Начало Блог Контрера: „Промяната“ прокарва български закон „Магнитски“, за да преследва неудобните на Вашингтон

Контрера: „Промяната“ прокарва български закон „Магнитски“, за да преследва неудобните на Вашингтон

Карлос Контрера, ВМРО, в „Беновска пита“ и  по Радио К2 на 93.9MHz на 28-ми май 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Протестът на ВМРО срещу поскъпването на живота и обедняването на българите.

Защо сте се спретнал с нашия подарък Harvard law, попита водещата Беновска. Контрера отговори: Аз мисля, че ситуацията е много актуална за такъв дрескод, защото премиерът от известно време е само и единствено в рамките на пародийното!.

Карлос Контрера продължи, че днес, 28 май, ВМРО организират протест пред КЕВР срещу поскъпването на топлоенергията и електроенергията. А към това трябва да прибавим и предстоящото увеличение на ВиК услугите, което ще достигне сигурно 50%. ВМРО започва граждански протести, защото от есента на миналата година доходите на хората намаляват, покупателната способност намалява. В същото време държавата не прави нищо и всички обедняваме. Водещата отбеляза, че протестите не водят до никъде. Събеседникът ѝ отговори:

Не бих казал! В момента все още липсва масовост. Което е доста странно. Спомняте си преди време за 10-15 стотинки увеличение на цените на горивата имаше масови протести. А в момента горивата са поскъпнали с над 50% за половин година. Природния газ поскъпна 3-4 пъти, електроенергията за стопански потребители поскъпна 3-4 пъти. Инфлацията расте и прогнозите за 20% годишна инфлация изглеждат сигурни. А това е страшно, защото доходите не се увеличават със същите темпове. И какво означава това – българските граждани обедняват под управлението на Киро и Асен! И на цялата тази четворна коалиция, която ни убеждаваше, че като дойдат умните, красивите, можещите, образованите – всичко ще е цветя и рози! Но се случва точно обратното! И колкото и нескромно да звучи, докато ВМРО беше в управлението такива социални проблеми нямаше!

Ще се върне ли отново ВМРО в политиката?

ВМРО ще се върне ли отново в политиката, попита Беновска. Контрера отговори, че това донякъде е въпрос на работа, на послания и нова програма. Защото очевидно в извънредната ситуация партията трябва да си преформулира приоритетите. Но темата не трябва да бъде как да се снишим пред Вашингтон и пуснем Северна Македония в ЕС, което би било национално предателство. Приоритет трябва да бъдат антикризисните мерки и спасяването на българското население!

Защото при този ценови шок и обедняване аз се опасявам, че ще посрещнем една изключително тежка зима! С един хора, които не само не могат да си платят сметките, ами трудно ще се оправят и с изхранването си! Държавата не е само на „жълтите павета“, не е луксозните лимузини, с които се вози министърът на екологията! По страната е страшно! Всички инвестиционни проекти на практика спряха, категоричен бе Контрера.

Натискът срещу България да вдигне ветото върху Северна Македония. Ще влезе ли ПП в „Обнови Европа“?

Снощи имаше коалиционен съвет, на който изтече информация посред нощ, че са обсъждани на първо място въпроса за ветото за влизането на РСМ в ЕС! За кой път и защо, попита Беновска. Контрера отговори, че това вероятно е резултат от спешната визита на Кирил Петков във Вашингтон, където очевидно са му дали инструкции по всякакъв начин да се опитва да ускори този процес. Но ние не виждаме нищо ново, което да налага каквато и да е промяна и изобщо отварянето на въпроса за присъединяване на Скопие към ЕС. РСМ доказано не изпълнява всички изисквания в рамковата позиция, приета от МС и верифицирана от НС. Контрера бе категоричен:

Няма нищо ново! Тоест външни сили се опитват да подменят дневния ред чрез своето прокси „Продължаваме промяната“ и ДБ и да ни вкарат в тема, която не е на дневен ред! Нито Скопие е станало по-отстъпчиво, нито е изпълнило което и да е от изискванията! Езикът на омразата продължава! очевидно се бърза, защото правителството се клати, а това е ангажимент, който е бил поет към някои външни фактори.

Ще напомня и още нещо. Има заседание на Европейския съвет на 30-ти и 31-ви, на който е поканен и Кирил Петков. Но преди това той ще се срещне с групата на АЛДЕ „Обнови Европа“. Говори се, че е направено предложение на „Продължаваме промяната“ да се присъедини към това европейско либерално семейство! Дали обаче ДПС ще даде своето съгласие, защото те са членове? Затова Кирил Петков бърза по въпроса за Северна Македония, може би това е разменната монета, попита Беновска. Контрера отговори, че това може да бъде само един от  детайлите. Факт е, че и преди Кирил Петков ЕК са ни „натискали“ да дадем зелена светлина на Скопие авансово. Тоест те да не изпълнят нищо от ангажиментите си, но да започнат преговори.

Карлос Контрера обясни, че в момента се говори ЕК да бъде гарант за бъдещо изпълнение на ангажиментите на Северна Македония. Това обаче напомня на договора преди Балканската война, когато руският цар е посочен като гарант за решаване на въпроса след края на войната. Следва обаче Междусъюзническата война. Защото не са били уточнени отношенията с международен договор, преди да се пристъпи към действие. В момента няма никаква гаранция, че следващ състав на ЕП и ЕК ще изпълняват поети днес ангажименти.

Особено, когато си имаме работа със скопските македонисти, чиято дума не струва и една стотинка! Така че трябва да бъдем много внимателни! А по отношение на АЛДЕ, със сигурност това е една от червените линии, поставени пред Кирил Петков и неговата партия, защото много добре знаете какво е отношението на европейските либерали! Според мен ДПС няма да пречи на Кирил Петков! Това са едни прогресивни ляво-либерални формации, които нямат много различия, добави Контрера.

Аз не знам дали ДПС няма да пречи, защото взех едно интервю от Мустафа Карадайъ на 25-ти май, точно когато излезе в публичното пространство, че ПП ще ходи в „Обнови Европа“, нека да го чуем, иронично се отнесе към въпроса, продължи Беновска и пусна интервюто ѝ с Карадайъ след конференцията „Либерали за бъдещето на Европа“ от 25-ти май 2022 г. >>>

Беновска продължи: Ето, Карадайъ доста иронично се отнесе към предложението, което вероятно е отправено към ПП да влезе в „Обнови Европа!“. Контрера отговори: „Според мен и на ДБ им е там мястото, те са едни войнстващи либерали! Така че не виждам никакъв проблем те са се съберат с ДПС, Кирил Петков и Асен Василев под знамената на либералния алианс.

Контрера обясни, че в България хората, които са либерално настроени, прогресивни, обичат да говорят за права на човека, демокрация. Всъщност те искат да вкарат скопския режим, който в момента погазва правата на българите в Македония. Така че има един дисонанс между това, което говорят и това кои режими подкрепят. „Защото протежираният от Белград режим в Скопие е антихуманен! Той тормози хора! Той воюва със съседни държави – нас ни наричат татари, фашисти и всякакви други! Това ли е либералното, категоричен бе той.

Добре, но не е ли по-добре да намерите обединение, отколкото противопоставяне? ДПС е традиционна българска партия, знаем вашите отношения, но нали казват, че политиката е игра на компромисите, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че няма никакъв вариант за какъвто и да е компромис между ВМРО и ДПС. Според ВМРО ДПС е противоконституционна партия. „Но разни проруски партии, които в момента се развиват, доколкото разбирам биха участвали в една комбинация в НС с ДПС. Така че предстои да видим как ще се развият тези отношения. Не явно разбира се, а като едно аморфно подкрепящо мнозинство, добави той.

Проектът на Асен Василев за български закон „Магнитски“.

Засега вариантът, който изтече, е да бъде отнемано без съд и присъда имущество, да има предварително изпълнение на решенията на този съвет! И забележете, да речем, че вашият лидер Каракачанов бъде обвинен по донос в застрашаване на националните интереси, каквото и да означава това, вашата партия ще спре да получава субсидии, попита Беновска. Контрера отговори:

Конвент! Френската революция! Първо ще ги разстрелваме, после ще питаме. Той продължи, че изтеклата информация всъщност е с цел да се тества общественото мнение. Според него въпросният проект е издържан в най-добрите практики на НКВД, с което само се доказва, че днешните либерали по тоталитаризъм надминават сталинистите и болшевиките.

Това е изключително репресивен подход, което отхвърля презумпцията за невиновност, която е в основата на тази либерална демокрация, в която живеем и за която те толкова се борят! Създава се един Конвент от някакви хора, които ще решават – този ще живее, този ще умре! Защо казвам  живее!? Защото това, което се предлага, всъщност е гражданска смърт. И то е основано на глобалния закон „Магнитски“. Което аз, като юрист, искам да коментирам по следния начин. Кога българското общество, кога ЕС и европейските държави се разбрахме американски закон да важи на нашата територия? Никога! Самата ЕК каза, е този закон не произвежда правни последици на територията на държавите членки, категоричен бе Контрера. Водещата добави, че Лаура Кьовеши при посещението си в България също е казала, че такъв закон в Европа не може да бъде валиден.

Карлос Контрера заяви, че може да има международни конвенции, но никога не сме се разбирали да има международно правителство и то да е американско. Той продължи: „Американските протежета тук бързат, в качеството си на някакви компрадори да ни набутат правна рамка, която ще обслужва разправата с неудобните! И аз веднага ще Ви кажа кои са неудобните. Тези, които не изпълняват нарежданията от Вашингтон и трябва да бъдат преследвани! Те и в момента са преследвани!.

Нека да Ви напомня един списък от 19 души, който беше съставен, когато Кирил Петков връчи на главния прокурор сведения от Гугъл, за неблагонадеждността на такива хора, за които говорим и как трябва да се процедира с тях, продължи Беновска и пусна в ефир списъка, предоставен от Петков.

След което продължи:

Ето това беше списъкът на Кирил Петков и Лена Бориславова, който вероятно ще бъде допълнен от Асен Василев. Контрера отговори, че това вероятно отговаря на глобалното американско виждане какво трябва да се случи на Балканите. Американската идея е всичко досегашно да бъде заличено и да дойдат нови хора с новите идеи. Той попита защо например издателят на „Капитал“ не е в този списък, след като и за него има много публикации в Гугъл. Според Контрера е изключително притеснително, че държавата рабойи по списъци. Нарочва се едно лице и той трябва да претърпи гражданска смърт, независимо дали е виновен или не. Той заяви: „Ако някой е извършил престъпление – нека бъде разследван и съден! Ако ние се откажем от тази демократична конструкция за съдебно разследване и преминем към Съветите и Конвентите, които ще ни бранят от лошите, това означава, че съвсем скоро тук ще се възцари диктатура! Използват се думи като „правилно“! Кой решава кое е правилно?.

Табелите в метрото на Борис Бонев.

Контрера заяви: В момента ние сме рекетирани от дружинката на „Промяната“ с премиер Кирил Петков, вицепремиер Асен Василев и нищоправещия транспортен министър Събев! Общината е рекетирана от тях, изнудвана и мачкана!. Беновска продължи: Искам да добавя и присъдружния либерал Борис Бонев! Вие говорихте тази седмица какви табели е изработил Борис Бонев и защо така иронично се отнасяте към тях!. Карлос Контрера обясни: Това са табели за 50 000 лева, много модерни, направени от изключително креативни хора,  които имат претенции да управляват града! И понеже това са изключително успешни проекти на знаещи и можещи хора, леля Пена от метрото е разпечатала за 50 стотинки и е лепнала едни стрелкички от цветен принтер на А3, защото „великите“ табели на „великите“ хора от „Промяната“, можещите и знаещите, говоря за Бонев и колектива му от „Спаси София“, са объркващи за транспорта и за гражданите! Което означава, че подобно на тези, които дойдоха на вълната на протестите и управляват сега държавата, техните креатури се опитват по този начин да управляват София! Аз твърдя, че 50 000 за тези калпави табели са абсолютен фарс!. Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в „Беновска пита“.

Последни Новини

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е завила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir