Начало Блог Стефан Балабанов: Това управление все повече се превръща във вредно за България

Стефан Балабанов: Това управление все повече се превръща във вредно за България

Стефан Балабанов, ВМРО, в „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 4-ти юни 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Ще се завърне ли ВМРО в Народното събрание?

Какво става с ВМРО, ще се върнете ли в политиката? Днес в Русе има голяма пресконференция на тримата Ви съпредседатели, попита водещата Илиана Беновска. Стефан Балабанов отговори, че ВМРО никога не е излизала от политиката. Въпросът по-скоро е дали ще се върне в Народното събрание, а това могат да го решат само българските граждани. Той продължи:

Ние сме принципна партия. Имаме принципи, които удържаме вече над 100 години. Всяка партия се бори да бъде във властта и в управлението, но това го решават българите на избори. Нека видят какво прави този кабинет и да сравнят с времето преди две години, когато ние бяхме във властта.

Протестът на служителите в МВР

Вие бяхте и заместник-министър на вътрешните работи. Имахте среща със синдикатите в МВР и служителите в затворите. Те искат по-високи заплати, по-добри условия за квалификация. Доколко тази среща ви даде да разберете какво се случва в МВР, попита Беновска.

Стефан Балабанов отговори, че е станало ясно, че те протестират само заради заплатите. Той обясни:

Те протестират заради това, че се прави някаква реформа, някакви работни групи правят нещо, докладват на министъра, но синдикатите не са включени в тези работни групи. Това е парадокс! Синдикатите най-добре разбират проблемите на полицията и би трябвало да бъдат във всяка работна група.

Балабанов обясни, че се прави математически модел за реформа в МВР, но човешките ресурси няма как да се управляват с математически модели! Може би стана модерно, математикът проф. Витанов по време на ковид кризата правеше някакви модели и те бяха доста верни. За съжаление това няма нищо общо с работата в МВР! Съкращават се щатове на хора, които работят на улицата, които с в боя, както се казва. А тези, които правят статистики си остават същите, даже се увеличават. Вчера научих и един смешен парадокс. Вчера са ги накарали да правят някакви справки за опазване на селскостопанската продукция и дивечовото ни богатство. Както знаете в „Обеля“, „Възраждане“, „Илиенци“ пращи от дивечово богатство! Дори един полицай каза, че се пошегувал, попитал е дали катеричките, които си играят до дома му, са дивеч и ако са дивеч – да ги преброи като такива. Увеличили им със 7 стотинки нощния труд! Въобще едни такива неадекватни неща, които създават напрежение. Съставът не е спокоен и от това печели престъпността, категоричен бе той.

И какво от това, че Вие правите тези констатации, срещате се с тях? Какви лостове има ВМРО, за да запази българския дух? Ние често с вашия почетен председател Каракачанов си говорим, че България няма нито едно пленено бойно знаме! Сега дали знамето на ВМРО е „пленено“, когато не сте дори в парламента, попита Беновска. Балабанов отговори:

Знамето на ВМРО е развявано повече от 130 години и то не може да бъде пленено! Ние не сме в парламента, но се надявам българските граждани да оценят това, което прави ВМРО. Нека да имат право да гласуват и с машини, и на хартия, защото на последните избори се натъкнах на страшни парадокси. Мои лични приятели казваха, че са гласували заедно със семействата си, но в техните секции няма нито един глас за ВМРО. Има съмнения за манипулация, говорил съм със специалисти, които казват, че е възможно, но това е тема на друг разговор. ВМРО си е ВМРО! Разбира се, че искаме да бъдем в управлението, за да спасим хората, които са напълно случайно в управлението. Може би символ на управлението им стана средния пръст на Ицо Хазарта, който среден пръст де факто показаха на всички българи, които са гласували за тях. Ние продължаваме да се борим за България, независимо какво мислят за нас и какво пишат по медиите.

Начинът, по който се управлява в момента България

Напоследът времената са динамични, не само в България, но и в световен мащаб. Станаха необходими коалициите, защото нито една партия, може би извън партията на Путин или на Си Дзинпин в Китай, извинявам се за сравнението, не може да управлява сама! Но станаха модерни и протестите, но те не променят картината. Виждате, превозвачите протестират, работодателите и те се канят да протестират, но както се казва – кучето си лае, керванът си върви. Подписа се меморандум за един милиард долара между правителството и две офшорни фирми, „Gemcorp“ и IP3! Някаква фирма МЕТ ще внася газ, руски ли ще бъде, американски ли ще бъде, за Китай ли е предназначен. Всичко си продължава както е планирано от този, който е на власт, нали знаете, продължи Беновска.

Стефан Балабанов отговори, че може би идващото лято кара българите да мислят повече за море и за почивка. Но идващата есен ще бъде страшна в България! Масови протести ще залеят страната и сегашните управляващи ще бъдат изгонени. Той добави, че в сегашната четворна коалиция има и разумни партии, които ще напуснат управлението. Водещата попита кои са те. Събеседникът ѝ отговори:

Аз виждам, че ИТН отправят доста критики към управляващите. Държат тезата за Македония, каквато е в договора. Абсурдно е да се мисли за сваляне на ветото! Не ги квалифицирам каква партия са и какво изповядват, но напоследък виждам от техните лидери, че те стоят на косъм в това управление.

Българската позиция за Северна Македония. Опитва ли се Петков да изтъргува отменянето на ветото срещу влизане на ПП в „Обнови Европа“?

Хайде да чуем какво каза външният министър Генчовска на въпроси на медиите за това как може би се води паралелна политика! МВнР води една политика за Македония, а тя каза, че екипът на премиера Кирил Петков води паралелна политика!“, продължи Беновска и пусна запис от брифинг на Теодора Генчовска от 1-ви юни 2022:

***

Медия: В последните месеци се коментира много темата за Северна Македония, че МВнР трябва да изготвите доклад. Това беше казано и след срещата на коалиционния съвет, беше казано на няколко пъти и от премиера, и от председателя на Народното събрание. Въпросът е МВнР изготвя ли доклад по темата за това има ли напредък в отношенията между двете страни?

Теодора Генчовска: Доклад бихме могли да изработим, ако се проведе КСНС, което е в прерогативите на президента и той поиска такъв доклад от МВнР или от всички останали служби. Той е в правото си да поиска доклади от всички членове на КСНС.

Медия: Тоест на този етап няма такъв поискан доклад от Вас?

Теодора Генчовска: Няма, защото няма въобще идея за свикване на КСНС!

Медия: Възможно ли е проблемът със Северна Македония да се реши до края на френското председателство?

Теодора Генчовска: Не можем да се ангажираме с дати по никакъв начин!

Медия: Опитваме се да разберем има ли такова ангажиране!

Теодора Генчовска: За съжаление, пак ще Ви кажа, чухте и след коалиционния съвет, аз не участвам в коалиционния съвет, че разчитат на МВнР, както премиера, така и началника на кабинета на премиера. За съжаление обаче екипите на премиера продължават по различен начин да саботират процеса!

Медия: Тоест, по какъв начин го саботират!

Теодора Генчовска: Провеждат разговори с нашите партньори от ЕС! Ние се опитваме чисто професионално, формално да водим тези разговори. Но пак научаваме по страничен начин, че се водят и паралелни разговори от съветници на премиера!

Медия: Може ли в един момент просто да Ви елиминират и да си вземат решение?

Теодора Генчовска: Няма шанс Външно министерство да бъде заобиколено!

Медия: Конкретно с кои отговорни фактори, от ЕК ли?

Теодора Генчовска: Не, със страни членки на ЕС. Нормално е да звънят по телефоните, да идват на посещение, така че извън формалните разговори са водени очевидно и паралелни разговори!

***

Беновска продължи: „Какво се случва с темата Македония? Тя ще бъде изтъргувана вероятно, може би за утвърждаване на ПП в европейски мащаб ли?“.

Стефан Балабанов отговори:

Ако ПП си мислят, че по този начин ще се утвърдят в европейски мащаб, жестоко се лъжат! Те ще се сриват в български мащаб обаче, защото над 80% от българското население е категорично за това Македония да спазва договора и да не бъдат допускани до преговори, ако не изпълнят нашите условия. Просто са си направили лоша сметка. Предполагам, че са поемали някакви ангажименти, за това се говори напоследък. Парадоксално е външният министър да не знае с кого се среща премиера и обратно. Представете си как това можеше да се случи в предишното управление. Ако не беше толкова сериозна темата, би било забавно, но не е.

Това управление все повече се превръща във вредно за България, категоричен е Балабанов.

Вие трябва да вземете предвид още една координата в тази координатна система, която се очертава. Сега ще Ви пуснем какво каза Кирил Петков по повод срещата му с „Обнови Европа“! Странни работи, той вероятно иска „Промяната“ в „Обнови Европа“ с цената на това да избута от Европа Доган, Пеевски и Бойко Борисов, продължи Беновска и пусна запис от брифинга на премиера Петков от Брюксел от 30 май 2022 г.:

***

Медия: Г-н премиер, бяхте обявен като специален гост на „Обнови Европа“, моля да кажете какви са резултатите от срещите Ви там?

Кирил Петков: Много е приятно, когато видите около масата хора като Макрон, като Рюте, като Александър от Белгия, като Ксавие от Люксембург, който казват – много се радваме и много бихме искали вие от „Продължаваме промяната“ да сте част от нашето семейство!

Медия: Препятствия има ли и какви са те?

Кирил Петков: Единственото условие, което аз исках да обсъдя и ще продължим да обсъждаме, е, че за мен е много важно, когато говорим за нулева толерантност към корупцията, тя да бъде от локалното ниво до Брюксел! Което означава да има един нов стандарт на европейските политически семейства, така че да не си затваряме очите за локална корупция, а на брюкселско ниво да чувстваме, че всичко е наред! И много се радвам, че и Рюте, и Макрон казаха – Да, това е „Новата Европа“, Европа на правилата и закона, Европа без корупция! Така че имах разбиране, но този диалог ще продължи.

Медия: Как ще съжителствате с ДПС в една партия?

Кирил Петков: То не трябва да се говори на база, например, като партия. Въпросът е кои са хората в ДПС? Какъв е стандартът, който ДПС ще има към себе си,  за да бъдат част от тази нова формация? И аз мисля, че те имат доста въпроси да попита себе си, ако иска да са част от новите стандарти на европейските семейства!

Медия: Кога ще станете членове на „Обнови Европа“?

Кирил Петков: Това, което днес имахме, беше една много топла покана от тях. Това, което ние ще направим, първо ПП „Продължаваме промяната“ като така, имаме си Изпълнителен съвет! Ние не сме еднолично дружество по никакъв начин! Ще обсъдим заедно, ще видим какъв е отговорът на тези въпроси. Защото не искам да е само риторика. Искаме да видим какви са реалните стандарти и тогава ще се върнем към тях. Либералните партии в Европа се обновяват и този клуб от министър-председатели около масата изглеждаше логичен за „Продължаваме промяната“!

Медия: Да разбираме ли, че за да влезе „Продължаваме промяната“ в „Обнови Европа“ – ДПС трябва да излезе от тази група?

Кирил Петков: Аз по-бих попитал какво ДПС трябва да направи, за да се чувства, че е част от този нов стандарт? Например как те биха оправдали хора от „Магнитски“ да са в техните ръководни роли, да са първия ред в парламента, когато говорим за по-висок стандарт на ниво корупция? Тази дискусия мисля, че е много важна и за тях вътрешнопартийно да си кажат къде се виждат като бъдеще в Европа самите те. Ние знаем къде сме! Ние знаем, че трябва да има правила. Не може в България да сме нулева толерантност към корупцията, а да си затваряме очите на ниво Брюксел! Така че мисля, че и нашите партньори разбраха!

Медия: Да не поставяте такова условие – Вие да сте вътре, а те да са вън?

Кирил Петков: Не, аз поставям условие, че ние за да сме вътре, трябва да има ясни правила, които да дават стандарт, че хора, които са с висок риск от корупция, не са членове там! А не да соча един срещу друг! Тук не е въпрос да си решаваме вътрешнополитическите проблеми в България през Брюксел. Тук въпросът е да сложим едно ново ниво на европейските партии. И то не само заради „Обнови Европа“, аз просто много харесвам хората около масата на „Обнови Европа“, но същото важи и за ЕНП например. Ако те също биха видели примера на „Обнови Европа“, те също биха задали доста въпроси например за партия като ГЕРБ!

***

Беновска продължи: „Ето, г-н Балабанов, виждате плановете!“. Стефан Балабанов отговори: „Има едно заболяване, то е психологическо, не си спомням точното му наименование, когато желанията от индивида се мислят за реалност. Това е тежко заболяване! Г-н Петков първо да погледне собствената си партия!“.

Беновска отвърна: „Мечтите трябва да се осъществяват!“. Събеседникът ѝ отговори: „Мечтите трябва да се осъществяват, но вместо да дава акъл на ДПС, които не са ми любима партия, но те са утвърдена партия в този либерален алианс!“. Беновска продължи: „Знаете ли, че вчера преизбраха Илхан Кючюк втори път за съпредседател на АЛДЕ?“. Балабанов още веднъж повтори, че ДПС не са му любимата партия, но Кючюк е един млад човек, гражданин на България. Той продължи: „Кирил Петков да погледне себе си и собствената си партия! Да погледне хора като транспортния министър, който обещава 3-4 тунела и 4-5 моста над Дунав, а българите мизерстват и купуват олио за 4-5 лева! Първо да оправи България и после да дава акъл какво да става с ГЕРБ и с ДПС в ЕП! Този човек ми беше симпатичен, но вече започва да ми става смешен! Но той е премиер и това е много голямо тегло за държавата ни! Дано по-скоро някоя от партиите в коалицията се усети и напусне, за да прекратим това управление, защото едни нови избори, въпреки че е криза, въпреки че е война е по-добре, отколкото да ни управляват тези хора! Българският народ видя, че тези хора не могат да управляват!“.

Пресконференцията на ВМРО в Русе от 4 юни 2022 г.

Какво ще кажете авансово за тази голяма пресконференция, която предстои в Русе на тримата съпредседатели, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори:

ВМРО поставя едни много важни теми за промени в Конституцията, за уредбата на държавата, за бъдещето на България! Нека медиите ѝ отделят нужното внимание, за да стигне до по-голям брой българи. Въпреки че не сме в прякото управление на България, ние продължаваме да сме в политиката! Ние сме ВМРО!.

Подаръкът

Нашият шеговит подарък, който вчера и превозвачите ползваха – Harvard low, но и just kidding, продължи Беновска и подари на госта си тениската. Той отговори: „Да имаше и един автограф на Кирил Петков щеше да е още по-добре! Но аз ще си го взема от него, когато вече не е премиер!“. Беновска отвърна: „Между другото Карлос Контрера миналата седмица, когато правехте протест пред КЕВР, беше с такава тениска! Давам Ви подходящ реквизит по темата!“. Така завърши разговорът между Стефан Балабанов и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 4-ти юни 2022 г.

Последни Новини

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir