Начало Блог Сиди: Проблемите на българите са ежедневни – в магазина и на бензиностанцията,...

Сиди: Проблемите на българите са ежедневни – в магазина и на бензиностанцията, където остават доходите им

Тези проблеми се замазват със скандали, категоричен е съпредседателят на ВМРО.

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ на 20-ти август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Среща на ВМРО в Бургас

Къде Ви намираме и с какви партийни задачи, започна разговора Беновска с Александър Сиди. Той отговори, че е на българското Черноморие и след няколко часа имат среща с актива в Бургас и след това отиват на поклонението по повод вдигането на Илинденско-Преображенското въстание в Странджа, на местността Петрова нива, където има голям събор.

Уроците на ВМРО извън властта; ПП и ДБ заедно на изборите

ВМРО сякаш, откакто не е в парламентарната власт, освен че направихте доста промени в ръководството – Вие вече сте трима съпредседатели, Красимир Каракачанов е почетен председател – като че ли си взехте няколко урока. Така ли е, попита Беновска. Сиди коментира, че основната промяна не е в ръководството, а в опита им да върнат нормалния тон в политиката, защото това, което се случва в държавата според ВМРО е абсурдно във всички му аспекти.

Тема номер 1 тази седмица беше ПП ще вземат ли ДБ да ги вкарат в НС, или няма да ги вземат. Цялата тази драма в т.нар. дясно, което всъщност е крайно ляво и тежко либерално, забавлява умовете и съзнанията на българските граждани. Основният проблем не е ДБ ще вземат ли ПП или обратното, защото е ясно, че те ще се вземат след изборите. Няма никакъв смисъл да гласувате за ДБ, ако харесвате техните идеи, защото ПП ще влязат с повече резултат. Проблемът, който български граждани виждат ежедневно, е влизането в магазина и ужасът, който изпитват на бензиностанцията, защото каквито и глупости да говорят управляващите, всеки стига до магазин и бензиностанция и там оставя много голяма част от доходите си, които не са се вдигнали. Проблемът е това, но се замазва постоянно със скандали, геополитически простотии. Гледам някакви некъпани хора пред президентството, събират се всеки ден да не би някой да не върне геополитическата посока на България в друга посока. Как ще върнеш, при положение, че сме членове на НАТО и ЕС и Германия, Полша и половината държави в ЕС продължават да купуват руски газ, коментира Сиди.

Какво не трябва да се прави в политиката? Кампания на Сиди против лъжите за ВМРО

Какво научихте, че не бива да правите в политиката след епохата на ПП, ДБ, ИТН, БСП, попита Беновска. Сиди подчерта, че всичко, което са направили, не трябва да се прави по принцип и не може нагло да излъжеш хората, за да влезеш във властта, но това не помага, защото се задържат няколко месеца. Всяко едно действие, което правеха тези политически формации, е лъжа. От първия до последния ден. Започнал съм кампания във Фейсбук – снимам различни видеа, с които оборвам лъжите, които се разпространяват за ВМРО и народът е тежко отровен от същите тези хора, които лъжеха нагло, за да уязвят по-малкия партньор на ГЕРБ във властта, с идеята да свалят ГЕРБ. Тази ужасяваща лъжа за паспортите, които ВМРО продавала – няма как да се случи физически и институционално, защото паспортите се дават от президентството. Хората започват да коментират с ужасяващи глупости под видеата и явно са тежко излъгани, но българинът май обича да го лъжат. Макар и за кратко, достатъчно много месии се появиха в България. Време е да върнем разума в политиката и е време да помислим на тези избори, подчерта съпредседателят на ВМРО.

Лъжите за ВМРО

По отношение на паспортите Сиди заяви, че няма как да продават паспорти, защото има много тежка процедура, която минава през министерство на правосъдието, през президентството и ВМРО не е била част от тези структури и не може да се случи това нещо.

Другата безумна демократична лъжа за торбичката на една верига. Вие сте били там на летището, когато това се е случвало, каза Сиди. Беновска обясни, че става въпрос за Красимир Каракачанов, който е бил изобразен на снимка, слизащ с торбичка „Била“ на летище „Андрюс“, а всъщност това е бил калъф за костюм, върху който е била монтирана торбичката. Идеята на тези демократични лъжливи човечета беше да уязвят по-малкия партньор, за да свалят ГЕРБ, защото знаеха, че ГЕРБ не могат да ги свалят – твърде са малки и жалки, за да го направят. Започнаха да рушат имиджа на ВМРО, каза Сиди.

Беновска коментира, че торбичка „Била“ е монтирана и на друга снимка в Саудитска Арабия. Сиди подчерта, че това е основен проблем в българската политика – опит за влизане във властта с лъжа и манипулация и няма как такива партии да се развиват и да имат бъдеще, защото хората се забавляват на такива колажи, но не отразяват истината и нямат отношение по въпроса дали Каракачанов се е справил като министър.

Успехите на ВМРО. Фалшивите новини и управлението на ПП

Никой не говори за това, че успяхме да повишим пенсиите, за това, че успяхме 450 лева да се плаща за всяко българско дете през данъчно облекчение, никой не говори за циганската престъпност, която и в момента залива България – няколко труса има само последните седмици за загинали хора. Помните концепцията на Красимир Каракачанов за справяне с циганизацията, помните въпроса за премахване на възможността да се получават социални помощи, докато си жив. Всичко това е забравено и хората в момента говорят за ВМРО – продавате паспорти, торбичката „Била“ и всякакви глупости. Тези фалшиви новини са част от управлението на държавата и когато дойде някой, който излъже всички, че няма канадско гражданство, че е най-добрият, честен и успешен политик и си тръгне 6 месеца по-късно с 200 млн. само от газа – няма как да очакваме нещо друго, при положение, че си дошъл на власт с тежка лъжа. Видяха го и ГЕРБ, те имат достатъчно стабилен електорат – това не се отрази тежко на тяхната електорална позиция, но в по-малкия коалиционен партньор остана топката, всичко лошо, което се е случвало в управлението, е по вина на ВМРО, всичко хубаво е заради ГЕРБ. Не е честно и правилно и затова съм започнал тази инициатива, но това няма да реши проблемите, коментира Александър Сиди.

Защо е нужно ВМРО във властта? Проект за консервативно и патриотично пространство. Геополитическата ориентация на България.

Защо ни е нужно ВМРО в този исторически момент като политическа партия? Тази седмица направихте среща на силите с Ваши съмишленици, но отивате отново сами на избори, попита Беновска. Сиди отговори, че в 45-ото, 46-ото и 47-ото НС са имали хора, които активно са защитавали американския интерес, такива, които защитават руския интерес, но не е имало хора, които да защитават българския интерес. По темата Македония Борисов плю върху собствения си подпис, вдигайки ветото, което той самият наложи, без никаква промяна в политиката и позицията на Македония. Виждате, че извадиха като огромен успех нещо, което беше договорено преди 3 години – това за Самуил. В българското НС нямаше хора, които да милеят за България, защитават едни или други интереси. Трябва да има хора, които милеят за България и това е ролята на ВМРО. За нас България е над всичко и това е причината да искаме отново доверието на хората, заяви Сиди.

По отношение на срещата с другите политически субекти Сиди каза, че смятат това за път, който трябва да бъде извървян – от септември да започнат разговори с неправителствени и политически организации, които мислят като ВМРО, в посока на консервативното и патриотично пространство, за да направят голямо обединение, което да не се бори за влизане в следващия парламент, а да се бори за доверието на българските граждани да управлява страната.

Либералните гласове, тези за ДБ, ПП са много повече гласове, отколкото хора, които мислят по този начин. Убеден съм, че не е такъв процентът на българските граждани, които биха приели гей браковете или някои от многото пола. Но гласуват за г-н Петков, защото мразят Борисов. Когато гласуваш от омраза, нещата водят дотук. Парламентът има нужда от ВМРО и аз съм сигурен, че след тези избори ще имаме достатъчно време да проведем сериозни разговори и да направим един голям консервативен патриотичен проект, който да изведе България от тези тежки зависимости, защото е ясна геополитическата ориентация на България – ние сме членове на НАТО и ЕС и това не може да бъде подлагано под съмнение, коментира Сиди. Той подчерта, че има страни за пример, които успяват да защитят своя национален интерес, въпреки че са част от евроатлантическото пространство.

Какво предлага ВМРО на България в студената зима?

Беновска подчерта, че най-важното е какво ще предложи ВМРО на България, защото ни чака студена зима и снощи се е разбрало, че имаме един танкер, чака ни и гладна зима, фалират големите ферми, не се знае дали ще имаме ток и парно. Александър Сиди обясни, че ВМРО предлага нещо изключително различно, но се съгласява с това, че Газпром може да бъде използван като геополитическо оръжие, защото Русия може да спре или пусне доставките, според различни твърдения, по всяко едно време и не е най-надеждният партньор. Съпредседателят на ВМРО попита какъв би бил проблемът, ако договорите не се сключват с държавите, а с частни компании – защо България да не поиска доставки на газ през различни компании на търговски принцип и когато една компания сключи договор – американска, руска или каквато и да е – с Газпром или друг доставчик и се ангажира да достави необходимите количества на пазарен принцип, тогава няма да има проблем и Газпром не би могъл да бъде използван като геополитическо оръжие нито американските танкери, нито пристанищата за втечнен газ.

Ние предлагаме диверсификация не в молекулата, както се изразява на чист български език нашият прекрасен бивш премиер, а да диверсифицираме доставчиците и тогава тази надценка, която сложиха ПП от 30%, ще бъде 3-5% на пазарен принцип и тогава ще имаме абсолютна гарантираност на доставките. Когато държавата излезе от този пазар, защото не ѝ е там мястото, по този начин бихме могли да гарантираме възможност за сравнително евтина цена и качество, и сигурност на доставките, без значение каква е молекулата, подчерта Сиди.

Беновска попита как ще се свалят дебелите дрехи на хората в студената зима, ако гласуват за ВМРО. Съпредседателят на Сиди каза, че категорично могат да обещаят, че ще бъде топло на хората, защото държавата може да прилага много мерки, но не го прави – доставките на газ, цената на горивата, която е скъпа, без никакво обяснение, сваляне на митичното левче на литър и от това всички продукти ще станат по-евтини, спиране износът на евтиния ток от АЕЦ и насочването му към българската енергетика – цената на тока ще е по-ниска, спирането на „зелените безумия на зелените човечета Сандов и компания“ и въглищните централи продължат да работят, както правят всички в Европа – цената на тока ще е по-ниска, не се закриват 12 000 работни места, за което са се договорили предишното правителство, удължаване работата на ТЕЦ-вете, за да има страната по-евтин ток.

Беновска пожела нескромен успех на ВМРО на изборите.

Последни Новини

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir