Начало Европейски парламент 1200 посрещнаха лидерите на коалицията в Габрово

1200 посрещнаха лидерите на коалицията в Габрово

Над 1 200 души посрещнаха представителите на „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ в Дома на културата в Габрово. Градът бе поредният, в който се състоя спектакълът на Нешка Робева, както и среща с кандидатите за евродепутати от коалицията.

Противопоставянето между политици и гражданите трябва да спре. С тези думи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се обърна към габровци. Той заема почетното последно място в листата с кандидати за ЕП.

Ако на всички нас ни е омръзнало през последните 25 години т.нар „политически елит“ да прикрива кражбите си зад параван, нека си спомним приказката за неволята. Да не чакаме Москва, Брюксел или който и да било друг да ни помогне, а да си помогнем ние. Сами да си свършим работата, призова Каракачанов.

Той е категоричен, че не е нормално България да внася повече в бюджета на Европа, а да получава по-малко.

За 25 г. българският Манчестър, както наричат Габрово заради силно развитата преди време текстилна промишленост, не е произвел и едно парче плат, очерта тъжната действителност лидерът на ВМРО.

Не бива да вярваме на догмите за ляво и дясно, трябва да вярваме в собствените си сили, заяви Каракачанов.

Дневният ред на хората не е този, който е на българските политици, каза председателят на ББЦ Николай Бареков. Политиците от статуквото не могат да повярват, че има желание за промяна, коментира още той и разказа, че депутатът Румен Йончев е бил питан в парламента дали хората, които изпълват залите, пътуват от град на град с него.

Хората са мотивирани от едно – желанието да си върнат държавата, затова и идват на срещите с нас, категоричен е Бареков.

Председателят на ЗНС Румен Йончев разказа за внесения законопроект за прекратяване на произвола на частните съдебни изпълнители.

Желанието ни чрез този текст е хората и банките да бъдат равнопоставени, обясни той и допълни, че коалицията има яснота за бъдещата си политика и след евроизборите намерението е да бъдат предизвикани предсрочни парламентарни.

По думите на Ивелина Йосифова, кандидат в евролистата от Гарбово, в града са усвоени 200 милиона лева, но улиците тънат в мизерия. Тя поясни, че това ще доведе до санкция от 15 милиона лева. Йосифова изказа и възмущението си, че паралелките в габровските училища са празни, а градът се е обезлюдил.

Старата тройна коалиция се опитва отново да пъпли към властта, констатира председателят на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов. За да бъде спряна тя да управлява отново, изходът е в масовото гласуване с бюлетина 28, категоричен е той.

За мен е чест да съм в Габрово, градът, който е така близо до Шипка, обърна се към габровци кандидатът за евродепутат от коалицията Росен Петров.

Там, срещу 35-хилядната армия на Сюлейман паша, се е бил един руски полк и българското опълчение. Те са се били не само за това България да се създаде наново, но и да не погине Габрово. За онова време той е бил най-богатият град, разказа Петров. Той обясни, че едва ли и тези герои са гинали, за да може за 25 години един крадлив политически елит да прави каквото си иска и вечно да е на софрата.

Петров определи управлението в последния четвърт век като „олигархичен султанат“ и призова на 25 май с бюлетина 28 габровци да кажат „Не на такова управление!“.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Мария Цветкова: Културата трябва да стане национален приоритет

Културните дейци заслужават по-достойни възнаграждения. Културата трябва да стане национален приоритет Повече пари за култура и по-високи заплати на...

Искрен Веселинов: Да не позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити

Не бива да позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити, категоричен е заместник-председателят на ВМРО. Имаме готовност да внесем...

Д-р Султанка Петрова с поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания

Поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания отправи заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Александър Сиди: Децата от двете държави трябва да знаят, че са имали обща история

Истината относно Северна Македония няма как да остане скрита – имаме обща история България направи всичко по темата Северна...

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО – Бургас

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО - Бургас. Във...

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател...

Седем участника в съревнованието за най-патриотичен дом

Приключи крайният срок за записване участие в съревнованието за най-патриотичен дом на територията на община Септември за 2020 г. То се организира...

Коментари