Начало Новини С множество прояви и акции „Развей българското знаме“ отбелязахме 3 март

С множество прояви и акции „Развей българското знаме“ отбелязахме 3 март

Ловеч

На 3 март водачът на листата на ВМРО от Ловешка област Бойко Пъдарски се включи в тържествения военен ритуал пред паметника на Тодор Кирков в Ловеч. Заедно с Детелина Сотирова, председател на Общински комитет Ловеч на ВМРО – БНД, поднесоха венец в знак на признателност и почит към загиналите за Освобождението на България. На Арката на Свободата на Беклемето бе поднесен венец и почетени героите загинали за освобождението на България от турско робство от Председателя на Областен комитет Ловеч и кандидат за Народен представител Даниел Сираков и раздадени и развети български знамена на всички изкачили върха. В с. Орешак в Дома за ветерани и военноинвалиди бяха раздадени подаръци и националния флаг от инж. Тихомир Лилов, председател на Троянската организация. Калина Калинска председател на ЖО Троян подари знамена на децата от група „Звездичка“ в ДГ „МИР“ – гр. Троян. ВМРО Тетевен водени от Председателя и кандидат за Народен представител Михаил Михайлов, поднесоха цветя пред паметника на загиналите за освобождението на Тетевен руски войни в двора на църквата „Св. Всях Святих“. След ритуала членовете на ВМРО Тетевен присъстваха на тържественото издигане на знамето пред Община Тетевен. Бяха връчени членски карти и положена клетва пред погледа на Апостола на свободата Васил Левски.

Смолян

Смолян се преклони пред подвига на освободителите и oтбeлязa тъpжecтвeнo 143-гoдишнинaтa oт възстановяването нa Бългapcĸaтa дъpжaвa cлeд пeтвeĸoвнo игo. Πo традиция cyтpинтa бe oтcлyжeн oт apxиepeйcĸия нaмecтниĸ нa Cмoлянcĸa дyxoвнa oĸoлия Cмoлeнcĸи eпиcĸoп Bиcapиoн блaгoдapcтвeн мoлeбeн зa pycĸитe ocвoбoдитeли в xpaм „Cв. Hиĸoлa” – ĸв. Уcтoвo.

Венец бе поднесен от ВМРО-Смолян, от родолюбивата организация се раздаваха на посетители календари и български трибагренци.

Босилеград – онлайн среща по повод 3 март

Независимо от мерките за защита от КОВИД-19 и повече от един месец затворената граница на ГКПП „Олтоманци”, в Босилеград скромно, но искрено и от сърце отбелязаха Националния празник 3 март.

Група граждани положиха цветя пред паметника на Левски в Босилеград, а КИЦ „Босилеград” и Граждански комитет Западни покрайнини проведоха 40-минутна онлайн среща по платформата ЗУУМ, на която бяха представени части от продукцията на фондация „Нашият дом е България” направена с участието на формирование от Националната гвардейска част, с подкрепата на Министерството на отбраната на Република България и разтърсващото изпълнение на „Опълченците на Шипка” от артистът Янко Лозанов.  

Участниците си честитиха 3 март и изнесоха кратки слова. Председателят на КИЦ „Босилеград” Иван Николов каза, че 3 март е свят ден за целия български народ, ден на Освобождение, на завръщането на българската държавност и ден, в който преосмисляме уроците от миналото и се покланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни войни, пред българските опълченци и общественици които ни дадоха най-големия урок за любов към Отечеството, и припомни, че не всички българи имат основание да честват Освобождението защото просто не са свободни.

На онлайн срещата присъстваше и Генералното консулство на Република България в Ниш, но и българи живеещи в Канада.

Русе

Патриотите от ВМРО – Русе почетоха Националния празник на Република България.

Множество членове и симпатизанти на ВМРО – Русе се събраха да отдадат почит пред героите, паднали за Освобождението на България. Ние от ВМРО вярваме, че и днес копнежът по свободна и единна България е още жив! Нека не забравяме историческото си минало и помним, че истински свободни можем да се наречем само ако бъдем достатъчно последователни в действията си и отстояваме националните идеали! 

„Стремежът за единение и непримиримостта на българския народ с налагането на чужда нему идеология запалиха пожарищата на борбата за живот в свободна и независима държава! Те показаха на света, че българите никога няма да преклонят глава и че българският дух не може да бъде сломен! Наш дълг е да съхраним тази искра, поставяйки националния интерес на първо място!“ това пък написа в личния си фейсбук профил Галин Григоров.

Велико Търново

Във Велико Търново от ВМРО подаряваха знамена за празника, а доц. Милен Михов поднесе венец на паметника на Майка България, облечен в реплика на униформа на българското опълчение.

Ямбол

Мария Цветкова в Ямбол: За мен е чест да празнувам Националния празник с моите съграждани

По случай Националния празник на Република България народният представител Мария Цветкова заедно с нейни съмишленици от ВМРО подаряваха на гражданите на Ямбол български знамена и празнични картички по повод 143 години от Освобождението на България от турско робство. Инициативата е част от националната кампания на ВМРО „Развей българското знаме“, с която патриотите призовават всички българи да развеят националния трибагреник.

Ямболският депутат Мария Цветкова бе гост на празничното честване на Община Ямбол по случай 143-та годишнина от Освобождението на България от турско робство. Цветкова присъства на тържествения ритуал за издигане на националното знаме пред сградата на Общинската администрация с участието на почетен караул от гарнизон Ямбол.

Мария Цветкова приветства ямболии с думите: „За мен е чест и гордост да празнувам Националния празник Трети март заедно с моите съграждани от родния ми град Ямбол. 143 години след Освобождението нека да носим в себе си духа на българските опълченци, а тяхната героична саможертва да бъде идеал за нас! Нека да ни обединява и задължава мисълта, че те са оставили роден дом, невръстни деца, възрастни родители, млади невести и любими хора, за да ни има нас, за да я има България. Те довършиха великото дело на Раковски, Левски, Ботев, Бенковски и всички загинали в борбата срещу турския поробител. Бъдете горди с нашите предци, счупили оковите на робството. Да помним подвига на ямболските революционери дядо Желю войвода, Стефан Караджа, Георги Дражев, възрожденците Ради Колесов, Атанас Кожухаров и всички знайни и незнайни герои, благодарение на които днес празнуваме Деня на българската Свобода. България над всичко! Да живее България!” 

Народният представител от ВМРО бе гост и на празничната церемония на Община „Тунджа“ по повод Трети март, която се проведе в лесопарк „Бакаджик“. Цветкова и кметът на с. Маломир и председател на Областния комитет на ВМРО – Ямбол Тодор Налбантов поднесоха венец от името на ВМРО пред Мемориала на загиналите руски воини и български опълченци. В честванията участваха още Емил Попов – член на Областната контролна комисия на ВМРО и адвокат Доника Панайотова – председател на Женската организация в областта и секретар на областното ръководство.

Пловдив

За поредна  година  студентската организация на ВМРО Пловдив зарадва пловдивчани. По повод Националния празник на Република България  всеки избрал да присъства на честването, състояло се пред паметник на хълм „Бунарджик“, получи поздравителна картичка и мартеница. 

Ден преди това, на 2 март, пред клуба на ВМРО в гр. Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ 51, се подаряваха български трикольори. Инициативата „Развей българското знаме“ се провежда за поредна година по случай националния празник на България – 3-ти Март. Събитието се радва на висок интерес от страна на пловдивчани, като до ранния следобед бяха раздадени 500 бр. български знамена, поздравителни картички и традиционни мартеници. 

Благоевградско

Кандидатите на ВМРО за народни представители Ангел Джамбазки и Стоян Божинов се срещнаха с Футболен клуб „Огражден-1955“ село Първомай.

Днес споделих Националния празник на България с гражданите на град Петрич. С мнозина от тях се включихме в традиционното празнично шествие, организирано от ВМРО, след което взех участие в градското честване. Там, заедно с народния представител Стоян Божинов, поднесохме цветя пред паметника „Загинали за Родината“ на площад „Македония“, сподели във Фейсбук Джамбазки.

Те преклониха глава пред този величав монумент, символизиращ готовността на българските воини да защитават родината. А устремените в една посока погледи на двамата войници ни напомнят и ни задължават и днес да гледаме само в една посока – тази, която води към добро за България.

Отбелязването на Националния празник на България продължи с изкачване до местността Чуката над село Беласица. Джамбазки и Божинов подкрепиха инициативата на ВМРО „Развей българското знаме“.

Избраха местността заради стратегическото ѝ положение и важността ѝ от дълбока древност. Както и заради красивата гледка, която разпалва любовта към Родината в този значим ден.

Перник

В празничния ден младежи от ВМРО – Перник и водачът на листата за района д-р Султанка Петрова подаряваха знамена и патриотични мартеници на жителите и гостите на града.

Варна

ВМРО – Варна отбеляза 143 години от Освобождението на България от Османско иго. Представителна група на партията се включиха в почетните ритуали на града на пл. „Независимост“, където тържествено бе издигнато националното ни знаме. Поднесени бяха венци пред паметника на Граф Игнатиев, както и пред Мемориален паметник на украинските войни в Морската градина.

Шумен

ВМРО – Шумен почетоха националния празник на България, като раздаваха на шуменци национални трибагреници и флаери от инициативата „Развей българския флаг“ в памет на героите загинали за свободата на България.

Помним героите и се стремим към техния идеал – свободна и обединена България! За България!За Организацията! Честит празник, българи!

Кюстендил

С венци и цветя пред паметника „Булаир“ ВМРО – Кюстендил отбеляза Националния празник на България Трети март.

Враца

Структурата на ВМРО в град Враца отбеляза Националния празник на България и и раздаде стотици знамена на жителите на Враца.

Бургас

ВМРО в морската столица Бургас раздаде над 1000 национални знамена и поздравителни картички в Бургас, по повод днешния празник. Инициативата „Развей българското знаме“ е традиционна за нас вече няколко години, казват воеводите от Бургас.

Криводол

В град Криводол се отбелязаха 143 години от Освобождението на България! Цветя пред паметника поднесоха от Младежка организация на ВМРО – Криводол и от Младежка организация на ВМРО – Враца. На честването присъстваха основатели и съмишленици на ВМРО – Криводол.

Септември

ВМРО дари български знамена на всички училища и детски градини в община Септември.

За поредна година председателят на общинския комитет на ВМРО в общината и кандидат за народен представител Кузо Божинов връчи българско знаме на всички училища и детски градини в община Септември. Инициативата е част от кампанията на ВМРО по подаряване на българския флаг в цялата страна.

Последни Новини

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани? Тази остра позиция във връзка с горещите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir