Начало Блог Красимир Каракачанов: Петков и Василев - ухилени престъпници, Нинова и Трифонов -...

Красимир Каракачанов: Петков и Василев – ухилени престъпници, Нинова и Трифонов – патерици

Д-р Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, ексвицепремиер и МО, в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 14-ти май 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Харесва ли българинът промяната?

Беновска попита Каракачанов дали се чувства добре в държавата, в която ще бъдат внесени два танкера с втечнен газ, макар да не се е разбрало дали ще съдържат втечнен газ и на каква цена ще е. Водещата отбеляза, че на 28 април 2022 година Каракачанов е излязъл с позиция, че базираната в Швейцария „МЕТ Енерджи” вече е резервирала от „Булгартрансгаз” капацитети за пренос на газ чрез връзката Комотини – Сидерокастро и доскоро е била управлявана от Людмил Йоцов – настоящия шеф на „Булгаргаз”. Каракачанов коментира, че 7 милиона българи не се чувстват добре, с изключение на тези, които все още вярват в „Промяната“. Промяната стана – по-скъпи цени на ток, на газ, на горива, на хранителни продукти. Все още има хора, които вярват в „Промяната“, вероятно на тях им харесва. Те не са много – няколко процента, но на огромната част от българския народ не ѝ е приятно да живее в държава, в която идват едни световно неизвестни лица с големи обещания, видно за всички, че това е един външен проект, който е сложен да обслужи някакви интереси, коментира почетният председател на ВМРО. Той подчерта, че като бивш управляващ може да се подпише зад всяко свое действие.

„МЕТ Енерджи“ и Людмил Йоцов; Корупция, външни интереси и далавери в управлението

Беновска припомни, че преди 2 седмици Каракачанов е заявил, че ще сезира прокуратурата за „МЕТ Енерджи“ и за това, че по един много магически начин са се приготвили да внасят газ, както и за връзката им с Людмил Йоцов. Каракачанов обясни, че е дал сигнала на сериозна юридическа кантора и след проверката ще бъде внесен. Това, което казах, чухте ли някой да го отрече? Два дена по-късно излезе и бившият премиер и говореше същите факти и след това същите тези факти, които изнесох, ги повториха десетки други експерти. Двата танкера – много хубаво, че ще дойдат, няма как те да бъдат безплатни. Каквато и цена да ни обявят двамата харвардски възпитаници – те ще ни излъжат, защото лъжат за всичко, коментира Каракачанов. Той сподели мнение на американски анализатор Томас Соуел, който казва – в дъното на всяка една катастрофа в историята на САЩ стои възпитаник на Харвард. След като възпитаници на Харвард могат да предизвикат катастрофи в Щатите, мощна в икономическо и военно отношение държава, майка плаче какво ще стане с майка България. Тези хора трябва час по-скоро „да си обират крушите”, заяви Каракачанов. Беновска подчерта, че народът ги е избрал, а не него и Борисов. Почетният председател на ВМРО коментира, че след избора народът има право и на поправителен избор и ако сега има избори – тези хора няма да управляват пак, защото освен, че лъжат, са и тотално некомпетентни. Беновска коментира, че може би освен за лъжи става въпрос и за определени интереси. Тя припомни за меморандума за 1 млрд. долара, който се е подписал при странни обстоятелства в МС, чрез който се дава цялата българска енергетика в ръцете на Джем корп и Ай Пи 3. Каракачанов заяви, че е ясно, че става въпрос за далавера, но няма правителство, което да се похвали, че по негово време не е имало корупция. Подобно нещо не се е случвало не само в историята на България през последните 30 години, такова не се е случвало в последните 142 години след като България се възстановява като независима държава. Такова брутално лъгане с цел да се открадне – няма. Изчислете този газ – 4 млрд. на година с новите цени – при една комисионна за какво става дума, но тези хора не ги интересува какво ще стане с бизнеса. 25 000 предприятия работят на газ, милион български граждани са зависими от газа. Това означава фалити – тези хора не ги интересува. Те използват конюнктурата, световния сблъсък между Щатите и Русия, една вечна битка в последните 80 години и тези момчета хитро използват конюнктурата приказвайки и правейки се на антируски политици, за да си реализират далаверата, разчитайки, че след това ще получат прикритие от САЩ, които имат интерес срещу Русия да се правят какви ли не екшъни, коментира Каракачанов.

Беновска пожела да изгледат изявлението на министъра на иновациите Лорер, под чийто патримониум са около 10 млрд.

***

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер отговаря на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция от 10-ти май 2022 г.

Илиана Беновска: Г-н Лорер, може ли за „перлата“ във вашата „10 милиардна корона“ – ББР!?

Даниел Лорер: 10 ли е днес? Понякога е 7, понякога е 13!

Илиана Беновска: Закръгляме!

Даниел Лорер: Да се съгласим на едно число!

Илиана Беновска: Кажете го Вие – 9 и колко? За ББР искам да питам. От май месец миналата година досега колко преки кредити е раздала ББР, на кого и при какъв лихвен процент? Вторият ми въпрос е дадохте ли кредити на неправителствени организации? Макар това да е забранено! Имаше някаква обява в социалните мрежи. Третият ми въпрос е каква е съдбата на „Булсатком“, в която ББР има участие не само като кредитодател, но и като държател на част от активите, доколкото излезе в пространството?

Даниел Лорер: По всички въпроси, свързани с ББР, предлагам да си говорим отделно, тъй като те не са обект на днешната пресконференция. По днешната тема, ако имате въпроси – заповядайте!

Илиана Беновска: Някаква тайна ли е? Нали чакаме толкова време на ББР да излезе отчета! Не излиза отчета!

Даниел Лорер: Ако Вие и всички колеги сте се убедили в нещо, е, че вече няма тайни в начина, по който България се управлява!

Илиана Беновска: Все пак няма ли да кажете? Колко е кредитният портфейл на ББР, какви са предприятията?

Даниел Лорер: Нека да си поговорим за ББР на специален разговор, на който ще си споделим всички тези неща!

Илиана Беновска: Вие избягвате специалния разговор! Кога ще ми дойдете в предаването?

Даниел Лорер: Колеги, въпроси по темата на деня?

Илиана Беновска: Especially for me, г-н Лорер!

Илиана Беновска: Има ли още напрежение в коалицията, г-н Лорер, по повод и присъединяването към еврозоната, и шефа на БНБ? Сега виждате и превозвачи, утре ще протестират и миньори?

Даниел Лорер: Нашата коалиция е изключително динамична и това се вижда всеки ден! Всяка една от тези теми създава допълнителни мисли у всеки един коалиционен партньор! И виждате, че нашият формат е също толкова динамичен, за да можем да успокоим всеки и да работим заедно за това, което сме си задали като цели. Включително и влизането в еврозоната на 1-ви януари 2024 г.!

Илиана Беновска: А успешен ли е проектът с меморандума за 1 милиард долара с „Gemcorp“ и IP3?

Даниел Лорер: Друга тема, по която вече отговорихме и тя не е свързана с днешната! Други въпроси по темата от деня?

Илиана Беновска: Нали те ще внасят гориво, тяхна фирма?

Каракачанов за Лорер; ББР финансира ли НПО-та?

Каракачанов коментира, че това е поредното ухилено лице на некомпетентността и задкулисието. “Ако така беше отговарял някой министър от нашето правителство, хитрувайки, измъквайки се, правейки се на ни лук ял, ни лук мирисал – нямаше ли да го подпукат всички медии? Нямаше ли да скочат разни НПО-та, защитаващи демокрацията, прозрачността – щяха” каза още почетният председател на ВМРО. Беновска подчерта, че неслучайно е питала дали ББР финансира НПО-та, което е забранено със закон. Каракачанов попита какво щеше да стане, ако той беше министър и назначи жена си на две държавни работи, както Лорер е направил – шеф на кабинета на министъра на финансите и съветник на министър-председателя – всички медии ще гръмнат и ще говорят за прозрачност, НПО-тата ще говорят за конфликт на интереси, но в момента никой не казва нищо. Беновска отбеляза, че в “Булсатком” – най-големият кабелен оператор – акционер е ББР и е станало акционер по времето на някой от предишните кабинети. Активите са били под управлението на покойния Каролев. “Каква е връзката с медиите? Той не ми отговаря – аз го чакам г-н Лорер, напомням, че сте ми обещал за другата седмица да гостувате” попита Беновска.

***

Петков и Василев „спуснати” от Байдън

Каракачанов обясни, че проектът ПП е без идеология и е възникнал август 2021 година, когато хората са по почивки и е тръгнал от изказване на президента Байдън, с което той благодари на „много великия” министър на икономиката Кирил Петков. Е, сега, ако го попитате Байдън кой е президент на България – трудно ще Ви отговори, каза Каракачанов, а Беновска го попита защо Байдън е изкарал напред Петков. Почетният председател на ВМРО отговори, че някой от държавната администрация му го е написал и е застанал зад този проект, който отнякъде е бил финансиран. Аз, който съм политическо животно, в началото се бърках кой е Кирчо, кой е Кокорчо, защото някакви двама служебни министри… такива минаха много и в един момент 14 % от българските граждани вече са ги забелязали, разбрали са какви качества имат и казват, че ще гласуват за тях. След това една много скъпа кампанийка, такава, каквато се прави в Щатите, във Великобритания. Със статистите помните ли случката във Варна, коментира Каракачанов. Беновска разказа, че преди Кирил Петков слиза един „гражданин”, който посреща сегашния премиер, а в момента същият е председател на НС.

Какво предстои в България?

Беновска попита Каракачанов какво предстои в България и отбеляза, че на 18 май ще има голям протест – превозвачи, работодатели, работещи в ТЕЦ-ове. Има ли обществена енергия да се потърси сметка как живеем ние под това управление, попита водещата. Когато бъркаш на човека в джоба по най-бруталния начин и се хилиш нахално по същия начин, защото явно това им е патентът… обясняват, че ще има газ, но не казват, че ще бъде с 35 % процента по-скъп и дори не са си направили анализа колко фирми ще фалират, колко хора ще останат без работа. Как да няма енергия – тези хора, които ще останат без работа и фирмите, които ще фалират, ще бъдат доволни и щастливи от тази промяна ли, коментира почетният председател на ВМРО. Той отбеляза, че след пандемията се е стоварила войната в Украйна, която е довела до още една икономическа криза, защото част от санкциите по отношение на газа и петрола сериозно удрят българската икономика и ако тази икономическа криза, наследена от пандемията, доразвиваща се след началото на войната, продължи дълго време – ще може ли при продължаваща икономическа война, подобни цени на горива, България да се снабдява с хранителни продукти и да изхранва почти 7 милиона души. Каракачанов е категоричен, че държавата няма да се справи, защото 70% от плодовете, зеленчуците и хранителните продукти са внос и когато горивата станат скъпи, конфликтът се разгорещи и отново се затворят транспортните коридори – българите няма да има какво да ядат, няма да могат да се топлят зимата.

Беновска пожела да изгледат частта от пресконференция на 28 април 2022 година, в която Корнелия Нинова отговаря на нейни въпроси.

***

Корнелия Нинова: На МС и колегите няма да давам лична оценка! Разбираме се

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова отговаря на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция от 28-ми април 2022 г.

Илиана Беновска: Г-жо Нинова, може ли въпроси?

Корнелия Нинова: Може, но по темата!

Илиана Беновска: По темата разбира се, затова съм дошла! Моите уважения към Вашата политика, лично!

Корнелия Нинова: Благодаря!

Илиана Беновска: Наистина го казвам, искам публично да прозвучи! И по политиката Ви за Украйна, и по политиката Ви за колекторските фирми, и по отношение на бизнеса! Правя тази уговорка, за да разберете въпросите ми. След като „богатите също плачат“ Вие, като вицепремиер и министър на икономиката, какви лостове имате, за да се разберете с Вашите партньори в „Промяната“ и останалите коалиционни партньори, именно, за да не спре икономиката? Защото това ще бъде – Вие много добре знаете, като политик – застрашаване на националната сигурност на България! Виждате, че за Украйна няма да успеете, оръжие вероятно ще се изнася, давам Ви го като пример!

Вторият ми въпрос – работодателите искат свръхприходите от производство на електроенергия да се насочат към компенсация на бизнеса. Това е предложение на ДПС. Рамадан Аталай го внесе. Ще обърнете ли внимание на вашата парламентарна група да го разгледат и вероятно да го подкрепят? Защото не е тайна, че то удря по един друг бизнес-кръг в България?

И третият ми въпрос е каква е Вашата лична оценка на работата на това правителство? Току-що превозвачите обявиха, че искат оставката на Кирил Петков, Асен Василев, Николай Събев и Гроздан Караджов!

Корнелия Нинова: Ако под „богатите също плачат“ имате предвид колегите работодателски организации, Ви обръщам внимание, че в тези организации членуват сигурно десетки хиляди малки и средни предприятия и семейни фирми, които едва оцеляват!

Илиана Беновска: Да, ние също сме член, малко предприятие, на  една от работодателските организации!

Корнелия Нинова: Така че тук не говорим за богати и бедни, не правим това! Търсим начин да спасим икономиката и индустрията. От най-малкото предприятие до най-голямото енергопотребяващо такова! Смятам, че с колегите от „Продължаваме промяната“ ще намерим общо решение! Защото имаме добър опит в това. Първоначалните компенсации за бизнеса бяха предвидени до края на март. Отидохме заедно, пак в този състав, при колегите в МС, прие ни премиерът и с много разумни разговори и аргументи удължихме тези компенсации и за април. Мисля и сега да постъпим така! Нашите коалиционни партньори проявяват разбиране, чуват аргументи и разбират, че икономиката е пред скоби – най-важната сфера, която трябва да се осигури, за да има пари и за социална политика, и за здравеопазване. Така че повярвайте, ще има един разумен разговор. Той вече започна в Коалиционния съвет, където обсъждахме актуализацията на бюджета и където един такъв нов закон, за свръхпечалбите на енергийните дружества, е възможен, обсъждан. Обсъждана е и промяна в ДДС на някои храни. Така че диалогът върви и нямам притеснение, че и този път ще намерим общо решение  в полза на икономиката.

Що се отнася до законопроекта, внесен от ДПС, ние принципно го подкрепяхме, но той имаше някои непълноти. В момента, заедно с колегите от „Продължаваме промяната“, готвим новия законопроект, който е в този смисъл и ние ще го подкрепим.

Лична оценка на МС и на колегите няма да давам! Разчитам на вас и на обществото да ни дава оценки!

***

Свръхпечалбите на енергийните дружества; Корнелия Нинова в коалицията

Беновска отбеляза, че Нинова е направила среща в тази посока и ще излезе с позиция за свръхпечалбите на енергийните дружества – да се насочат към оздравяване на икономиката. Не крепи ли Корнелия Нинова тази коалиция, попита водещата. Каракачанов заяви, че тези идеи ВМРО ги е лансирала доста отдавна – да се обложат свръхпечалбите, мораториум върху износа на евтината електроенергия, защото евтиният ток от Козлодуй се изнася, а България плаща микс от скъпия ток и частните фирми реализират свръхпечалби, а тези фирми са свързани с лица, или със съпругите на лица от политическите партии. Сега казват – ние не може да сложим фиксирани цени на хранителните продукти, защото сме пазарна икономика. Не бе, г-да некадърници, ние сме във война, не сме в нормална икономическа ситуация – Унгария, Гърция, Сърбия, една камара държави въвеждат подобни правила, някои западни държави увеличават протекционизма, за да защитават собственото си производство. Тук нашите всезнайковци обясняват пазарна икономика. Фалира икономиката. Ти, ако не защитиш българското производство и българския гражданин, ти си тотален престъпник тогава. Правителството трябва да направи всички възможно, а не да ми чете политически декларации кой крив, кой прав във войната в Украйна, а да осигури храната на българите и евтини или поносими енергоносители. 2/3 от Европа купува руски газ, включително Полша – набавя си газ от Германия, която също е руска газ и я набавя на цените, на които я получава Германия, коментира Каракачанов. Той добави, че част от европейските политици са лицемери, това е характерно за съвременната бюрокрация в Брюксел, но това не означава, че България трябва да я управляват глупаци. Почетният председател на ВМРО подчерта, че Нинова е най-опитният политик в коалицията и затова се пита докога и защо крепи тези хора от „Промяната“, които вървят към тотален провал, в който ще завлекат и нея. Беновска смята, че Корнелия Нинова не е много сговорчива и поставя съвсем категорични изисквания. Каракачанов заяви, че това, което Нинова поставя не се случва и държавата върви надолу. Той подчерта, че никой не му се е бъркал по темите за отбрана и Македония, защото е имало друг формат на взаимоотношения в правителството на Борисов. Почетният председател на ВМРО отбеляза, че по време на протестите юли-август 2020 година Слави Трифонов и Корнелия Нинова са повтаряли от сутрин до вечер, че ВМРО е патерица на Борисов. Аз не съм бил патерица, аз съм бил коректен коалиционен партньор. По времето на Борисов имаше вдигане на цената на тока с 2%. Когато ние му казвахме – не, няма да се вдига цената на тока и КЕВР да си гледат работата – той се съобразяваше с нас и цената не се вдигна. Когато казахме – трябва да се направи ограда на границата, да не пускаме нелегалните мигранти – направихме оградата и не ги пуснахме. Когато казахме за Македония твърдо държим позиция – той се съобрази с нас, но държавата вървеше – всяка година 10 % увеличение на доходите, БВП расте, корупция – да, има. Сега какво се случва – тотален провал, всичко надолу. 4 години в армията – увеличих заплатите с 50% общо. Пари за модернизация, пари за нови проекти. От 12 месеца неща, които съм оставил готови не се правят. Парите се обезценяват, нещата не се вършат. Тези хора ми говорят за сигурност на държавата. Въпросът ми към г-жа Нинова и Слави Трифонов е защо сте патерици на едно некадърно управление, на едни некадърни Харвардски възпитаници? Връщам топката, коментира Красимир Каракачанов.

Протест на превозвачите

Беновска попита почетния председател на ВМРО дали ще се включи в протеста на 18 май. Каракачанов заяви, че не е превозвач, но ще подкрепи хората и подчерта, че Ангел Джамбазки е подкрепял българските превозвачи, когато Германия и Франция са наложили пакет мобилност, който е унищожил част от българския транспортен бизнес.

Така завърши разговорът между Красимир Каракачанов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по Радио К2 и на живо във „Фейсбук“ и „Ютюб“ на 14 май 2022 година.

Последни Новини

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir