Начало Видео 01.04.14 г. Джамбазки: Ердоган иска да ни превземе

01.04.14 г. Джамбазки: Ердоган иска да ни превземе

Турският премиер води последователна политика в тази посока, смята зам.-председателят на ВМРО
Опит България да бъде присъединена към Турция неизбежно ще има. Откакто Ердоган е на власт, в Турция върви процес на възстановяване на Османската империя, а премиерът се изживява като султан. Ердоган последователно застрашава териториалната ни цялост, заяви в студиото на NEWSROOM по NEWS7 зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му Ердоган изпълнява последователна политика, Турция редовно се меси във вътрешните ни работи, превзе главното мюфтийство и си сложи удобен мюфтия в лицето на Мустафа Алиш Хаджи, а в момента се опитва да вкара по една етническа партия вляво и вдясно, за да си гарантира, че винаги ще има думата в управлението на страната ни.

Откакто Мустафа Алиш Хаджи стана главен мюфтия, започнаха претенциите към земи, гори, имоти, джамии. Той е подозиран за принадлежност към неоосманистки кръгове. Тази идеология се проповядва сред бедното и необразовано население, специално в ромските махали, а целта е да се създаде напрежение сред местното население, което досега е живяло в мир, коментира Джамбазки.

Той беше категоричен, че ако българската държава продължи да е толкова безотговорна към собственото си население, след 15-20 години демографският баланс ще бъде така променен, че българският държавотворен елемент ще бъде под половината от цялото население.

България трябва да привика турския посланик и да го пита какво разбира Ердоган под „османски шамари“. Трябва да им кажем, че България е суверенна държава и няма да търпим намеци, застрашаващи нейната териториална цялост, заяви зам.-председателят на ВМРО. По думите му опасността от превземане на страната ни е съвсем реална.

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари