Начало Блог Каракачанов: Усмихнатата некомпетентност не е само по отношение на темата Македония

Каракачанов: Усмихнатата некомпетентност не е само по отношение на темата Македония

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ на 19-и февруари 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Почетен председател на ВМРО

Как се чувствате като почетен или почтен председател, както се получи при една игрословица от объркването на квалификацията на „Промяна сама за себе си – дали ще бъдат почетни или почтени?”, попита Беновска.

Каракачанов каза, че се чувства нормално, а работа има за целия китайски народ. Той обясни, че политик, който е бил дълго време начело на партийна структура, би следвало да си подготви екип, наследници и поколение, което да продължи работата по каузата и именно това се е случило във ВМРО. Каракачанов разказа, че 95-а година е започнала неговата кариера като лидер във ВМРО, като съпредседател, и след като Стоян Бояджиев – тогавашният председател, се е оттеглил, са направили съпредседателство от трима души и след две години той се е откроил, и е поел еднолично ръководството.

Харвард възпитаници

Беновска подари на Каракачанов подарък, в унисон с внесената от новите политици философия в България, тениска на Харвард.

Това от готварския курс в Харвард ли е, попита Каракачанов и каза, че сега е модерно да се говори кой къде е завършил и макар да е завършил едномесечно обучение – се води възпитаник на съответния университет. Почетният председател на ВМРО сподели, че е бил на специализация в Швейцария след СУ, но в биографията му не пише, че е възпитаник на Бернския университет.

Всичко е суета. Като няма с какво друго да се похвалиш в живота, се опитваш да се изкарваш възпитаник на какво ли не, но това не е мой проблем, подчерта Каракачанов.

Македония

Щатите са в конфликт с Русия и Китай и ти ги плашиш – ау, ако ние не влезем в ЕС, тука ще се увеличи руското и китайското влияние. Как ще стане това нещо, ако ти нямаш желание това да стане, в една държава членка на НАТО, каквато е Македония? Тая спекулация, на която са се хванали част от американските чиновници в департамента и те я повтарят. Но, г-н Бучковски каза още нещо, което е по-тревожното и което издава цялата философия на македонските политици. Той казва – ако ние трябва да признаем Гоце Делчев за българин, по-добре да не влизаме в ЕС. Основният ни спор със Северна Македония е в това, че те фалшифицират нашата история, общата ни история, както е записано в договора от 2017 година, коментира Каракачанов.

Почетният председател на ВМРО подчерта, че освен фалшифициране, македонците се опитват да използват историята срещу българите. Каракачанов заяви, че Гоце Делчев не е роден на македонска територия. Нали нямате уж претенции към други територии с географското наименование Македония. Той е роден в Егейска Македония, в град Кукуш, днешна част от Гърция. Завършил е българско военно училище, бил е български учител по български език и българска история, включително в днешна Северна Македония, в град Щип е бил учител. Те казват Гоце Делчев е македонец. Той не само се е борил за свободата на Македония и против турците, а той се е борил и против българите. Това вече е отвратително. Философията им е такава – ако те признаят, че историята им до 1944 година е тотален фалшификат, всъщност, те до голяма степен губят някаква легитимност, така си мислят те, коментира още Каракачанов.

Почетният председател на ВМРО даде за пример Германия и Австрия – до 1945 година никой в Австрия не казва, че не е германец и до ден днешен казват, че говорят немски език, а 1918 година при разпадането на австро-унгарската империя първото име на Република Австрия е Германска Република Австрия и австрийците създават собствена идентичност след Втората световна война, въпреки че не отричат общата си история с германския народ.

В Скопие са мегаломани. Искат тяхната история да е от времето на Александър Велики. Аз не вярвам на скопските политици, че те са искрени, подчерта Каракачанов.

Позицията на Кирил Петков за Македония

А, вярвате ли на новите харвардски политици? Вие знаете, че на премиера Кирил Петков едно от първите му посещения извън България беше в Македония. Той отиде на крака един ден след като избраха новия министър-председател. каза Беновска и пожела да чуят какво е отговорил Петков за Северна Македония и каква е позицията на България.

Каракачанов заяви, че най-полезното, което са свършили в Скопие, е че са обядвали.

Усмихната некомпетентност, това е, за съжаление не е само по отношение на темата Македония. Държавник не се става за един ден, подчерта почетният председател на ВМРО. Той продължи с това, че се чуди дали да се смее, или срамува от последните изяви на Кирил Петков, който се е похвалил, че с президента на Руанда споделяли опит за борба с корупцията. Беновска добави, че Петков се е срещнал и с Макрон.

Аз му казах, той ми каза. Не се прави така в политиката. Убеден съм, че френският президент на следващата среща, ако въобще има такава, ще бъде много по-обран, ако въобще му е казал такива неща, коментира Каракачанов.

Почетният председател на ВМРО заяви, че санкции няма как да има, защото това е било „изцепка“ на американска конгресменка, която се е опитала да се направи на активна пред избирателите си, най-вероятно работейки с някоя лобистка организация. По отношение невлизането на България в Шенген Каракачанов коментира, че определени европейски държави гонят интереса си и нямат интерес България да влиза, но никой не говори за санкции срещу Холандия или друга европейска държава.

Това, че България казва, че има ясни условия при преговорите с Македония и те докато не бъдат изпълнени няма да започнем преговори не е повод за санкции. Подходът на новото правителство към Македония е елементарен. Все едно водиш преговори с Руанда, а не с държавата Македония, с която близо 70 години имаш напрегнати отношения, точно заради идентичността на българина, историята на българския народ и правата на българите в Македония. Почетният председател на ВМРО отбеляза, че след посещението на Петков в Скопие е излязъл президентът Пендаровски и е казал, че България иска българите да бъдат вписани в Конституцията, но когато България си промени Конституцията и признае македонско малцинство – тогава.

На 27 дена министър-председател да се похвалиш как си Мандела… за коя точно кауза си Мандела, кое си отстоявал на българина с цената на свободата си, със страх за живота си, попита Каракачанов.

Беновска сподели, че се е опитала да вземе интервю от Пендаровски, първоначално са се съгласили, но после са се отказали.

Почетният председател на ВМРО каза, че когато те хвали опонентът ти не е добре, защото това показва, че са му направени някакви аванси, от който той е доволен, но това не е в полза на българската политика и интерес.

Русия – САЩ

Какво ще се случи в България във връзка с желанието на САЩ да игнорират Русия не само политически, но и икономически взимайки за съюзник и ЕС, попита Беновска.

Почетният председател на ВМРО подчерта, че между Русия и САЩ има напрегната медийна война – Байдън повтаря Русия утре напада, вдругиден напада, сряда напада Украйна, следващата седмица напада Украйна, и за да покаже колко е сериозно положението американското посолство се е изнесло от Киев, а вчера след поредния обстрел от страна на украинците към Донецк и Луганск – руснаците също са отговорили с пропагандна война – очакват мащабно настъпление и изселват цялото население на двете републики, което е около 1 милион.

Битката е за влиянието върху Европа. На Щатите не им харесва това, че Европа използва руски природоизточници – 40%, защото това прави европейската икономика и политика зависима, подчерта Каракачанов. Беновска отбеляза, че Асен Василев се е върнал от Щатите и са се родили новини, че няма да има ядрена централа, после са се обърнали нещата. Каракачанов подчерта, че САЩ са против всичко, което създава връзки между Русия и Европа и затова са против Южен поток, България също е зачеркнала Южен поток, защото това ни правело зависими от руснаците, а същата руска газ, която идва от Турция, не те ли прави зависим от руснаците, пък и от турците.

Почетният председател на ВМРО добави, че американците са против и „Белене“, защото не ги интересува какво ще се случи с българската икономика. Каракачанов подчерта, че руснаците искат да поддържат своето влияние чрез икономическия фактор, а американците се стремят да направят европейците по-малко зависими от руснаците. Война няма да има. Путин няма интерес да напада Киев. Да, той може да я превземе за има-няма две седмици, но руската икономика няма да издържи на едно ново ембарго, нито на едни продължителни военни действия. Тя ще фалира. Руснаците го знаят много добре. Не си мислете, че в Кремъл стои Брежнев, който е изкукуригал или болният Черненко, който е на 100 години. Българските политици не познаваха историята на България, не познаваха на Европа и на света, затова сътвориха последните 30 години глупост след глупост. Не може да искаш да бъдеш държавник, ако ти не познаваш историята на света и как са се развивали основните проблеми и в един голям конфликт, какъвто е този, да направиш сметка за своя личен интерес, коментира Каракачанов.

Патриоти ли са новите управляващи?

Искам да ми отговорите като патриот – патриоти ли са новите управляващи, попита Беновска и пожела да изгледат как Асен Василев пее в интервю за „Беновска пита“.

В „Хор бодра смяна”, може би, ще се справи по-добре, отколкото като министър, каза Каракачанов.

На въпроса на Беновска почетният председател на ВМРО отговори, че не забелязва да са патриоти, но им пожелава да станат, въпреки че са исторически некомпетентни и неграмотни. Каракачанов сподели, че въпреки натовареността през последните 20 години в политиката е намирал време да чете. Почетният председател на ВМРО препоръча на Василев и Петков да прочетат „Строителите на съвременна България“, „Лица и събития от моето време“, „Македония и българското възраждане“ на Симеон Радев, „Под игото“ и записките на Захари Стоянов – минимум, който може да формира националния мироглед.

Когато ти казваш – няма да правим „Белене“ – не си патриот. Когато казваш – готов съм да обрека моята държава да плаща скъп газ, вместо да получава евтин газ – не си патриот. Когато нямат кураж да излезеш, да кажеш на европейските бюрократи и циници – „Зелената сделка“ ощетява българите и ще фалираме икономически, затова отхвърляме „Зелената сделка“ – ако не го направиш – не си патриот. Ако не спреш монопола на ЕРП-тата – не си патриот. Иначе, кръчмарски песни пеят всички, подчерта Каракачанов.

Самолетите Ф-16; Отбраната на България

Разбра се, че поради ковид причини самолетите Ф-16, които ние предплатихме по времето на Вашето управление, ще се забавят. Аз не разбрах лично и защо, каза Беновска.

Каракачанов коментира, че и той не знае, защото до 12 май 2021 година,   докато е бил министър на отбраната, подобен разговор за забавяне с представител на САЩ не е имало. Почетният председател на ВМРО запита защо Асен Василев, докато е бил в Щатите не е попитал за договора. Каракачанов се съгласи с изказването на президента Радев, че трябва да се отделят средства за отбрана. Той коментира, че в последствие Василев е изразил несъгласие да се дават повече пари за проекти на хартия. Това показва тотална некомпетентност. 17 държави са сключили договор със САЩ, каза Каракачанов.

Беновска го попита дали това не е знак за пристискане от страна на Щатите, за даване на съгласие Македония да влезе в ЕС.

Почетният председател на ВМРО не смята, че е така, защото американците имат интерес самолетите да дойдат по-скоро в България, защото това би заменило руските МиГ-29.

Защо служебното правителство отмени договора за ракетите, които трябваше да бъдат взети за МиГ-29? Президентът обича да говори за загуба на въздушен суверенитет и аз задавам въпроса – това, което направи служебното правителство, прекратявайки договора за възстановяване на ракетите, които ползват нашите самолети – не е ли загуба на въздушен суверенитет? Видяхме двата испански самолета, които летят в нашето въздушно пространство. Задавам въпроса – с какво летят нашите МиГ-ове? Защо беше спрян и договорът за ремонт и възстановяване на ПВО Kомплекс C-300? Защо се бави договорът, който беше сключен за модернизацията на основния ни боен танк Т-72? Защо не беше реализиран проектът, който оставих като доклад в МС, за бойната машина за пехотата 8х8? Парламентът беше гласувал сумата от 1,240 млрд лева за изпълнение. Западните фирми, които поканихме, дадоха доста по-високи цени. Тогава ние разработихме вариант, при който българско държавно предприятие, собственост на Министерство на отбраната, да реализира проекта. Докладът как може да се реализира това, е на бюрото на министър-председателя отпреди аз да сдам поста. Там много ясно пише, че ако не вземем мерки за реализирането на този проект, цените, които бяха проверени и офертите, които са получени, имат срок на годност 6 месеца. Сега минаха 10 месеца, цените отиват към 2 млрд. Това, че в момента се чудим как да направим един батальон е смешно, защото го коментират хора, като министър-председателя, които не са ходили войници – той бърка батальон с армия. Тези хора не знаят какво да направят – това не е ли загуба на суверенитет? Служебният министър, който 8 месеца нищо не правеше, за награда както получава – отива посланик в САЩ. Ами да попита защо се бавят самолетите. Това ли е промяната, коментира Каракачанов.

Колко време давате на това правителство, попита Беновска.

Каракачанов отговори, че те сами си дават около 1 година.

Последни Новини

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir