17-19.04.2010

BTV: ВМРО стартира подписка за референдум против членството на Турция в ЕС

БНТ: ВМРО иска референдум против Турция в ЕС

„Дневен Труд”: ВМРО започна подписка против Турция в Европа

„24 часа”: За 3 ч хиляди подписи срещу Турция в ЕС

„24 часа”: Подписка за референдум има ли място Турция в ЕС

„Дневник”: ВМРО започва подписка за свикване на национален референдум против членството на Турция в ЕС

„Сега”: ВМРО инициира референдум против членството на Турция в ЕС

Агенция „Фокус”: Красимир Каракачанов: Смятаме, че Турция не може да е член на ЕС, но това не означава омраза към турците

BNews: ВМРО: Еврочленството на Турция ще погуби земеделието ни

News.bg: ВМРО търси 500 000 подписа за референдум

News.bg: ВМРО тръгват към референдум за членството на Турция в ЕС

BNews.bg: ВМРО: Референдум за членството на Турция в ЕС

Dnes.bg: В Пловдив стартира подписка срещу членството на Турция в ЕС

„Класа”: В НС от ВМРО внесоха подписка за референдум срещу членството на Турция в ЕС

Darik News Велико Търново: ВМРО с подписка срещу членството на Турция в ЕС

Darik News Габрово: ВМРО стартира подписка и в Габрово

Darik News Пловдив: Стартира подписка против приемането на Турция в ЕС

Darik News Хасково: И в Хасково стартира подписка против членството на Турция в ЕС

Darik News Бургас: ВМРО и СКАТ дадоха старт на кампанията в Бургас

Darik News Враца: ВМРО организира национална кампания

Darik News Добрич: ВМРО започна подписка срещу членството на Турция в Европейския съюз

Darik News: ВМРО стартира подписка за референдум за членството на Турция в ЕС

Darik News Кюстендил: ВМРО с подписка срещу членството на Турция в ЕС

Радио „Варна”: ВМРО започна подписка против членството на Турция в ЕС

Агенция „Standart News”: Войводите стартираха подписка за референдум

Агенция „Standart News”: ВМРО искат референдум за Турция в ЕС

Агенция „Фокус”: Ангел Джамбазки: Членството на Турция в ЕС е заплаха за съществуването на България

Агенция „Фокус”: ВМРО внесе в НС уведомление за подписка за референдум срещу членството на Турция в ЕС

Агенция „Фокус”: В неделя ВМРО ще започне подписка за свикване на национален референдум

Агенция „КРОСС”: ВМРО стартира подписка за референдум против членството на Турция в ЕС

Агенция „БГ НЕС”: ВМРО срещу членството на Турция в ЕС

Агенция „Фокус: Разбиха един от зазиданите входове на пещерата Духлата

Darik News Стара Загора: Благотворителен концерт за децата от Дом „Българка”


BTV: ВМРО стартира подписка за референдум против членството на Турция в ЕС

18 април 2010
Днес официално стартира подписката на ВМРО за свикване на национален референдум против членството на Турция в ЕС. В 12 ч., до входа на спирката на метро-станцията на бул. „Т.Александров” в столицата, подписите си положиха председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, неговите заместници, членове и симпатизанти. Подписката, ще продължи до 18 юли в цялата страна.
Пълен текст:
http://www.btv.bg/news/bulgaria/institucii/story/1204344484-VMRO_startira_podpiska_za_referendum_protiv_chlenstvoto_na_Turtsiya_v_ES.html

БНТ: ВМРО иска референдум против Турция в ЕС

18 април 2010
На различни места в страната ВМРО започна подписка за провеждане на референдум срещу приемането на Турция в Европейския съюз. Кампанията ще продължи 3 месеца, както е по закон. Идеята е да се съберат минимум 200 000 подписа, което да доведе до взимане на решение от Народното събрание за произвеждане на референдум.
През първия ден от кампанията в Пловдив войводите събраха 200 гласа за своята кауза. Някои от хората се отказаха от подписа си по-късно, защото се притесняваха, че в документите фигурирал единният им граждански номер. В София за около час се подписаха 100-тина души. Според ВМРО Турция няма място в ЕС, защото е мюсюлманска държава, а влизането и в съюза ще означава смърт за българското земеделие.
Пълен текст:
http://bnt.bg/bg/news/view/26818/vmro_iska_referendum_protiv_turcija_v_es

„Дневен Труд”: ВМРО започна подписка против Турция в Европа

18 април 2010
Подписка за провеждане на референдум против членството на Турция в Европейския съюз започнаха вчера от ВМРО. Допитването ще се проведе в София и всички областни центрове, а хората ще могат да гласуват 3 месеца – до 18 юли 2010 г.
“Надяваме се да съберем минимум 200 000 гласа, за да бъде дебатиран въпросът в парламента”, заяви пред “Труд” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. И допълни, че при евентуални 500 хил. гласа трябва направо да се вземе решение за референдум.
Пълен текст:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=452510

„24 часа”: За 3 ч хиляди подписи срещу Турция в ЕС

19 април 2010
ВМРО започна национална кампания за свикване на референдум против членството на Турция в Европейския съюз.
Старт на подписката даде вчера лидерът на войводите Красимир Каракачанов в София. Програма минимум е да съберем 200 000 подписа, които ще внесем в Народното събрание за обсъждане. При 1 глас над 500 000 политиците ще са длъжни автоматично да насрочат референдума, обясни Каракачанов.
Според него Турция просто не е в Европа. 97% от територията й се намират в Азия. Освен това Турция е ислямска държава, а ЕС е основан от християнски държави и съществува на базата на християнски ценности. Осма година Турция се управлява от ислямистка партия, чиято цел е да възстанови влиянието на Османската империя, смята лидерът на ВМРО.
Според него евентуалното влизане на Турция в ЕС ще източи европейските фондове. Така ще отнеме средства, които се полагат на България. А родното земеделие, транспортният бранш и дребният и средният бизнес ще бъдат задушени, коментира още Каракачанов.
По думите му подписката ще продължи 3 месеца. За да събере необходимите парафи, ВМРО разкрива пунктове във всички областни градове. Само 8 София те ще са 12, като първата седмица ще действат пред централата на войводите на ул. „Пиротска“ 5, в подлеза пред СУ „Св. Климент Охридски“ и на метростанция „Люлин“.
2000 подписа са събрани в София за 3 ч, а до края на деня от всички пунктове в страната очакваме около 10 хил., каза Каракачанов.

„24 часа”: Подписка за референдум има ли място Турция в ЕС

18 април 2010
Столичани полагат първите подписи за свикване на референдум против членството на Турция в ЕС в пункта пред Булбанк.
Подписка с искане за провеждане на референдум относно членството на Турция в ЕС стартира от днес в Бургас.
Пунктовете, където всички желаещи ще могат да подкрепят съвместната инициатива на ВМРО, ТВ „СКАТ“ и още няколко патриотични организации, ще бъдат разположени от тази сутрин пред общината, в ж.к. „Меден рудник” и всички каси на телевизията.
Подписи ще се събират и във всички общини и села на територията на областта. Специално за кампанията от ВМРО са подготвили и рекламни брошури, в които са изредени мотивите им против Турция да е член на Евросъюза.
„Описали сме подробно какви ще са негативите за България, ако това стане факт“, разясни съобластният координатор Теодор Бординяшки. Турция дори географски не принадлежи на Европейския континент, като 97% от територията е в Азия, допълни Георги Дракалиев от ВМРО.
Пълен текст:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=452209

„Дневник”: ВМРО започва подписка за свикване на национален референдум против членството на Турция в ЕС

18 април 2010
ВМРО започва подписка за свикване на национален референдум против членството на Турция в ЕС. В столицата началото ще бъде дадено в 12.00 часа, до входа на спирката на метростанцията на бул. „Т. Александров“.
Подписката ще продължи до 18 юли 2010 г., а намеренията са да се съберат необходимите по закон между 200 хиляди и 500 хиляди подписа. Ако успеят, това ще бъде първият национален референдум от 1971 година насам.
Българските граждани ще могат да изразят позицията си чрез подпис в разкритите във всички централни градове пунктове. Само за столицата те ще са 12, част от тях – мобилни.
През първата седмица столичани ще могат да се присъединят към подписката в трите основни пункта, които ще действат в подлеза на метрото до Софийски университет, на метро спирката в жк „Люлин“ и до входа на централата на ВМРО на ул. „Пиротска“№5.
Пълен текст:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/18/888803_vmro_zapochva_podpiska_za_svikvane_na_nacionalen/

„Сега”: ВМРО инициира референдум против членството на Турция в ЕС

18 април 2010

ВМРО започва подписка за свикване на национален референдум против членството на Турция в ЕС. Подписката ще продължи до 18 юли 2010 г., а намеренията са да се съберат необходимите по закон между 200 хиляди и 500 хиляди подписа. Ако успеят, това ще бъде първият национален референдум от 1971 г. насам.
Българските граждани ще могат да изразят позицията си чрез подпис в разкритите във всички централни градове пунктове. Само за столицата те ще са 12, част от тях – мобилни.
„Ако Турция стане член на ЕС, България ще изчезне“, заяви зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки. Ако партията събере 500 000 подписа, няма да се налага депутатите да обсъждат в пленарната зала искането за референдум, посочи зам.-председателят на ВМРО.
Пълен текст:
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5656&sectionid=hotnews&id=0000133

Агенция „Фокус”: Красимир Каракачанов: Смятаме, че Турция не може да е член на ЕС, но това не означава омраза към турците

18 април 2010
Ние искаме хората да си кажат мнението – дали да има или да няма референдум против членството на Турция в Европейския съюз, защото аз съм убеден, че над 90 % от хората в България не одобряват Турция за член на ЕС. Това каза пред репортер на Агенция “Фокус” Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. „Крайно време е да ни питат. Нито по въпросите дали да бъдем член на НАТО или на ЕС имаше референдум, за разлика от други европейски държави. Не искам от мое име някой политик да обещава членство на Турция в ЕС, без да е питал българския народ – заяви Каракачанов.
Според ВМРО – Турция няма място в ЕС поради много причини. Една от основните е, че Турция не е европейска държава, а мюсюлманска, а Европейският съюз е основан на базата на християнски принципи и ценности. „Една страна, която дължи 20 милиарда долара на България за обезщетения на бежанците от Източна Тракия, и не иска да ги изплати, въпреки че е подписала договор, няма място в ЕС” – категоричен е Каракачанов.
Според него – влизането на Турция в ЕС означава „смърт за българското земеделие”. В момента българският пазар е залят от евтина турска земеделска продукция и положението ще се влоши, ако паднат и последните ограничения и мита на Турция пред България. Каракачанов подчерта: „Това, че ние смятаме, че Турция не може да бъде член на ЕС, въобще не означава омраза, нито към Турция, нито към турците”.
Председателят на ВМРО отбеляза, че Турция е съседна страна на България и като такава ние трябва да се стремим да развиваме добри отношения с нея.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1382002

BNews: ВМРО: Еврочленството на Турция ще погуби земеделието ни

18 април 2010
„Турция в ЕС? България изчезва“ – брошури с това мото на кампанията за свикване на референдум против турското еврочленство раздаваха активисти на ВМРО
срещу площад „Св. Неделя“ до метроспирка „Сердика“, където точно в 12.00 стартира кампанията за събиране на подписи в цялата страна.
Според воеводите Турция няма място в ЕС по много причини, една от които е, че е мюсюлманска държава. Освен това еврочленството на южната ни съседка щяло да удари сериозно и родното земеделие, защото и в момента пазарът ни е залят от евтини турски зеленчуци, а ситуацията ще се влоши, ако паднат и последните ограничения.
Ние искаме хората да си кажат мнението – дали да има или да няма референдум против членството на Турция в Европейския съюз, защото аз съм убеден, че над 90% от хората в България не одобряват Турция за член на ЕС, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
Крайно време е да ни питат, каза баш войводата, който е убеден, че този път, вече при наличието на закон за референдумите, няма да се случи същото като с подписката за АЕЦ „Козлодуй“. По думите му, ако турците влязат в Евросъюза, ще източат еврофондовете, и потърпевшите ще са България и Румъния. Освен това щели масово да ни залеят турските капитали.
Пълен текст и видеоматериал:
http://www.bnews.bg/article-8522

News.bg: ВМРО търси 500 000 подписа за референдум

18 април 2010
Повече от 80 подписа за половин час събра ВМРО в подкрепа на идеята си за свикване на национален референдум за членството на Турция в Европейския съюз.
На няколко места в столицата патриотите разположиnd пунктове с активисти. „Във всички областни градове се събират подписи“, обясни зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.
Акцията ще продължи три месеца. Необходими са минимум 200 000 действителни подписа, за да обсъди парламентът идеята за референдум, а ако се съберат 500 000 няма да е необходимо подобно обсъждане.
„Поставили сме си доста амбициозна задача“, смята Джамбазки.
Пълен текст:
http://news.ibox.bg/news/id_1945837964

News.bg: ВМРО тръгват към референдум за членството на Турция в ЕС

16 април 2010
ВМРО внесоха уведомление в деловодството на Народното събрание за стартирането на подписка за свикване на референдум за членството на Турция в ЕС.
В новата история на България това е първият опит за свикване на референдум, посочи зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.
Нашата идея за референдум е да чуем мнението на българските граждани – дали Турция трябва да стане член на ЕС, заяви той.
„Ако Турция стане член на ЕС България ще изчезне“, смята Джамбазки.
Това е изключително важен въпрос и мнението на българските граждани трябва да се чуе, допълни още той.
Пълен текст:
http://news.ibox.bg/news/id_658669763

BNews.bg: ВМРО: Референдум за членството на Турция в ЕС

16 април 2010
ВМРО внесе уведомление в деловодството на парламента, че започва процедура за свикване на референдум за и против членството на Турция в Европейския съюз. До три месеца воеводите трябва да съберат 200 000 подписа, които да входират в Народното събрание. Тогава депутатите ще са длъжни да обсъдят въпроса и да решат дали да насрочат дата за допитване до народа, обясни зам.-шефът на партията на воеводите Ангел Джамбазки.
Пълен текст и видеоматериал:
http://www.bnews.bg/article-8451

Dnes.bg: В Пловдив стартира подписка срещу членството на Турция в ЕС

18 април 2010
Новосъздадената структура на ВМРО – БНД Пловдив започна да прави подписка срещу приемането на Турция в ЕС.
С тези подписи войводите ще имат право да поискат свикване на референдум. Инициативата ще започне и във всички областни градове на страната.
„Всички страни, които членуват в еврозоната, са християнски, Турция е ислямска държава. Ако те станат членове на ЕС бедните граждани ще започнат икономическа имиграция.
Логично е най-много от турците да дойдат в България, тъй като сме най- близката страна.Те са 70 милиона, ние сме 7 милиона. Ще ни стопят“, заяви пред Dnes.bg заместник-председателят на войводите Александър Сиди.
Подписката в Пловдив стартира пред Централна поща. До дни щели да бъдат разкрити пунктове във всички райони на града. 
Пълен текст:
http://www.dnes.bg/politika/2010/04/18/v-plovdiv-startira-podpiska-sreshtu-chlenstvoto-na-turciia-v-es.89551

„Класа”: В НС от ВМРО внесоха подписка за референдум срещу членството на Турция в ЕС

16 април 2010
От ВМРО днес внесоха уведомление в деловодството на НС за започване на процедурата за откриване на подписка за свикване на референдум, дали Турция трябва или не, да бъде член на ЕС, каза в кулоарите на парламента зам.председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.
Пълен текст:
http://www.class.bg/news/Read/article/69665_+%D0%92+%D0%9D%D0%A1+%D0%BE%D1%82+%D0%92%D0%9C%D0%A0%D0%9E+%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%85%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BC+%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83+%D1%87%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D0%95%D0%A1+

Darik News Велико Търново: ВМРО с подписка срещу членството на Турция в ЕС

18 април 2010
ВМРО започна събирането на подписка за свикване на национален референдум против членството на Турция в Европейския съюз. Кампанията ще се проведе първоначално в областните центрове, а след това и в по-малките общини. Когато се съберат минимум 200 000 подписа, ще бъдат внесени в Народното събрание, което трябва да реши дали да има национален референдум, обясниха организаторите.
Във Велико Търново постоянният пункт, където се събират подписи, бе открит пред Съдебната палата. Подвижни групи ще събират подписи в Килифарево, Дебелец и другите населени места на общината.
Според закона за референдумите, подписите трябва да бъдат положени на специални, отговарящи на изискванията бланки. Ето защо желаещите да се явят като доброволци ще трябва да се снабдят с въпросните бланки или от постоянния пункт на ВМРО пред Съдебната палата, или от интернет сайта на ВМРО (www.vmro.bg).  Тези, които са възпрепятствани или не разполагат с интернет, могат да се обадят на телефон 062/601380, 0883412826, 0888214407, за да им бъдат предоставени необходимите количества бланки.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514652

Darik News Габрово: ВМРО стартира подписка и в Габрово

18 април 2010
ВМРО стартира от утре и в Габрово подписка за свикването на референдум срещу приемането на Турция в Европейския съюз. 
200 000 подписа са необходими, за да бъде разгледана темата от народното събрание. Ако инициативата бъде подкрепена от 500 хиляди граждани, тогава парламентът трябва да насрочи без дебат дата за референдум.
Постоянният пункт за събиране на подписи в Габрово ще бъде открит в 11 часа в понеделник, на централната търговска улица, в близост до църквата“Успение на Св. Богородица“.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514812

Darik News Пловдив: Стартира подписка против приемането на Турция в ЕС

18 април 2010
Събиране на подписка за свикването на референдум срещу приемането на Турция в Европейския съюз стартира днес в Пловдив. Кампанията, която се организира от местната структура на ВМРО-БНД, ще продължи 3 месеца във всички областни градове на страната и ще стартира в 11.30 часа пред Централна поща. Тя има за цел да събере 500 хил. подписа, колкото са нужни за свикване на референдум.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514560

Darik News Хасково: И в Хасково стартира подписка против членството на Турция в ЕС

18 април 2010
Подписка за свикване на референдум против членството на Турция в Европейския съюз стартира днес и в Хасково. Според организаторите от ВМРО основният мотив е неизплащането на дължимите обезщетения от страна на Турция на тракийските бежанци.
Целта на войводите е да съберат минимум 200 000 подписа, необходими за внасяне на искането за референдума в Народното събрание. Ако бъдат събрани 500 000 подписа, те автоматично гарантират провеждането на допитването до народа.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514766

Darik News Бургас: ВМРО и СКАТ дадоха старт на кампанията в Бургас

18 април 2010
ВМРО – Бургас съвместно с телевизия „СКАТ“ официално дадоха старт днес на подписката срещу приемането на Турция като член на Европейския съюз. Очакването на инициаторите е да бъдат събрани над 500 хиляди подписа, с което Народното събрание се задължава да насрочи референдум. Пунктовете ще бъдат разположени в цялата област, а към тях ще бъдат прибавени и разяснителни брошури, в които са описани мотивите на организаторите на кампанията.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514770

Darik News Враца: ВМРО организира национална кампания

18 април 2010
Само за час повече от 150 врачани се подписаха срещу членството на Турция в Европейския съюз. Подписката е организирана от ВМРО – Българско национално движение и цели предизвикване на референдум, който да определи българската позиция по кандидатурата на южната ни съседка.
В ранната неделна сутрин, представители на Младежката организация на ВМРО – Враца, протестираха срещу поредната сбирка на сектата «Свидетели на Йехова» пред незаконния молитвен дом на бул. «2 – ри юни» 155, където трябваше да е и първия център за събиране на подписи.
Воеводите бяха помолени от органите на реда да преместят пункта на подписката в центъра на града и в 12. 00 ч. тя започна на площад «Македония» при голям интерес.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514420

Darik News Добрич: ВМРО започна подписка срещу членството на Турция в Европейския съюз

18 април 2010
ВМРО започна подписка за свикване на национален референдум срещу приемането на Турция в Европейския съюз. Кампанията ще продължи три месеца. Ако се съберат повече от 200 хил. подписа Народното събрание трябва да реши дали да има референдум. Ако подписите са над 500 хил. парламентът е длъжен да определи дата за допитване до народа с въпрос „ Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз“. 
Подписката беше открита официално в 11.00 часа пред хотел „България“ срещу паметника на Св.Св. Кирил и Методий.
В първите десет дни на кампанията подписи ще се събират на същото място, след което пунктът ще се измества в други централни части на града. Пунктове за набиране на подписи са разположени и в кварталите, както и в различни заведения и магазини, съобщи областният координатор на ВМРО Йордан Йорданов. Подписи се събират и във всички общински центрове и в по-големите села в региона.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514734

Darik News: ВМРО стартира подписка за референдум за членството на Турция в ЕС

16 април 2010
Ангел Джамбазки от ВМРО обясни, че се надяват да съберат необходимите подписи за това. За да бъде внесена темата за обсъждане в парламента са необходими 200 хиляди подписа. Ако инициативата събере подкрепа от 500 хиляди граждани, тогава Народното събрание трябва да насрочи дата за референдум, без да бъде подлаган на дебат.
Ето какво още каза Ангел Джамбазки:
„Когато се започне такава процедура трябва да се внесе уведомление в деловодството. В Новата история на България това е първият опит да бъде свикан от граждани национален референдум. Нашата идея за референдум е да чуем мнението на българските граждани затова дали Турция трябва или не трябва да бъде член на Европейския съюз. Българските политици, ръководители и общественици, когато изразяват някаква позиция, да се позовават на резултатите от този референдум. По закон ще имаме срок от три месеца да съберем необходимия брой подписи и да ги внесем отново в събранието. С този входящ номер и с тази дата започва тази процедура. Официално започваме събирането на подписи в неделя. Надяваме се да съберем необходимия брой подписи. Той по закон е минимум 200 хил., тогава събранието трябва да го гледа, ако успеем да съберем 500 хил., тогава събранието няма какво да гледа и трябва да насрочи референдум, без да обсъжда“.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=513860

Darik News Кюстендил: ВМРО с подписка срещу членството на Турция в ЕС

17 април 2010
ВМРО „Тодор Александров“ започва подписка в Кюстендилска област под надслов „Не на Турция в ЕС“. Старт на подписката ще бъде даден в неделя / 18 април / на централната алея в Кюстендил.
В цялата област ще има пунктове, където ще се събира подписката, като паралелно ще се раздават и брошури за националната кампания на ВМРО, за свикване на референдум против членството на Турция в Европейския съюз.
„Турция е 70 млн. души, България е 7 милиона. Там са мюсюлмани, а ЕС се гради на основата на християнските ценности. В Турция със закон е забранен камбанния звън, а нашите политици си дават меките части. Ние сме на изчезване. От години Турция изкупува земя у нас, чрез поставени лица“, заяви председателят на ВМРО „Тодор Александров“ Валери Ненов, пред симпатизанти. Той ги призова към активност, като запознаят с подписката всичките си близки и приятели.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514362

Радио „Варна”: ВМРО започна подписка против членството на Турция в ЕС

18 април 2010
Над 400 подписа събра ВМРО за 2 часа във Варна в рамките на националната кампания за свикване на референдум против членството на Турция в Европейския съюз. Кампанията стартира от днес във Варна, Добрич и София, ще продължи 3 месеца и в други градове. Целта е да се съберат 200 000 подписа за да може инициативата да бъде внесена за гласуване в Народното събрание. Във Варна подписи ще се събират всеки ден от 10 до 17 часа в района на Севастопол.
Пълен текст:
http://www.radiovarna.com/news.php?page=news_show&newsID=29863

Агенция „Standart News”: Войводите стартираха подписка за референдум

18 април 2010
ВМРО стартира днес подписката за свикване на национален референдум против членството на Турция в ЕС. В 12.00 часа, до входа на спирката на метро-станцията на бул. „Т.Александров” в столицата, подписите си положиха председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, неговите заместници, членове и симпатизанти на ВМРО, много граждани. Подписи се събират и в центъра на Банкя,  на метро-спирката до Софийски университет, на спирката на метрото в ж-к „Люлин”. Само за час в неделния ден близо 2000 столичани подкрепиха инициативата.
Пълен текст:
http://www.standartnews.com/news/details/id/65323/%D0%92%D0%BE%D0%B9%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BC

Агенция „Standart News”: ВМРО искат референдум за Турция в ЕС

16 април 2010
ВМРО ще даде началото на кампанията си в цялата страна в неделя. Ако партията събере 500 000 подписа, няма да се налага депутатите да обсъждат в пленарната зала искането за референдум, посочи Джамбазки.
Турция, турските фирми и националната им доктрина винаги са били на експанзивен принцип, смята той. Вече осем години в Турция управлява неоислямистка партия , която претендира да възстанови политическото и икономическото й влияние в рамките на бившата Османска империя, което за нас е вид заплаха, обясни войводата.
Пълен текст:
http://www.standartnews.com/news/details/id/65111/%D0%92%D0%9C%D0%A0%D0%9E-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%95%D0%A1

Агенция „Фокус”: Ангел Джамбазки: Членството на Турция в ЕС е заплаха за съществуването на България

18 април 2010
За нас евентуалното бъдещо членство на Турция в Европейския съюз само по себе си е заплаха за съществуването на България, каза пред Агенция „Фокус” зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.
„Турската икономика се финансира от турската държава, за да поема поръчки в чужбина – пример за това е строителството на автомагистрала „Люлин” от „Мапа Дженгиз”, която днес е печално известна със смъртта на трима работници и с десетките нарушения на правото на труд и изобщо на правилата за безопасност. Това е една турска фирма, която се финансира от турската държава, за да печели поръчки в България. По същия начин турската държава работи в известния завод „Шишеджам”. Така че турската държава настъпва агресивно в околните икономики. Турция осем години се управлява от партия, чиято крайна цел, която тя не крие и държи като платформа, е възстановяването на турското икономическо и политическо влияние в рамките на някогашната Османска империя. За тях в програмните им документи времето на Османската империя, е време на разцвет. За мен и моите съмишленици – не. Така че ние организирахме тази подписка, защото за нас този въпрос ни се струва важен – дали Турция ще бъде или няма да бъде член на Европейския съюз”, посочи Джамбазки.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1382127

Агенция „Фокус”: ВМРО внесе в НС уведомление за подписка за референдум срещу членството на Турция в ЕС

16 април 2010
„Надяваме се да съберем необходимият брой подписи. За нас въпросът за членството на Турция е изключително важен, защото по наше мнение ако Турция стане член на ЕС, България просто ще изчезне”, каза Ангел Джамбазки. Според него турските фирми, които работят в България, проявяват политика на експанзия спрямо страната.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1381140

Агенция „Фокус”: В неделя ВМРО ще започне подписка за свикване на национален референдум

16 април 2010
София. ВМРО ще започне подписката за свикване на национален референдум против членството на Турция в ЕС в неделя – 18 април, в 12.00 часа, до входа на спирката на метростанцията на бул. „Т. Александров” (до „Булбанк”) в столицата, съобщиха от партията. Подписката ще продължи до 18 юли 2010 г., а намеренията са да се съберат необходимите по закон между 200 хиляди и 500 хиляди подписа. Това ще бъде първият национален референдум от 1971 година насам.
Българските граждани ще могат да изразят позицията си чрез подпис в разкритите във всички централни градове пунктове. Само за столицата те ще са 12, част от тях – мобилни. През първата седмица столичани ще могат да се присъединят към подписката в трите основни пункта, които ще действат в подлеза на метрото до Софийски университет, на метро-спирката в ж-к „Люлин” и до входа на централата на ВМРО на ул. „Пиротска” №5.
Оперативна информация за действащите в различните градове места за събиране на подписи ще бъде публикувана на сайта на ВМРО.
Спазвайки закона, на 16 април 2010 г., представители на ВМРО внесоха в деловодството на парламента официално уведомление за старта на кампанията.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1381240

Агенция „КРОСС”: ВМРО стартира подписка за референдум против членството на Турция в ЕС

16 април 2010
Пълен текст:
http://www.cross-bg.net/predstoyashti-sabitiya/1117875-vmro-startira-podpiska-za-referendum-protiv-chlenstvoto-na-turtziya-v-es

Агенция „БГ НЕС”: ВМРО срещу членството на Турция в ЕС

16 април 2010
От ВМРО днес внесоха уведомление в деловодството на НС за започване на процедурата за откриване на подписка за свикване на референдум, дали Турция трябва или не, да бъде член на ЕС, каза в кулоарите на парламента зам.председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.
Пълен текст:
http://video.v2.bgnes.com/view/7471

Агенция „Фокус: Разбиха един от зазиданите входове на пещерата Духлата

16 април 2010
Разбиха един от зазиданите входове на най-дългата пещера у нас – Духлата, съобщиха от ВМРО. Опазването на тази пещера от няколко месеца насам е част от усилията на младежката организация на ВМРО – София в рамките на начинанието „Зеленото е родолюбие”. В акцията участват и младежите от Банкя, Перник, Враца. Разбитият вход е бил част от някогашен проект по благоустрояването на Духлата, който е прекратен. Оттогава този вход е зазидан, за да се предотврати изсъхването на образуванията в пещерата.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1381306

Darik News Стара Загора: Благотворителен концерт за децата от Дом „Българка”

16 април 2010
Благотворителен концерт за децата от старозагорския социален дом „Българка” ще се проведе на 20 април от 19 часа в Кукления театър.
Организатор е Младежката организация към ВМРО в града.
„Със събраната сума ще заведем 50 деца от Дома на обиколка на известните исторически забележителности. Все още подготвяме маршрута. Надяваме се да съберем повече средства за децата. Другият повод, с който е свързана инициативата е 134 години от Априлското въстание”, каза в студиото на Дарик Алекс Петков от Младежката организация към ВМРО.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514188

Последни Новини

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir