората, но не знам доколко това е вече ефективно. Веселинов отговори, че това всъщност са два различни модела. В първия случай сме имали една имитация на американска кампания, защото ПП са били посрещани от свои си хора и са се ръкували с тях. Докато ДПС прави кампания, като обикаля структури, които съществуват. ВМРО също е формация със структури и това ще бъде техният капитал на тези избори! ВМРО тръгва към тези избори с опит да създаде нещо ново, като конструкция и като коалиционен подход! Анализът от тези 7-8 месеца на настоящия парламент показа, че формациите, които отстояват националния интерес, почти отсъстват от Народното събрание! Това гласуване за Македония, когато със 170 гласа премахнахме ветото без да гарантираме националния интерес, показа един огромен процент хора, които не се държат като българофили! В този парламент ние виждахме русофили, американофили, туркофили, сега ДПС си откри кампанията на практика от Турция и това не прави впечатление на никого, освен на нас! Преди година Карадайъ също беше в Турция, откъдето обяви, че това е неговата родина и ние поискахме забрана от прокуратурата на тази партия, но прокуратурата се направи малко на разсеяна, заяви Веселинов. Беновска отвърна: Този въпрос стана малко „загубени в превода“, може и така да е, между нас казано. Събеседникът ѝ заяви: Това е поредният случай, когато тази партия си открива кампанията от Турция! Да вземат тогава американофилите да отидат до САЩ, русофилите в Москва! Хората поне да знаят за кого гласуват и под чие дистанционно управление са техните политици.

Искрен Веселинов обясни, че ВМРО са призовали за един открит форум на формациите, които определят себе си за българофилски. Този форум ще се състои идния вторник, в Македонския дом на „Пиротска“ 5. Той изрази надежда да започне диалог за нещо ново, принципно, изградено на патриотично-консервативни ценности и това ново обединение да има шанс не само да влезе в парламента, но и да създаде една нова алтернатива за българите, които в момента буквално избират между чужди агенти.

ДПС и посещението на Карадайъ в Турция. Ахмед Доган.

Беновска продължи: Уважаеми г-н Веселинов, това предизвиква в момента големи дебати! Знаете историческата роля на Ахмед Доган, едни го харесват, други не, трети го отричат, четвърти търсят генезиса му в ДС, споменахте преди малко Турция. Знаете, че предишният председател на ДПС, погрешно поставен, според мен, няма да му спомена името, защото не си струва, влоши отношенията между Турция и ДПС! Но отричате ли, че Доган държи етническата карта? Искрен Веселинов отговори, че не отрича факта, че Доган държи етническата карта и точно това е големият проблем на българската демокрация – че имаме турска партия! Преди години Конституционния съд не е взел решение и това е причината ДПС да се утвърждава като партия с турска идентичност. Затова и ВМРО са сезирали прокуратурата при предишното посещение на Карадайъ в Турция, когато ясно е било показано, че ДПС не е българска партия. Веселинов добави: Инетлектуалните спекулации на един или друг анализатор са нещо много интересно, но явно, след като си поканихме цар за спасител, след това бодигард за спасител, след това харвардски измамник за спасител – ами време е да си поканим и един турски агент за спасител, защо не! Софийската интелектуална мисъл може да роди и това! Аз няма да се учудя вече на нищо.

Президентът Радев.

Но приема ли народът, българският патриот и националист в добрия смисъл на думата, Вашият почетен председател, извинявайте, и Вие сте с него, но той е наложената политическа фигура от години във ВМРО, силно прононсирана – приема ли го като водач българския народ, какви са шансовете, попита Беновска. Веселинов отговори, че според него нито един от старите политически лидери не може да бъде бъдещ водач. Но видяхме „харвардците“, just kidding, отбеляза Беновска. Веселинов заяви: Търсенето на лидерство и на промяна води до нови лица. Такова ново лице за масовата публика в момента е Румен Радев, а „харвардската групичка“ и всички останали са по-скоро негова проекция в онези избори, когато той се идентифицираше до някаква степен и с тяхната политическа формация.

Но все пак ще си плати ли Румен Радев за вдигнатия юмрук, юмрукът, който свали Бойко Борисов от власт, попита Беновска. Веселинов отговори, че Радев си плаща и в момента за това. Радев е сам от политическа гледна точка и всички партии, които са го подкрепяли, в момента се позиционират като негова опозиция. Това може и да е подготовка за евроатлантическо управление на ПП, ДБ и ГЕРБ. Тези формации не могат да съществуват без противник и в момента нарочват своя създател за противник, за да направят по-лесно консумируем за техните избиратели бъдещия брак. На четвъртия ден от служебното правителство имахме протест на ДБ и ПП срещу служебния кабинет с едни парадоксални искания да не се допусне нова зависимост от руския газ! А същите тези хора не ги видях да протестират, когато техният кабинет защити вноса на руски петрол, при все, че има ембарго на петрола, а на газа няма! Не ги видях да протестират, когато стана ясно, че сега е моментът на „Лукойл“ да им бъдат извити ръцете и да бъдат принудени да фактурират на реални цени сорта „Урал“! Но не, те си замълчаха, защитиха руския интерес! Не защитиха интереса на българските потребители! Сега обаче те са русофобите и изискват от своя „отец“, „създател“ Румен Радев и служебния му кабинет да не прави никакъв бизнес с руснаците! Ами тогава Вие защо купувахте през посредници руския газ? Толкова е параноично всичко в нашата страна и толкова шизофренично и очевидно това е и причината за търсене на нови политически проекти и ново лидерство! Но не смятам, че който и да е от старите герои на прехода може да го изиграе, категоричен бе Искрен Веселинов.

Костадинов и „Възраждане“.

Срамежливо пропускате Вашия бивш кадър, заместник-председател беше на ВМРО, Костадин Костадинов, който създаде „Възраждане“, влезе в 47-ия парламент и върви доста стремително нагоре именно на гребена на русофилската вълна и на патриотичния тренд, продължи Беновска. Искрен Веселинов отговори, че между патриотичната вълна и русофилската вълна има разлика. Той продължи, че не е чул Костадинов да реагира остро нито срещу посещението на Карадайъ в Турция, нито по някоя от патриотичните теми. Той продължи: Не го чух да протестира и срещу циганската престъпност, която изживява бум! Да, той е русофил и това не може да му се отрече! Това е видно от онези 5 точки, които предложи за съставяне на правителство, които бяха – махаме санкциите срещу Русия и така нататък! Всички 5 бяха за Русия и нямаше нито една за българите! Така че г-н Костадинов има право да се изживява като представител на руската политика в България, но трудно би имал правото да се изявява като патриот.

Аз ще отбележа една тема, която той стабилизира тук, в това студио, по нашата любима тема, на нас и на ВМРО – националната доктрина. Миналата седмица Костадинов се зарече, че като спечели изборите, това му бяха думите, ще узакони национална доктрина, отбеляза Беновска. Веселинов отвърна: В превод на руски ли ще я депозира в Народното събрание! Ние депозирахме такава в 43-тото Народно събрание! Национална доктрина, изготвена от елитни български учени, беше едно от първите неща, което направи „Патриотичния фронт“. Внесохме в Народното събрание на България, когато влязохме за първи път в него. Така че, ако идеята му е за национална доктрина, то просто може да се поразрови в архивите и да стъпи на един такъв текст! Ако спечели мнозинство, но доколкото разбирам това условие е трудно изпълнимо в настоящия момент! Така че ще почакаме, може да напише нещо сам!

Подаръкът.

Искрен Веселинов подари на водещата книга на архитект Христо Генчев „Пространство и политика: Атиловите империи – триумф и срив“. Той обясни: Това е един от българските анализатори, който пръв заговори за геополитика! За това, че пространството оформя повечето политически решения! Мисля, че ще е интересно, защото тази книга е писана преди 15-20 години, пророческа е по темата за Украйна! С пожелание „да откривате пространствените измерения на политиката“, защото това е вид предсказание!. Така завърши разговорът между Искрен Веселинов и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г.

Последни Новини

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir