Начало Блог Карлос Контрера: ПП толкова опънаха ластика, че вече около тях не може...

Карлос Контрера: ПП толкова опънаха ластика, че вече около тях не може да се състави нищо стабилно

Петков и Василев убиха общините в опит първо да променят политическата картина на местната власт

Карлос Контрера, общински съветник в Столичния общински съвет, председател на „Патриоти за София“ и председател на Комисията п транспорт, в „Беновска пита на 16-и юли 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Консултациите при президента. Необходимостта от заседание на КСНС заради енергийната криза.

Какво правите воеводите в тази замърсена политическа среда? Намираме се тук в студиото един ден след като президентът Радев завърши втория тур от консултациите за съставяне на кабинет и в доста вероятна хипотеза да имаме предсрочни избори през октомври, което ще даде терен на ВМРО да се върне в политиката, попита Беновска. Карлос Контрера отговори, че ВМРО не са излизали от политиката. Водещата отбеляза, че не са в активната политика. Събеседникът ѝ отговори, че така са решили избирателите, за да дойде „Промяната“, но това не е било за добро. Контрера заяви: Опитваме се да влеем разум на тези, които трябва да взимат решенията! Преди два дни призовах президента, вместо да се занимава с консултации, да свика КСНС заради енергийната криза! И то на база на това, което се случи в КЕВР по заявленията на „Булгаргаз“ и на сигналите, които идват от ЕК, защото ние очевидно не ги чуваме!. Общинският съветник обясни, че очевидно „Булгаргаз“ не може да осигури необходимите количества газ до края на годината. Това се признава с половин уста от председателя на КЕВР.

Спомена ли председателят на КЕВР за МЕТ, тази фирма, която се размахваше от ПП като евентуален вносител и за която е даден сигнал до прокуратурата от вашия лидер? И имате ли отговор, попита Беновска. Контрера отговори, че отговор няма. КЕВР и Министерството на енергетиката мълчат и на практика никой не дава информация с кого имаме сключени договори за доставка на газ. Това е скандално! И това е повод за сериозен КСНС! Общинският съветник заяви:

Ние не виждаме никакво надграждане в позициите на участниците. Ясно е, че тяснопартийният интерес на ГЕРБ и ДПС е да се ходи на избори. ИТН се опитват да се завъртят не на 180, а на 360 градуса! Друг е въпросът дали една доказано провалена конструкция с нов мандат ще стане успешна. Логиката говори, че най-вероятно ще е по-зле! Работата на президента е да обезпечи фактите, защото, ако наистина няма обезпечени количества газ, това означава, че икономиката ще трябва да премине в авариен режим, което е страшно! Това означава, че топлофикациите няма да бъдат снабдени с достатъчни количества газ, за да осигурят отоплението на населението, което също е страшно! В заявлението на „Булгаргаз“ се казва, че ние от борса купуваме каквото ни трябва, помен от американските танкери няма и е редно при президента всички отговорни да набележат един план, по който да излезем с най-малки щети от кризата! Плуваме в блато с крокодили и е по-добре да излезем без едно ухо, отколкото без ръка или крак.

Контрера обясни, че ЕК ни препоръчва да намалим отоплението в обществени сгради до 19 градуса, което е неприемливо. Водещата добави, че Германия вече има планове за подпомагане на населението да намали градусите в жилищата. Събеседникът ѝ заяви, че това е евфемизъм за провал на германската „зелена“ политика, която вече става европейска. Той продължи, че има възможност за дерогация на прословутите въглеродни квоти. ЕК е казала, че при въвеждане в експлоатация обратно на въглищните централи трябва да се мисли временно за механизъм за дерогация на квоти. В момента „Топлофикация София“ ги плаща малко над 90 евро за тон, което е изключително скъпо.

„Топлофикация София“.

Възникна напрежение около „Топлофикация София“ и така, както го формулираха някои икономисти и политици скришно се отдава на концесия, така ли е, попита Беновска. Контрера отговори, че според него не става дума за скришно отдаване. Това е процедура, която има два елемента. Единият е да се намери външен инвеститор, който да ни помогне с обновлението на Топлофикация. Другият е привличането на външен мениджмънт, който да управлява процесите. Според него „Топлофикация София“ е изтървала няколко десетилетия на модернизация. Водещата отбеляза, че дружеството има и много сериозни дългове. Контрера заяви, че за тези дългове е виновна държавата, защото, когато връща дружеството на общината, задълженията му са 500 милиона към БЕХ. Всяка година „Булгаргаз“ през неизгодния за дружеството договор за доставка на газ го източва. Проблемите не са решени от редица правителства, включително и това на ГЕРБ и ОП. А дали ще се появи кандидат е съвсем друга тема.

Проблемите с финансирането на градския транспорт.

Имаше и подобно желание за една драстична грешка на държавата от „Промяната“ – да се увеличи цената на билетчетата, да се намали броя на транспортните средства, 9 еврова карта на месец да можеш да се возиш на всички линии, продължи Беновска.

Контрера отговори, че в Германия проблемът се решава с дофинансиране от федералния бюджет. Видяхте какви спорове имаше за средствата за дофинансиране на градския транспорт, които в крайна сметка ние не получихме в нужния размер! И всъщност се оказа, че може би народните представители са допуснали още едно хаотично решение. Всъщност дадените средства не са 74 милиона, а са 59 милиона! Разчетите бяха първо за 140 милиона. Очевидно е нежеланието те да бъдат предоставени. В закона за държавния бюджет бяха записани 74 милиона, но тъй като те изменят предходен текст от месец февруари – там бяха преди 15 милиона. Тоест това, което са записали, че просто увеличават сумата от 15 на 74 милиона и нетния финансов ефект е 59 милиона, обясни Контрера.

Контрера продължи: Това, което Вие повдигнахте като въпрос за желанието, препоръката на ПП в лицето на Кирил Петков и Асен Василев да се увеличават цени на превозни документи – ние го отхвърихме! Те в прав текст казаха да се увеличат цените на билетите и картите. Нещо, което в контекста на тази криза и доходите на хората – според мен не е правилно! Не знам кой им лансира тази глупост! Другата по-голяма глупост на Кирил Петков беше да се съкратят линии. Ами това означава да оставим десетки хиляди хора без транспорт или по-лош транспорт. Той добави, че не е вярно, че не се правят никакви реформи. Само за последните 6 месеца са реорганизирани около 40% от наземните линии. Пуснати са две нови линии. Всичко това се прави с логиката, че когато горивата стават все по-скъпи, заради политиката на Кирил Петков и Асен Василев, трябва да се даде алтернатива на хората да се придвижват с нови възможности!

Как работят общините с държавата при управлението на ПП?

Как работихте общинския съвет в тези 6 месеца на ПП, попита Беновска. Карлос Контрера отговори, че е било изключително трудно. Всъщност има скрита война между държавата и общината, което не е полезно нито за хората, нито за институциите. Той продължи:

От ПП очевидно имаха за цел да смачкат общините, тук не говоря само за Столична община, в опит първо да променят политическата картина на местната власт! И второ – натрупат актив колко честни и почтени са те, като се борят срещу „онези лошите“ от да кажем ВМРО, ГЕРБ, а защо не и от ДБ, защото там вече има сблъсък за електорат! Със сигурност държавата се опита да пречи, което не е добре! Ние като общество трябва да си дадем сметка, че клатейки тази лодка на средата на урагана, рискуваме да потънем всички! Само че това могат да направят хора, дошли в политиката с ясна цел и програма! За 6 месеца видяхме, че тези хора нямат програма, нямат цели, които да са обществено полезни и навсякъде, където пипнат, създават хаос.

Карлос Контрера припомни, че се е говорило, че ще има общи поръчки за общините, за да има евтин ток. Било е обещано от Василев още в началото на годината, но не се е реализирало. Пагубно е и поведението на ПП по отношение на регионалната политика, защото заради несъгласия с Гроздан Караджов лишават цели региони от инфраструктурни проекти. Което означава, че ще имаме проблем с поддръжката на пътища, ще имаме активизирани свлачища, няма да има нови водопроводи и канали! Това е проблем за населението и за бизнеса, категоричен бе той.

Как ще се развие политическата криза?

Какво да очакваме – предсрочни избори или кабинет, попита Беновска. Контрера отговори: Лично аз смятам, че консултаиите бяха ялови и с голяма степен на вероятност вървим към предсрочни избори! Не за друго, а защото различията станаха прекалено големи. ПП толкова опънаха ластика, че вече около тях не може да се състави нищо стабилно! Самите те говорят за хоризонт от 6 месеца, което е смешно, когато претендираш да управляваш държавата. Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 16-и юли 2022 г.   

Последни Новини

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir