Начало Европейски парламент България без цензура, ВМРО, ЗНС и Гергьовден откриха кампанията си в Пловдив

България без цензура, ВМРО, ЗНС и Гергьовден откриха кампанията си в Пловдив

Коалиционните партньори от „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ събраха над 5 хиляди свои членове и симпатизанти в града на Съединението – Пловдив за старта на предизборната си кампания. Палата 10 на Международния панаир едва побра желаещите да подкрепят съюза за битката на вота на 25-и май. На сцената със своите послания излязоха всички кандидат-депутати от листата на коалицията.

Пръв зад микрофона застана 17-ият в листата Красимир Каракачанов – председател на ВМРО.

Събрали сме се тук, за да тръгнем заедно към една победа, която ще е на българския народ, обърна се Каракачанов към хилядите симпатизанти, дошли от цялата страна.

В Европейския парламент ще изпратим достойни и борбени хора, които да защитават интересите на България, а не някакви мижитурки. След евроизборите ще се борим за предсрочен парламентарен вот. Битката е за България, в името на българите и на честността, категорично заяви лидерът на ВМРО.

За мен е чест да бъда в Пловдив, откъдето идва нашата българска сила, завещана от Кубрат, а именно – това, че съединението винаги е правило силата на българите. Така зам.-председателят на ББЦ Росен Петров се обърна към хората. Чест е да бъда в града на Втора пехотна дивизия, командвана от Борис Дрангов. Хиляди пловдивчани, тракийци, карловци загиват с него при река Черна в Македония. Ние имаме дълг към тези хора, защото те са дали живота си не само за знамето и отечеството, а за да имаме ние право на по-достоен живот. Поклон пред тях, поклон пред Вас, техните наследници! Във Вас тече тяхната кръв, надъха хората Петров.

Той завърши обръщението си, цитирайки думи на Борис Дрангов „Две смърти няма, но без една не може“ и перифразира „Може да има много избори, но без този на 25-и май ние няма да можем. За нас може да е първа и последна битка“.

Какво ни очаква на 25 май? Победа!, заяви 15-ият в листата Ангел Славчев. Затова започнахме истинската битка с монополите. Идва времето истински хора да се преборят България да пребъде, обърна се към присъстващите той. Славчев обясни каква политика ще води коалицията към студентите. Ще работим за по-качествено усвояване на еврофондовете, за обвързване на бизнеса със стажантски програми, субсидията да следва студента, посочи той. С нашата борба на 25-и май ще направим така, че да върнем младите хора. Ще направим така, че нашите родители да живеят достойно, добави той.

От вашия избор на 25 май зависи бъдещето на България. От вас зависи дали ще учим децата си да учат, за да останат в България, или ще учат, за да заминат в чужбина. Вашият избор е изборът за вашите деца, категорична бе лидерът на „Евромайки“ и 14-та в листата Калина Крумова. Ние имаме нужда да повярвате в нас. Родителите на деца с увреждания и редки заболявания, възрастните знаят кой е виновен за положението, в което сме, знаят кой какво не е направил и знаят за кого да гласуват, обясни Крумова. 

От години спортът върви само надолу. Време е това да се промени, трябва да започнем да възобновяваме стадиони зали и игрища, посочи от своя страна Тезджан Наимова, която е 13-та в листата. Последните години гледам как се рушат зали и игрища и как нашите младежи тренират в абсурдни условия. Трябва да се възвърне безплатния достъп до съоръжения, да се финансира аматьорският спорт, елитните спортисти да бъдат назначени към армията и полицията, да има данъчни облекчения за дарителите на спорта. Тогава пак ще имаме спортисти като Стефка Костадинова, която е от Пловдив, обясни Наимова.

Аз ще стана посланик на българската култура в Европа, обеща проф. Мирослава Кортенска – 12-та в листата. Защото лицето на България е нейната култура, нейните таланти, които трябва да ги оставим в България, а не да пълнят концертните зали и залите на оперите в чужбина, обясни тя. Да запазим културното наследство на България и съвременните творци зависи от вас, посочи още проф. Кортенска и подчерта, че програмата на коалицията „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ предвижда богатите да помагат за развитието на културата, да се изработи закон за меценатството в България. „Нека не се посрамим пред нашите наследници и предци, а да вървим с високо вдигната глава“, призова тя.

Никога не съм си мислила, че в България съществува партия, която може да даде път на толкова млад човек като мен, каза 11-тата поред в листата Мая Методиева от ББЦ, която е само на 25 години. България не е само жълтите павета. Ние ще се борим за бъдещето на децата си, каза тя.

Ще се борим за това да има 20 % увеличение на заплатите на българските учители, 7% от БВП да отиват за образование, допълни Ирина Добруджалиева от „Евромайки“, която е на 10-о място в коалиционната листа.

Живея и работя в най-бедния регион на ЕС. Ние ще спрем обезлюдяването чрез добро и равномерно усвояване на еврофондовете. Нека се обединим около тази обща кауза, призова и „евромайката“ Десислава Тодорова.

Имаме ясна алтернатива на това управление. Имаме ясна центристка политика, а не популизъм. Една от тях е за бизнесангелите. Нашата идея е хора с финанси да обезпечат тези идеи, а държавата да гарантира тези вложения. При печалби, ще има данъчни облекчения, обясни икономическата програма Хайк Гарабедян, 8-и в листата. Това ще направим ние, подкрепете ни на 25-и май с бюлетина 28, призова той.

Седмият в листата – доц. Христо Бозов цитира Библията: „Поискайте и ще получите, търсете и ще намерите, почукайте и ще ви отворят“. Нека през тази кампания почукаме и вратите на ЕС се отворят за нас – обединени „България без цензура“, ВМРО, земеделците и „Гергьовден“, призова той. Нека в наше лице българският народ потърси и намери своя обединител и нека след 25 май не само в България, но и в Европа, се говори без цензура, си пожела Бозов.

Днес българските жени, българските майки за първи път в историята на България получават шанса реално да стъпят на политическата сцена. Това каза зам.-председателят на „Евромайки“ и шеста в листата Даниела Колева. Знам, че нямаме право на поправителен и на грешки, посочи още тя. Сега е времето, скъпи майки, да напишем новата политика за нашите семейства. Ние се занимаваме със социална политика, здравеопазването и образованието и ще се борим за безплатни лекарства за децата си. Ще се боря за това всяко дете да има директен достъп до педиатър, а не да се вкарва в порочната практика на направленията, заради което си отидоха много деца. Няма да го допуснем, категорична бе тя.

Днес е паметен ден е за нашата коалиция, каза Ивелина Йосифова – 5-а в листата. В очите ви виждам вяра, а това ми дава увереност, че кампанията ще е успешна, добави още тя. Аз съм част от този великолепен отбор и ви обещавам, че ще работя усърдно, за да видя спокойствие в очите на всички вас. Ще направим така, че пенсионерите да имат достойни старини, ще увеличим минималната пенсия, нека възрастните хора получават колкото техните връстници в Испания, Гърция и Кипър.

Аз съм от едно поколение българи, чийто съзнателен живот се превърна в преход. 25 години обикалям селата и виждам как се опразват, как за 20 години ние изнесохме 2 млн. българи, за да внасяме краставици. Заради това решихме, че е време да се отупа прахът и заедно с нашите приятели-патриоти от ВМРО и инициативните хора от ББЦ и Гергьовден да направим България такава, каквато трябва да бъде, обърна се към пълната зала лидерът на ЗНС и 4-и в листата за евровота Румен Йончев. Той обяви – градежът започва на 25 май и ще направим нещо, което едно поколение не можа да направи. Земеделците казваме – сей земеделецо, днес му е времето, да, наистина, днес му е времето!

Рада Коджабашева, която е на 3-о място в изборната листа, обясни че обществена дейност и изисква доверие. Работата на политика е да е полезен и да работи за хората. Аз получих голямо доверие и ви благодаря, но знам че у нас е трудно да се вярва на политик. Но аз съм човек на честта и съм от Родопите, а в планината честта е най-важното нещо. Ще поема отговорността да защитя и вашето доверие. А каузата, която защитавам е България, каза тя. Общата ни цел може да върне самочувствието на българина, защото ние, българите, заслужаваме повече, категорична бе Коджабашева.

Нашите представители в Европейския парламент ще правят няколко прости, но важни неща, обясни зам.-председателят на ВМРО и втори в листата за евроизборите Ангел Джамбазки. Като такива той определи: битката срещу монополите и всички, които ограбваха народа, страната ни да не продължава да бъде донор на богатите държави, всеки евроцент, предвиден за България, да бъде усвоен тук, а не да се връща обратно в Европейските структури, изместването на противоконституционната, етническа партия ДПС от управлението, защитата на правата на българите зад граница, образоване и социализиране на трайно безработните, които заради произхода си смятат, че трябва да живеят със социални помощи. В заключение Джамбазки изрази вярата си в победата на евроизборите, след която да се върви напред към предсрочни парламентарни избори.

Това е нашата борба, защото това е нашата земя, категоричен бе зам.-председателят на ВМРО.

Ще изпълним това, което обещахме на българите – ще отнемем Република България от ръцете на политическата олигархия и ще я върнем обратно на народа. Аз лично ще проведа кампания, която да позволи на ББЦ и ВМРО да постигнат такъв резултат, че завинаги да свалят от политическата сцена най-омразната партия – ДПС. Българите заслужаваме повече. Така се обърна се към хилядите симпатизанти лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков, който е и водач на евролистата.

На 25 май трябва да сме с такъв резултат на европейските избори, че да инициираме предсрочни парламентарни избори. Не Бойко Борисов ще каже кога ще са изборите, народът ще каже кога ще са. През ноември месец ще имаме ново правителство с нов министър председател, зарече се Бареков.

Листата на кандидат-депутати за Европейския парламент на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС,Гергьовден“:

Николай Бареков – председател на „България без цензура“

Ангел Джамбазки – зам.-председател на ВМРО

Рада Коджабашева – зам.-председател на „България без цензура“

Румен Йончев – председател на Земеделски народен съюз

Ивелина Йосифова – общински лидер на ББЦ в Габрово

Даниела Колева – зам.-председател на „Евромайки“

Доц. Христо Бозов – председател на общинското ръководство на ББЦ във Варна

Хайк Гарабедян – председател на общинското ръководство на ББЦ в Пловдив

Десислава Тодорова – областен председател на ББЦ във Видин

Ирина Добруджалиева – „Евромайки“

Мая Методиева – „Евромайки“

Проф. Мирослава Кортенска – член на Националния съвет на регионите на ББЦ

Тезджан Наимова – член на Националния съвет на регионите на ББЦ

Калина Крумова – председател на „Евромайки“

Ангел Славчев – зам.-председател на ББЦ

Росен Петров – зам.-председател на ББЦ

Красимир Каракачанов – председател на ВМРО

Последни Новини

Контрера призова кмета Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Внасям писмено предложение в СО, съобщава общинският съветник от ВМРО Призивът на зам.-председателя на ВМРО и общински съветник в...

Ангел Джамбазки се срещна с Виктор Орбан и Матеуш Моравецки в Брюксел

Вчера, 16 април 2024 г., българският представител в ЕП Ангел Джамбазки се срещна с доскорошния премиер на Полша Матеуш Моравецки, министър-председателя на...

Министри за шир потреба и масова безотговорност – това е профилът на служебния кабинет!

Предлагаме Кръгла маса и пет национални приоритета за излизане от кризата Берем резултатите от конституционната реформа на Христо Иванов,...

Андрей Слабаков е за изборен образователен ценз

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Андрей Слабаков настоя за изборен образователен ценз. Не може...

Каракачанов: Системата на МВР е пробита, националната ни сигурност е застрашена

Проблемът е разграждането на държавността, заяви бившият военен министър  Служебният кабинет се управлява дистанционно, това е правителство на ГЕРБ...

ВМРО внесе сигнал до МЗ с искане за Кризисен щаб за пандемията от кърлежи

Държавата е „пламнала“ от пандемията. Има много ухапани „Сезирам Ви в качеството си на заместник-председател на ВМРО – Българско...

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Нужни са спешни мерки от страна на Столична община За това предупреждава зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir