Начало Блог Милен Михов: Радев иска Борисов за опонент, за да победи, но в...

Милен Михов: Радев иска Борисов за опонент, за да победи, но в живота не може да си поръчваш

Доц. Милен Михов, ВМРО, в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 2-ри октомври 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Кандидатът за президент на ВМРО

Кой ще бъде Вашият кандидат за президент – Красимир Каракачанов ли, започна разговора Беновска. Доц. Михов отговори, че все още няма решение, но Изпълнителният комитет ще следва волята на националното представителство и ще излъчи самостоятелна кандидатпрезидентската двойка. Водещата подчерта, че се чуват имена – Каракачанов, Сиди, Джамбазки, както и това на доц. Михов. Михов добави Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов. Той сподели, че заседанието по темата е било много продължително, но след 2-3 дни ВМРО ще излезе с окончателно решение. “МРО няма да се крие зад тоги и женски поли, а ще излезе с ясна кандидатира, с ясен профил, с утвърдена и популярна личност, която да илюстрира, да представя, да говори с гласа на автентичния патриотизъм, на родолюбието и традициите. Която да отстоява българските интереси по Македонския въпрос, социалните проблеми на българското общество и да бъде гласа на разума, съгласието и националната отговорност, каза доц. Михов.

Радев за полите и тогите

Беновска пожела да бъде излъчена формулировката на президента Радев за криенето на Борисов.

Румен Радев: Преди 5 години Борисов се скри под полата на г-жа Цачева, сега се крие под тогата на ректора!

Водещата прочете изказване на проф. Боян Биолчев – „На журналистически въпрос за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков президентът Радев отговори с едно изречение, неизвестно защо отнасящо се единствено за Бойко Борисов. „Борисов преди 5 г. се скри под полата на Цецка Цачева, сега се крие под университетската тога!” Стори ми се малко неестествено кандидат за нов президентски мандат да успоредява като равнопоставени част от дамски тоалет с тогата на ректора на българската Алма Матер“.

Михов сподели, че познава голяма част от академичната общност и смята, че изказването на президента Радев е неуместно, защото ректорската тога се получава след категорично признание на академичната общност, не се купува в мола, а е символ на научен потенциал и признание. Това е малка грешка на Радев в началото на кампанията, но това ще бъдат оценки в хода на следващия месец, каза доц. Михов.

Водещата сподели, че в днешния си коментар е избрала цитат от Йордан Радичков за Румен Радев – Кандидатът за 2-ри път президент Румен Радев в „Суматоха“ и „Ние, врабчетата“: „Човек не всякога е там, където е капата му. А при суматохата изобщо не може да се разбере под коя капа какво има.“ „Оттогава съм забелязал, че когато човек не разбира от дума, трябва да го удариш по главата, за да разбере!“

Политическата ситуация в България

Може ли тогава и ние да говорим за капата на Радев и какво има под капата като говори за тоги и за поли, попита Беновска. Доц. Михов подчерта, че похватът на българския език и майсторството на Радичков са впечатляващи, а докато е гледал коментара на Беновска се е сетил за притчата за охлюва и орела – орелът каца на високия връх, с изненада открива охлюва и го запитва как е стигнал до мястото, което той може да покори единствено със силата на крилете си. Охлювът простичко обяснил – с пълзене. Тази басня много ми напомня на днешното статукво, защото в последните 6 месеца живеем в ново положение – два парламента заседаваха и ако се вгледаме в дейността на партиите ще видим едно боричкане и едно пълзене към върха, което е типично по български. Гледаш кой е пред теб и трябва да го свалиш назад, за да се промъкнеш нагоре и накрая всички падат в пропастта, която ни води към трети избори, коментира Милен Михов.

Беновска пожела да бъде излъчен коментарът на водещия.

Беновска: Те, политическите „ястреби“ и „врабчета“ – Радев, Борисов, Слави, Кирчо и Асенчо, Манолова, Христо Иванов – в „опит за летене“ на 14.11.21?

В очакване на парламентарните и президентските избори се зачетох в Йордан Радичков – два пъти номиниран за Нобелова награда, преведен на 37 езика, издаден в 50 държави. Няма го от 2004-та. Но думите му са живи. И видях съвременните политически герои.

Кандидатът за 2-ри път президент Румен Радев в „Суматоха“ и „Ние, врабчетата“: „Човек не всякога е там, където е капата му. А при суматохата изобщо не може да се разбере под коя капа какво има.“ „Оттогава съм забелязал, че когато човек не разбира от дума, трябва да го удариш по главата, за да разбере!“

Лидерът на ГЕРБ и премиер 10 години Бойко Борисов в „Домашна тетрадка“: „Есента баща ми умря и тогава аз продължих да сея лъвове в нивата и да жъна зайци от нея. Съседите известно време се смяха, че сея лъвове, а жъна зайци, но после престанаха да се смеят и взеха да ме гледат накриво. Откъде-накъде, викаха те, ние ще сеем леща, а той ще сее лъвове! Той да не би да е по-горе от нас! За да угодя на съседите, се отказах от лъвовете и почнах и аз да сея леща. Тогава те почнаха да се смеят и да говорят зад гърба ми, че не става човек от мене. Баща му, викаха те, сееше лъвове, а тоя седнал да сее леща. Тогава разбрах, че не трябва да слушам съседите. Сей лъвове, милостиви читателю, та макар и да жънеш зайци! Може би един ден съдбата ще те възнагради и сред мършавите зайци в твоята нива ще те срещне спокойно лъвът. Бог да те благослови!“

Почетният председател на ДПС и пазителят на етническия мир Ахмед Доган:  „Трудните уроци са по-мъдри и по-благодарни за човека от лесните – това сам съм го изпитал и го зная от опит. Лесният урок се усвоява с леснина и от него почти нищо не научавате. Трудният урок иска много пот, но пък като усвоите урока, за цял живот ще ви държи влага.“

Властелинът на шоуто и председател на ИТН Слави Трифонов: „Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”

Продължителите на Промяната Кирил Петков и Асен Василев: „Добре е човек да се научи да премълчава някои работи! Не да говори или да мълчи, а да премълчава!“

„Изправящата“ се и „идваща“ Мая Манолова: „За мъжа жената е като кладенче – от която и страна да се наведе над кладенчето, той може да утоли жаждата си.

ДъБъ Христо Иванов в „Ние, врабчетата“: „По тоя повод Драги ми господине направи следната забележка: Ти, драги ми господине, трябва да знаеш, че всяка жаба си знае гьола и всеки колекционер, колекцията. Откъде-накъде си седнал да колекционираш влечуго, драги ми господине! Да си видял случайно някое влечуго да е седнало да колекционира врабчета? Не си видял и няма и да видиш, драги ми господине, защото влечугото гледа как да те изяде, а ти си седнал да ги колекционираш! Еее, драги ми господине, драги ми господине!““

А, аз, Илиана Беновска ще Ви напомня Пешеходеца от „Ние, врабчетата“: „Да крачиш пешком по света, като си подсвиркваш небрежно с уста – мигар може да има нещо по-красиво от това!“

Те, политическите „ястреби“ и „врабчета“ – Радев, Борисов, Слави, Кирчо и Асенчо, Манолова, Христо Иванов – в „опит за летене“ на 14.11.21?

Аз съм Беновска. И питам.

Диалогът Радев-Борисов; Изборите на 14-ти ноември

Какво ще се случи на 14.11.? Нека още малко да продължим за задочния диалог Радев-Борисов. Радев направи две предизвикателни изявления, с които предизвика Борисов да се яви като кандидат за президент. Нека да ги чуем, каза Беновска.

Румен Радев: Г-н Борисов неведнъж е заявявал, че ще се кандидатира точно на тези избори, като човек на думата и на обещанията аз очаквам да си ги спази. Освен това той всеки ден почти критикува президентската институция, обвинява я в диктаторство. Ами нека излезе на тези избори, спечели ги и внесе своите демократични ценности в президентската институция!

Румен Радев: Вижте само с какви аргументи излизат – да не се стреляло по тях! Аз мисля, че е крайно време г-н Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ, като се кандидатира за президент. След всички изговорени приказки и предизвикателства мисля, че това е логичният изход. Разчитам на подкрепата на всички българи, които истински желаят промяна.

Доц. Михов коментира, че Радев има голямо желание негов опонент да е Борисов. Това е ясно, това прави избора предрешен и победата на Радев категорична. Социолозите дълго време показваха, че ако се стигне до такъв вариант на изборите, г-н Радев като кандидат за президент има големия шанс да спечели на първи тур. Само че в живота и в политиката не можеш да си поръчаш опонента, каза Михов. Той подчерта, че желанието на Радев е обяснимо, но очевидно няма да се случи. По отношение на въпроса на Беновска какво ще се случи на 14-ти ноември, Михов заяви, че никой не може да прогнозира каква ще е кампанията на участниците, какви ще са нагласите и какви ще бъдат проблемите на страната, защото те ще влияят силно. След месец и половина социалните проблеми ще нараснат, галопиращата инфлация, доходите, цената на енергоносителите, подчерта доц. Михов. Беновска отбеляза, че ВМРО са започнали системни протести. Михов заяви, че това са сигнали към управляващите, че това са темите, които интересуват хората, които всеки ден влизат в магазина, включват печката, климатиците, парното. Той продължи с това, че очевидно се игнорира галопиращата и нарастваща вълна на коронавирус, а ваксинацията е провал. С ваучери за храна и томбола за смарт часовници няма да решим проблема с ваксинирането, смята Михов.

ВМРО на изборите

Ще бъде ли пленено знамето на ВМРО на тези избори или ще бъде развято, попита Беновска. Михов заяви, че знамето на ВМРО няма да бъде пленено, партията ще участва самостоятелно със свои добре познати кандидати, а не дошли от Канада или отнякъде другаде с добри СВ-та и доказани успехи само за техните партийни водачи. Доц. Михов подчерта, че посланието на ВМРО ще е, че проблемите трябва да се решават днес, а не да се отлагат. Днес управляващите като че ли воюват с историята, историята им е виновна, предишните са им виновни, 10-те, 30-те години на прехода, комунизмът, фашизмът, турското робство и т.н., каза Михов и добави, че това важи и за проблеми като този със „заседналата турска гемия”, която само се наблюдава и нищо не се прави. Беновска отбеляза, че Борисов вчера е бил на откриването на изложбената галерия на Вежди Рашидов и в блиц интервю е споделил, че Младен Маринов му е казал, че ако той – Борисов – е сега на власт – „щяхме досега да сме окопали окоп и да издърпаме кораба”. Михов смята, че задачата не е тежка и спасителната операция е трябвало отдавна да се случи и да се предотврати замърсяването на крайбрежието.

Подаръците

Беновска подари здрава българска червена ябълка на Милен Михов и ВМРО и попита – ако Вашият кандидат за президент не спечели, ще подкрепите ли Анастас Герджиков. Михов каза, че могат да отговорят на този въпрос, когато му дойде времето и ако ВМРО не е на втори тур – решението ще го вземе Организацията. Михов подари на предаването дигитална книга на Кръстьо Петков.

Така завърши разговорът между доц. Милен Михов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 2-ри октомври 2021 година.

Видео >>>

Последни Новини

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Каракачанов, ВМРО: Сглобката получи своя удобен лубрикант – Костадин Костадинов

Вчера Костадин Костадинов отново излъга. За пореден път неговата лъжа беше насочена не към някой друг, а към...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir