Начало Блог Каракачанов: Вярвам, че българите са мъдри хора и на 4 април ще...

Каракачанов: Вярвам, че българите са мъдри хора и на 4 април ще вземат правилното решение

Вече могат да се преброят часовете, които остават до избора ни за новите лица, които ще ни представляват в 45-то Народно събрание. Нюз.БГ предлагат един разговор с лидера на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов, който е водач на листите в Плевен и Варна.

– Г-н Каракачанов, в навечерието сме на закриването на предизборната кампания, какъв извод бихте направили?

– Това беше една много странна предизборна кампания. Такава, каквото досега на сме виждали, защото сме във време, в което се борим с пандемията от COVID-19. За нас от ВМРО мога смело да кажа, че тази кампания беше позитивна, защото за нас е важно всичко, което свършихме. А ние свършихме доста.

Едно е сигурно, че в тази кампания си проличаха парашутистите, „новите спасители“, опитите за външна намеса. Пролича си мръсната и отричаща всичко кампания на определени „борци“ срещу системата, които ще ни освободят. Само дето същите тези борци до онзи ден управляваха. От 30 години се занимавам с политика, винаги е имало оплюване, ама досега не съм виждал толкова обидна и компроматна кампания от определени субекти. Което говори само за себе си и е хубаво българите да се замислят кой искат да ги управлява – тези, които водят градивна и позитивна кампания, или тези, които плюят по всичко (включително и по държавни символи и институции) и опъват черни чаршафи. Аз вярвам, че българите са мъдри хора и на 4 април ще вземат правилното решение.

– Тема от последните дни е Докладът на Държавния департамент на САЩ. Вие изказахте остра позиция по темата, а именно че някой е давал изкривена информация на тези, които са писали Доклада.

– Няма как да не е остра, защото се базира на истината, защото е очевидно, че хората, писали Доклада явно не са чели достатъчно история. Само ще подчертая, че във Вашингтон през 40-50-те години в доклади на ЦРУ се пише, че в днешната Северна Македония живеят българи. Така че леко е шизофренично в този доклад да ни говорят за македонско малцинство в България. Това е абсурдно, за какво македонско малцинство в България пишат? Аз лично подадох сигнал до главния прокурор за двете сепаратистки организации, които извършват опасна дейност за открит сепаратизъм.

Този случай е поредният, в който разни грантаджийски НПО-та плюят по България. Неслучайно ВМРО в 44-ия парламент предложи промени в ЗЮЛНЦ, с цел да може държавата да има контрол върху тези НПО-та, които се финансират от разни соросоидни организацийки. Както ние, като политици, се отчитаме постоянно за всяка една наша промяна в имотно и финансово състояние и декларираме всичко, така трябва да го правят и тези НПО-та, които получават финансови стимули отвън. Защото после когато излезе ей такъв доклад като този, и видим, че е писан благодарение на еди-кое си НПО – ще знаем кой се опитва да ни налага чуждите си идеологии.

– Г-н Каракачанов, защо опонентите Ви постоянно отварят темата за армията?

– Е, как защо, защото ги е яд. Защото успях да преобърна тенденцията от нулево желание да бъдеш част от Българската армия към невиждан от години интерес, включително на млади хора, включване в редиците на армията.

Ако до преди моя мандат по-малко един човек се е борил за място в армията, сега за едно място кандидатстват 4 души. Вдигнахме заплатите на войниците с 48%.

Постигнахме баланс във въоръжението на всички видове въоръжени сили, закупува се техника и за ВВС, и за сухопътни и ВМС. Защитавам принципа да ремонтираме, модернизираме и поддържаме всичко, което може, в български заводи. Модернизирайки техниката в България, подпомагаме българската военна индустрия и парите остават в българската икономика, а не в чужди фирми, както е било досега.

За мен армията е един от стожерите на нашата нация и го усещам не само като дълг, защото съм военен министър, ами и като лично чувство да върна престижа на Българската армия.

Нашите опоненти колкото и да си говорят, не могат да обърнат фактите в друга посока. Все пак, както казах – тези борци могат само да плюят и нищо друго.

– В следващото Народно събрание с кого бихте работили от ВМРО?

– Ние сме от онези политици, които никога не си сменят политическата идеология – ние сме ВМРО и както винаги сме заявявали – готови сме да седнем на една маса с всички, които са разумни, които милеят за България и не се казват ДПС. Трябва да има диалог и всички политици да се обединят около това как България да излезе от тази криза и да върви смело напред. За страната ни и българския народ е необходимо, който и да е на власт да бъдат очертани 5-6 основни приоритета и да се следват неотклонно. За нас от ВМРО един от неотложните въпроси е справянето на демографската криза.

– Вие сте историк, доктор по международно право и международни отношения. Кажете как виждате България и региона след 50-100 години.

– Как ще се развива страната ни е свързано точно с това, за което говорихме по-рано. Изключително важно е на власт в България да има хора, които са български патриоти, подчертавам български, и да поставят националния интерес над всичко. И следвайки важните за българите въпроси, включително и за сънародниците ни зад граница, поставяйки наистина „България над всичко“, работейки по важните за обществото ни приоритети, ние наистина можем не просто да дръпнем много напред и в демографски, и в икономически план, а да станем незаобиколим фактор и сила не само на Балканите, а и в Европа, и в света. А това ще доведе и до решаването на много външнополитически въпроси, стоящи на дневен ред.

Само и единствено от нас, българите, зависи как ще се развива страната ни. Затова призовавам хората в неделя да излезнат и гласуват, нека не си мислят, че не е важно. Напротив, важно е – излезте и изберете не просто Вашата партия и Вашия кандидат, а изберете какво да бъде бъдещето на всички българи и България.

България над всичко!
България над всичко!

1 Коментар

  1. Стојков: Ставот на Стејт Департментот за македонците во Бугарија е позитивен сигнал
    https://www.youtube.com/watch?v=b1nW84mIla8

    1. В България няма национални или етнически малцинства.
    България не е единствената страна-членка на ЕС в това отношение, Франция и Гърция също не признават такива малцинства така че Стейт департментът да се обърне към Франция и да се опитва да й наложи признаването на национални малцинства а да остане Бг. сама.
    2. В България има етнически общности, сред които и македонска.
    Като такава тя възлизаше на 5071 етнически македонци спроред данните от преброяването през 2001 г.
    Тя има права, например да издаде вестник, така наречената „Народна Воля“ където често се публикуват сепаратистки незаконни и противо-конституционни статии насочени срещу България и териториалната й цялост и пълни с говор на омразата (чрез което се нарушава Договора на приятелство, добросъседство и сътрудничество между Бг. и РСМ)
    При последното преброяване от 2011 г. наистина имаше данни само за българи, турци и роми, а за македонци нямаше, обаче това не е равно на някаква дискриминация на македонците, понеже при това преброяване нямаше публикувани данни нито за румънци, татари, гърци и т.н.
    Не знам за нито един протест на Гърция за това че при последното преброяване нямаше графа „гърци“ и също така в България няма сепаратистки настроен вестник на етническите гърци (може би няма вестник на етническите гърци въобще)
    Ако България признае македонското й малцинство ще трябва да признае и турското, и ромското и т.н., обаче няма аргументи за България да се откаже от френския и гръцкия шаблон за не-признаване на нито едно национално малцинство.
    Божидар Димитров в своята известна книга „Десетте лъжи на македонизма“ пише че вероятно много от етническите македонци които се декларират като такива в Пиринска Македония всъщност са власи и той изглежда да е бил прав. Например един от героите на македонизма е Питу Гули, влах.
    Също така Васил Кънчов в книгата си Орохидрография на Македония (1911 г.) твърди че тогава така българите, както и (куцо)власите в Македония се наричаха себе си македонци, за разлика от другите народности.
    В Румъния куцовласите са познати (на румънците) и под името македонци (македонь или макидонь), и под името аромуни (тоест куцовласи) (аромынь).
    Така че не може да се придобият достоверни данни за числеността на етническата македонска общност в България поради двусмислеността на думата македонец, ако и при бъдещите преброявания графата „македонци“ ще се върне.

    Орохидрография на Македония

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F

    „Местните българи и куцовласи, които живеят в пределите на Македония се наричат сами македонци и околните народи ги зовът тъй. Турците и арнаутите не се казватъ македонци, но попитани от къде са, отговарят: от Македония… така също и гърците, които живеят по южните области, не се казватъ македонци…“

Comments are closed.

Последни Новини

Карлос Контрера: Денков/Габриел са римейк на ПП – постове-пари!

Карлос Контрера, член на СОС и заместник-председател на ВМРО, - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 16.03.2024 г.  

Контрера: Кметът е заложник на собствения си заместник по транспорта и групата си в СОС

Енигма е от къде ще дойдат парите за увеличението на възнагражденията на служителите в транспорта Транспортни работници ще протестират...

Каракачанов се срещна с представители на Италиански братя и Лига в Рим

В четвъртък и петък председателят на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов проведе срещи в италианския парламент с представителите партиите Италиански братя и...

ВМРО – Харманли: Държавата трябва незабавно да изкара мигрантските центрове от населените места!

Настояваме държавата незабавно да започне процедура за преместване на лагерите за бежанци извън населените места. С тези думи се...

Каракачанов от Рим: Проблемът с нелегалните мигранти и насилствено налаганата от ЕК зелена сделка са основни проблеми на ЕС

Днес в Рим председателят на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов се срещна с председателя на италианската партия Indipendenza (Независимост) г-н...

Столична община спи, а кърлежите завземат тревните площи на София

Предупредих преди месец, но реакция от екипа на Терзиев все още няма Столична община спи, а кърлежите завземат тревните...

Ангел Джамбазки: ЕС иска България да е преливник за мигранти

В момента европейските правителства се страхуват от собствените си граждани и се опитват да превърнат България и Румъния в лагери, казва евродепутатът...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir