26.0.2010

“Дневен Труд”: Никаква „такса мощност” за тока

„ТВ Европа”: ВМРО и пенсионери протестират срещу поскъпването на тока

„24 часа”: Парното не поскъпва, ако държавата налее пари

„Сега”: Ако замразят цената на тока сега, догодина ще поскъпне с 50%

Actualno.com: ВМРО на протест срещу ДКЕВР

Vsekiden.com: Не едно, а две увеличения на газа до края на годината

News.bg: Чупят електромери пред ДКЕВР

„Дневник”: Протест на пенсионери и ВМРО срещу поскъпването на тока

„Банкеръ”: ВМРО се обяви против искането за увеличение на тока в писмо до ДКЕВР

Агенция „Фокус”: ВМРО изпрати писмо до председателя на ДКЕВР за цените на тока


“Дневен Труд”: Никаква „такса мощност” за тока

26 март 2010
Вероятността от въвеждане на “такса мощност” за тока от 1 юли е никаква. Това заяви вчера Ангел Семерджиев, председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране пред лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и още трима представители на граждани, протестиращи срещу скъпотията.
Около 200 души се включиха вчера в митинг срещу увеличението на енергийните цени, “такса мощност” за тока и приватизацията. Протестът започна пред храма “Ал. Невски” в София и завърши пред сградата на комисията, където протестиращите поставиха 3 електромера.
Пълен текст:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=426548

„ТВ Европа”: ВМРО и пенсионери протестират срещу поскъпването на тока

25 март 2010br

ВМРО и представители на организациите на пенсионерите ще проведат протест срещу поскъпването на тока, съобщиха от партията. Протестът ще започне в 11.00 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски” в столицата. От ВМРО настояват ДКЕВР категорично да отхвърли поисканата по-висока цена на електроенергията, както и въвеждането на „такса мощност” за абонатите.
Пълен текст:
http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/24065

„24 часа”: Парното не поскъпва, ако държавата налее пари

26 март 2010
Парното може да не поскъпне от 1 април, ако цената на газа се увеличи само с 2%, прогнозира вчера шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев по време на заседанието на регулатора за цените на парното и газа. И уточни, че това може да стане, ако държавата компенсира „Булгаргаз“ с пари, като например вдигне капитала му. В противен случай от април газът скача с 15%.
Докато регулаторната комисия заседаваше за цените на газа и парното, отвън активисти на ВМРО скандираха против скока и такса „електромер“.
Пълен текст:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=426721

„Сега”: Ако замразят цената на тока сега, догодина ще поскъпне с 50%

26 март 2010
ДКЕВР и вчера заседаваше под уличен натиск – редовното шествие в четвъртък на ВМРО и съюза на пенсионерите този път доведе протестиращите под прозорците на ДКЕВР. Тезата на ВМРО е, че електроразпределителните дружества ЧЕЗ, Е.ОН и EVN трябва да платят 380 млн. лв. дивидент на държавата за дейността си през последните 4 години.
Пълен текст:
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5439&sectionid=3&id=0000602

Actualno.com: ВМРО на протест срещу ДКЕВР

26 март 2010
Пред Храм-паметник „Александър Невски“ в столицата, ВМРО и представители на организациите на пенсионерите ще проведат протест против ДКЕВР. Воеводите настояват държавната комисия категорично да отхвърли поисканата по-висока цена на електроенергията, както и въвеждането на „такса мощност“ за абонатите, предаде КРОСС.
Пълен текст:
http://society.actualno.com/news_291070.html

Vsekiden.com: Не едно, а две увеличения на газа до края на годината

25 март 2010
Енергийният регулатор обсъжда с представители на “Булгаргаз” и топлофикациите скокът в цената на синьото гориво за второто тримесечие и влиянието му върху цената на парното от април. По предварителни сметки топлото за абонатите ще поскъпне с около 8 %, ако газът повиши цената си с 15 на сто, както предлага ДКЕВР. Идеята за подобен скок обаче е неприемлива за потребителите и пред сградата на комисията се проведе протест на пенсионери и ВМРО за замразяване на цените.
Пълен текст:
http://www.vsekiden.com/?p=67207

News.bg: Чупят електромери пред ДКЕВР

25 март 2010
Ръководството на ВМРО и организации на пенсионерите протестираха срещу покачването на цените на тока и исканата такса електромер.
Протестиращите счупиха пред входа на ДКЕВР няколко електромера в знак на несъгласие срещу водената от регулатора политика.
„Елразпределителните дружества може да предложат всичко, но трябва да се провери дали са направени реално разходи или не“, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
Малко по-късно той, заедно със зам.председателите на ВМРО Костадин Костадинов и Ангел Джамбазки се срещнаха с председателя на комисията Атанас Семерджиев.
Каракачанов подари на домакина българското знаме в знак на това, че държавният регулатор не трябва да забравя за интересите на българските граждани.
По време на срещата от ВМРО заявиха, че са против непрекъснатото повишаване на цените на електроенергията, както и против идеята за налагане на такса мощност на електромерите, тъй като в това няма никакъв резон.
В случай, че комисията удовлетвори исканията на електро-разпределителните дружества за повишаване на цени или нови такси в условията на съществуваща икономическа криза, ВМРО ще организира в цялата страна национални протести, категорична е позицията на организацията.
Пълен текст:
http://news.ibox.bg/news/id_45860636

„Дневник”: Протест на пенсионери и ВМРО срещу поскъпването на тока

25 март 2010
След като преди седмица ВМРО организира протестен митинг пред централата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, днес партията събра привържениците си пред храма „Александър Невскип“ и оттам ги поведе към Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
Пълен текст:
http://dnevnik.bg/photos/2010/03/25/878697_fotogaleriia_protest_na_pensioneri_i_vmro_sreshtu/

„Банкеръ”: ВМРО се обяви против искането за увеличение на тока в писмо до ДКЕВР

25 март 2010
Поисканото от трите компании-собственици на eлектроразпределителни дружества в страната увеличение на цените на тока е спекулативно и не следва да бъде уважено. Това се казва в писмо на ВМРО до председателя на ДКЕВР.
„Също така смятаме, че е абсолютно недопустимо и искането за въвеждане на такса мощност. Ако от ваша страна тези искания не бъдат отхвърлени, ВМРО си запазва правото да предприеме ответни национални действия както срещу трите дружества, така и срещу ДКЕВР”, се посочва още в писмото на ВМРО.
Пълен текст:
http://www.banker.bg/?Issue=780&Section=71&NewsEntry=34838&NewsPortion=0

Агенция „Фокус”: ВМРО изпрати писмо до председателя на ДКЕВР за цените на тока

25 март 2010
ВМРО изпрати писмо до председателя на ДКЕВР за цените на тока, съобщиха от партията. В писмото се посочва: „В началото на март бяха представени плановете на трите ЕРД в България за поредното повишение на цените на тока. При подобни случаи е задължително да се представи отчет за разходите и инвестициите, направени от трите компании. Това обаче не е сторено, а ние като потребители не можем да разберем на каква база се опира желанието за нови цени на електроенергията у нас. Също така не можем и да сме сигурни в официално декларираните от компаниите разходи, тъй като сред тях фигурират и такива, направени за консултации и външни услуги.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1369556

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари