Начало Блог 30 евро стипендия за циганчетата е пълна дискриминация спрямо българските деца

30 евро стипендия за циганчетата е пълна дискриминация спрямо българските деца

Даването на 30 евро месечна стипендия за циганчетата е пълна дискриминация спрямо българските деца. Неслучайно обществото ни настръхна и в различни общини на държавата има протести на родители срещу тази дискриминация.

Това заяви в „Добро утро, българи“ на Телевизия „Алфа“ народният представител от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова.

Тя изрази пълната си подкрепа към протестиращите майки. По думите ѝ протестът им е напълно основателен, защото е безумие това, което „МОН се опитва да пробута“.

Не може да мотивираме циганските деца да учат за 30 евро, а българските деца, които са отличници, получават стипендия за успех на 5,50 в размер на 30 лв. И това са българчета, чиито родители работят, плащат данъци и такси, т.е. имат принос към социалната и здравната система на държавата, посочи Петрова.

Народният представител запита и какъв е този „Ромски фонд“, който дава част от парите по програмата за стипендии. Според нея е абсолютно възможно да се окаже, че парите от този ромски фонд са всъщност пари на българския данъкоплатец.

По отношение участието на министерството на образованието в този проект д-р Петрова бе категорична, че е немислимо държавата да мотивира с пари деца, които не желаят да учат.

Тя напомни записаното в Конституцията, че всички са равни пред закона и се възмути, че МОН нарушава основния закон. Недопустимо е да бъдат разделяни българските деца, категорична е Петрова.

27 години политиците разделяха българското общество на леви, десни, бедни, богати. Трябва да кажем „Стига!“. Тук е България и децата, които са родени тук, са българчета и трябва да живеят по един и същи начин. Конституцията дава еднакви права на всички за образование, каза тя.

Депутатът посочи, че липсва контрол от страна на институциите дали децата посещават училище.

Султанка Петрова призова „След като ние, възрастните, се разделяхме толкова години, нека сега не позволим да има разделяне на децата в училище!“.

Всички деца трябва да се мотивират да учат, да се развиват, за да имат принос към българското общество. Недопустимо е една част от това общество обаче да иска само да ползва. Да ползва здравни услуги, да ползва социални облаги, а в същото време да няма абсолютно никакъв принос към обществото ни, изрази възмущението си тя. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: Децата от двете държави трябва да знаят, че са имали обща история

Истината относно Северна Македония няма как да остане скрита – имаме обща история България направи всичко по темата Северна...

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО – Бургас

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО - Бургас. Във...

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател...

Седем участника в съревнованието за най-патриотичен дом

Приключи крайният срок за записване участие в съревнованието за най-патриотичен дом на територията на община Септември за 2020 г. То се организира...

Веселинов: Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало

Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало. Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало. И това е...

Разказ на бай Сандо – родственик на Владо Черноземски

Разказва родственик на Владо Черноземски Александър Пепелянков е член на ВМРО от много години и е родственик на героя...

Ограничаване на негативните демографски тенденции е основен приоритет на правителството

Ограничаване на негативните демографски тенденции е основен приоритет на правителството. В това чисто: повишаване на раждаемостта,намаляване...

Коментари