Начало Блог Кузман Илиев: Дописването на списъка по закона „Магнитски“ от служебния кабинет е...

Кузман Илиев: Дописването на списъка по закона „Магнитски“ от служебния кабинет е клакьорско и опасно

Кузман Илиев, ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Радио К2” коментира следните теми:

Подаръците

Авансово Ви подарявам здрава, българска, червена ябълка, защото много Ви харесвам като водещ, посрещна госта си Беновска. Той ѝ подари първата си книга „Кой контролира парите ни?“ с посвещение „За топжурналиста Беновска и екипа ѝ!“.

И аз Ви подарявам една моя книга, разговор с Ахмед Доган отпреди 20 години, Вашата „любима“ партия на ВМРО, продължи водещата и попита: „Защо ДПС Ви е такъв „демон“ в душите на ВМРО?“.

Илиев отговори, че това не е самоцелно и не е насочено срещу конкретен човек. Просто всеки политически лидер, който се държи антибългарски, ще попада под този словесен обстрел от ВМРО. ВМРО припознава себе си като партия, която брани българските национални интереси и идеали. Навъдиха се много американски, руски, брюкселски, турски партии и много малко български, добави той.

ЛГБТ движението и техния парад

Кузман Илиев заяви категорично, че тук не става дума за стигматизирането на български граждани, които имат определена сексуалност. Той се противопоставя на тяхната идеология, която определя като „нов марксизъм“, който е разработен на Запад концептуално и идва у нас, като къса устоите на нацията ни.

Живеем в свят с много посоки, преди малко споменах, че едни от Вашите упреци срещу управлението и на София, и въобще този либерализъм, тези прайдове. Виждате, че Нанси Пелоси, първият ѝ акт беше за признаване на тези над 30 пола, припомни водещата.

Илиев отговори, че тази тенденция идва от САЩ и е доста опасна, защото всъщност е идеология със своите НПО-та, своето финансиране. Това е опит да се разгради капитализма, но с революция по марксистки модел, а като се ударят ценностите на капитализма.

Протестът на ВМРО пред централата на ДПС. Какво означава думата „патриотизъм“

Кузман Илиев заяви, че подобна инициатива е била съвсем нормална, особено след безродната реплика на Карадайъ. Водещата уточни, че може би преводът не е бил съвсем коректен и Карадайъ не е нарекъл Турция „родина“. Тя пусна запис от изказването на Юлиан Ангелов пред централата на ДПС:

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Юлиан Ангелов: Винаги ДПС са били такава партия, те винаги са служили в интерес на Турция и на други държави. Може да са имали охладнели отношения с Ердоган или с други управляващи в Турция, но винаги са били на протурски позиции и са били против българския национален интерес. Явно сега ДПС виждат, че могат да влязат в управлението на страната може би с тези партии, които разрешиха това безумие в Турция да се разкриват безброй секции, като партиите на Слави Трифонов, Христо Иванов, Мая Манолова. Можеше изрично да се каже в закона, че става въпрос за държави членки от ЕС или бивши такива.

Медия: Ами САЩ?

Юлиан Ангелов: Колко секции имаше в САЩ на миналите избори? 24 секции разкриха българите в САЩ и гласуваха 10 000 човека. Така че проблемът беше само с Великобритания. Ние в никакъв случай не сме говорили за етническо напрежение. В България всички български граждани са равни. За нас и българите мюсюлмани, и българите християни трябва да бъдат в политическите партии. Не съм видял действие на ВМРО да ходят да провокират напрежение в райони, където живеят българи мюсюлмани.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Прозвучаха и тъпаните, които съпровождаха протеста, но какво е „патриотизъм“, нас ни възпитаваха в тези ценности, но не мисля, че сега успяваме да възпитаме децата си, попита Беновска.

Кузман Илиев отговори, че можем да вземем случая с българите мохамедани, които са участвали в борбите са освобождение на Македония, което показва, че тук не става дума за изповядване на религия, а за усещане за принадлежност. Той продължи, че ние сме позабравили какво означава думата патриотизъм, а причината е, че образователната ни система е изградена така. Това е било политика на комунистическата партия, която е говорила за патриотизъм, но в същото време е извършила национално предателство спрямо Македония.

Кузман Илиев беше категоричен, че още по-лицемерна е позицията на партиите на протеста, които са провели цялата си предизборна кампания на база на отрицание на ДПС, но в същото време с действията си са циментирали ДПС безвъзвратно.

ДПС си седи 30 години в политиката, въпреки обвиненията, че е противоконституционна партия, имаше питане в КС дали ДПС е противоконституционна партия и понеже един от съдиите се разболя, остана в тлеещо състояние! Те избират всеки президент, припомни водещата.

Събеседникът ѝ отговори, че е имало и случаи, когато позицията на ДПС е била разумна по определени икономически въпроси, освен това трябва да им се признае отсъствието на радикална реторика. Забелязват се обаче корпоративни заигравки с ДПС от страна на доста от партиите, което корумпира цялата система.

Въпрос в ютюб – „Питайте патриотите дали България за тях е над всичко, или БОГ. И не е ли грешно тяхното мото, продължи водещата. Кузман Илиев отговори, че нацията е еманация на Бог, защото ние сме създадени по образ Божий. Като казваме „България над всичко“, ние казваме, че тази идея е над всичко, ние за нея сме готови да даваме реални жертви. ВМРО е давала реални, физически жертви в тази борба, категоричен бе той.

Водещата припомни, че България няма пленено бойно знаме. Събеседникът ѝ добави, че ние почти нямаме и загубени битки на бойното поле. Проблемът е, че на полето на дипломацията сме правили големи грешки. В момента ВМРО е политическа партия и се опитва да стигне до хората с послания, но в миналото това е било невъзможно и Организацията е използвала други прийоми.

Кой е Кузман Илиев и защо влиза в политиката?

Кой е Кузман Илиев и защо реши да влезе в политиката, този млад, симпатичен мъж, попита водещата. Кузман Илиев отговори, че по-скоро трябва да се зададе въпроса защо не. Той продължи, че дълг на всеки един български гражданин и родолюбец е да се опитва да прави средата в България по-добра, независимо дали става дума за бизнес, администрация и т.н. Илиев добави, че няма амбиция цял живот да е в публичната политика, но в момента има енергия и сила и смята, че с политическо говорене може да нормализира някои процеси, да обърне внимание на други.

Какви човешки ценности изповядвате, в какво вярвате, на какво се смеете, от какво плачете, попита водещата Илиана Беновска. Кузман Илиев отговори, че е вярващ човек, без да е крайно религиозен. Той продължи:

Вярвам в доброто, в светлината, в това, че ако имаш мисия и цел, ти живееш по-добре и допринасяш и за другите.

Кузман Илиев обясни, че в личен план има един развод зад гърба си. Впоследствие обаче е намерил любовта, има едно дете, жената до него също има едно дете, което той обича като свое. В професионален план е докторант по финанси, преподава в Стопанската академия в Свищов. Интересува се много от история, философия, политически науки. Спортува доста.  

Санкциите срещу български граждани по закона „Магнитски“

Говорихме за финанси, като говорим и за американското влияние, кажете ми за този закон „Магнитски“, защо всички се юрнаха, включително и вчера БНБ да изпълняват запрещения, попита водещата Беновска.

Кузман Илиев отговори, че законът „Магнитски“ е повече геополитически, отколкото финансов. Той попита защо тези санкции излизат точно сега, след като историите на Васил Божков и Пеевски не са от вчера. Едва ли американските служби сега разбират за тези лица. Илиев заяви:

Притеснявам се ако трябва да направим анализ, дали не е в основата на нещо сериозно в Черноморието и конфликта Украйна – Русия.

Какво прави САЩ си е тяхна работа, но да дописваш списъка, както прави служебният кабинет в момента, е толкова клакьорско и опасно поведение! Партиите на протеста, които управляват в момента под паравана на Радев, от сутрин до вечер говорят за правова държава! Къде изчезнаха правовата държава и Конституцията рязко? Как забравиха, че има такова нещо и под егидата на „големия брат“ да дописват списъка, категоричен бе Кузман Илиев. 

Харвардското образование и възпитание ли им дава тази сила, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че управляващите в момента се опитват да се правят „по-католици и от папата“, но това ще го платят българските данъкоплатци, защото се нарушава Конституцията и ще има съдебни искове. Той добави, че случващото се в момента е политическо разчистване на сметките и страшен произвол.

Водещата припомни позицията на Лаура Кьовеши, че ЕС няма да се съобразява със санкциите по закона „Магнитски“, още повече че именно Кьовеши преди време е била много остра в позицията си колко корумпирана е България.

Кузман Илиев отговори, че САЩ в момента контролира финансовата система посредством разплащателните системи и те могат да унищожат всеки икономически, ако го изключат от тези системи. Германците са разбрали това покрай строежа на „Северен поток“ 2. Като цяло ЕС не пее в тази посока, странно обаче е това коленопреклонническо биене на чело в земята от служебния кабинет! Трябва бързо да се усмирят, подчерта още веднъж Илиев.

Атаките срещу Каракачанов от страна на служебния министър на отбраната

Служебният министър на отбраната захапа и Вашия лидер Каракачанов. Той даде пресконференция, за да обясни, че той сам е образувал ревизията на своето управление в предишни години и резултатите идват от неговата лична проверка, а не от тази на служебния министър, припомни Беновска.

Кузман Илиев отговори, че вероятно служебният военен министър също се е наредил на опашката кой ще извади по-големи скандали. Тази надпревара е доста нездравословна. Той продължи, че Каракачанов е историческа енциклопедия и прекрасно знае как функционира държавността. Просто в тези действия на служебния министър прозира реваншизмът. Този подход не е добър.

Промените в НАП

Според Илиев служебният кабинет няма дори моралния мандат да прави тежки кадрови промени, както например в НАП. За самия Спецов има сериозни съмнения, че е правил нередни неща и той не е успял да ги обори. 

Защо трябваше Херо Мустафа да ходи в НАП, попита Беновска. Илиев отговори, че данъците и приходите са инструментите, с които се правят политики. Той добави, че не одобрява този подход и би било странно българският посланик да отиде при американските данъчни служби. Може би се прави с идеята да се помогне на „малкия брат“, който изглежда немощен и слаб, но това е обидно за най-старата държавност в Европа, категоричен бе той.

Каква ще бъде кампанията му?

Кузман Илиев заяви, че се кандидатира в 23-ти МИР София от гражданската квота, а номерът на ВМРО в бюлетината е 16. Кампанията ще бъде позитивна, но ще отговаря много сериозно на ударите и атаките срещу българското. Той заяви, че мисията му в политиката не е да се харесва или да не бъде хулен, а има напълно конкретни цели, които са добри и за България. Не прави компромиси с тях.

Водещата предложи да направят едно интервю, докато тичат. Гостът отговори, че това е много добра идея. Беновска подчерта, че спортът е много важен за каляване на волята и характера, а освен това е необходимо малко да се разчупи кампанията, защото напоследък да станали доста скучни. Илиев се съгласи и заяви:

Така е, всички говорят едни клишета, които няма как да се случат. Политиката не е кой знае какво, политиката е създаване на среда да можем да правим нещата, които можем добре, по-лесно.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Последни Новини

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir