Начало Новини За какво дадоха вота си представителите на ВМРО

За какво дадоха вота си представителите на ВМРО

Гласувах за национално помирение и единство, заяви в Русе Искрен Веселинов, цитиран от БТА.

Гласувах за национално помирение и единство. Това заяви Искрен Веселинов – съпредседател на Коалиционния съвет на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ и заместник-председател на ВМРО, след като даде своя вот на предсрочните парламентарни избори в основно училище „Иван Вазов“ в Русе.

По думите му в България много хора гласуват повече „против“, отколкото „за“.

Старал съм се винаги да намирам позитивни основания за своя вот. И този път гласувах „за“. Гласувах да имаме воля да водим собствена независима външна политика, да отстояваме националния интерес и да поставяме България над всичко, каза още Веселинов.

Кузман Илиев: Гласувах за християнска България, за християнска Европа

Водачът на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ Кузман Илиев гласува в 23 МИР София. Кандидатът упражни правото си на вот в 7 СУ „Св. Седмочисленици“, съобщава Блиц.

Гласувах за християнска България, за християнска Европа. Радвам се, че виждам хора и активност – призовавам всички български граждани да гласуват.

Малко съм разтревожен, че заложихме само на машините, но се надявам че всички ще успеят да пуснат гласа си, заяви след гласуването Кузман Илиев.

Патриотите ще наблюдаваме отблизо вота в Турция, категоричен бе той.

Ангел Джамбазки: Гласувах България да е независима, а не да се слива с някакви държави

Той не пожела да прави прогнози преди края на изборния ден.

Днес гласувах за защита на българския национален интерес, както ние Българските патриоти го разбираме. Гласувах за защита на българската кауза в Македония, за защита на българските граждани в малките населени места, които са подложени на терор от битовата етническа, циганска престъпност, заяви за „Трибун.бг“ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, след като упражни правото си на вот.

Той подчерта, че е гласувал за това да можем да запазим семейството такова, каквото е – съставено от биологични мъж и жена и техните деца. Джамбазки допълни, че е гласувал за това България да е суверенна и независима, а не да се слива с някакви други държави, а да си бъде нашето отечество – България.

На въпрос на „Tribune.bg“ за проблемите в някои секции и че се очаква да започнат с хартиен вот, Джамбазки заяви, че това едва ли ще бъде голям проблем. Сигурно ще има счупени машини някъде, все пак е за първи път, ще намерят техника, ще се оправят или пък ще се премине към хартиено гласуване, допълни още Джамбазки.

Той не пожела да прави прогнози преди края на изборния ден.

Доц. Милен Михов: Гласувах за силна България, която не подменя собствената си история и достойнство

Водачът на листата на Коалиция Българските патриоти за 4-ти МИР – Велико Търново и областен лидер на ВМРО доц. д-р Милен Михов упражни своето право на вот в ОУ „П. Р. Славейков”, пише „Янтра днес“.

Гласувах за една България, в която политиците няма да ходят в Истанбул, за да решават нашите съдбини, за едно българско семейство, което се състои от майка и баща, за българско училище, в което децата ще рецитират „Аз съм българче“, за българска национална армия, която ще бъде силата, пазеща нашите граници. За държава, която ще се грижи за образованото семейство и родителство, за децата и за родителите, които работят и плащат данъци.

Гласувам за такава България, защото смятам, че традициите, завещани от възрожденците, трябва да бъдат спазвани. За България, силна на Балканите, която спира лъжата на македонизма и не подменя собствената си история и достойнство.

Очаквам да се възобнови диалогът и помирението на политическите сили в името на България, съставяне на стабилно и отговорно правителство със силна опозиция и решаване на конкретните въпроси на страната, свързани със скъпотията и инфлацията, доходите на хората, грижата за икономиката и преодоляване на последиците от кризата. Това зависи от всички и отговорността е на всички, които претендират за народното доверие.

Избирателната активност показва доверието към политиците, ако днес сме свидетели на ниска активност, това означава, че онези, които диктуваха обстоятелствата в 45-ото НС, са загубили част от доверието на хората. Всеки глас е глас за едно силно управление и легитимен вот и в крайна сметка – за една силна България, заяви още Михов.

Георги Петров: Ние се водим единствено от българските национални интереси и искаме България да просперира

Днес гласувах в българския парламент да влязат такива хора, които се водят единствено от българските национални интереси, а именно Българските патриоти. Ние назад във времето сме доказали, че мислим и милеем само за България, а не ни интересуват заповедите, които идват от чужди посолства и чужди държави.

Ние се водим единствено от българските национални интереси и искаме България да просперира, да стане една силно икономически държава и хората да живеят нормален и сносен живот. Това заяви водачът на листата на КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ за 10 МИР – Кюстендил Георги Петров, след като упражни правото си на глас, придружен от съпругата си и неговата майка, съобщава Информрежа.

По отношение на избирателната активност той обяви, че към момента е изключително ниска, но все пак изрази надежда повечето хора да успеят да стигнат до избирателните секции и да дадат своя глас, защото е важно да бъдат избрани в българското правителство хора, които да създадат кабинет и да поведат държавата към правилната посока.

Надявам се машинното гласуване да не е пречка, особено за възрастните хора. Знаем, че почти всички хора вече работят със смарт телефони. Дори и някоя машина да се развали, не мисля че ще се отрази на вота и се надявам на едни честни избори, заяви още Георги Петров. 

Гласувахме за българското!!! Всеки глас е важен за да спрем гласуващите в Турция, заяви в Драговищица Юлиан Ангелов. Организационният секретар гласува там заедно със съпругата си Лидия.

Красимир Богданов – водач на листата на патриотите във Враца, гласува в 10 ч. сутринта:

Председателят на Патриоти за София в Столичния общински съветник Карлос Контрера:

Гласувах против малоумието на протестъри, ляволиберали и лъжепророци.
Но по-важното е, че гласувах ЗА разумния патриотизъм.

Водачът на листита на Българските патриоти в гр. Пловдив Александър Сиди гласува в 16,16 ч.:

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари