30.04.2010

Actualno.com: Турският консул: Затънали сте в проблеми, а сте тръгнали да правите референдуми!
ВМРО намира коментарите на турския консул по повод гражданските начинания и политическите позиции на ВМРО за неумели, неуместни и нагли

Нюз.бг: ВМРО: Пак тормозят българите в Сърбия

„Новинар”: Полицаи тормозили българин от Западните покрайнини

Агенция “Фокус”: ВМРО сигнализира за полицейски произвол срещу българин от Западните покрайнини от сръбските власти

„Съперник” (Перник): Младите и възрастните са обществено активни в Перник


Actualno.com: Турският консул: Затънали сте в проблеми, а сте тръгнали да правите референдуми!
ВМРО намира коментарите на турския консул по повод гражданските начинания и политическите позиции на ВМРО за неумели, неуместни и нагли

01.05.2010

От ВМРО изпратиха до Actualno.com своята позиция относно изказванията на турския консул Явузджан. Публикуваме позицията без съкращения…

Пълен текст: http://society.actualno.com/news_296531.html

Нюз.бг: ВМРО: Пак тормозят българите в Сърбия

29 април 2010
Полицаи са влезли без обяснение в къщата на един от организаторите на скорошния протест на българите от Западните покрайнини Драголюб Иванчов.
В къщата, която се намира в село Бранковци, близо до Босилеград са намерени едно българско знаме и десетина български вестника. Полицаите са ги конфискували без обяснения, съобщават от ВМРО.
Според тях полицейската акция е отговор на протеста на наши сънароднициот Западните покрайни преди дни.
Тогава българи от Босилеградско се противопоставиха на изказването на Цецка Цачева за „безрезервната българска подкрепа“ за членството на Сърбия в Европейския съюз.
ВМРО заяви, че Събия първо трябва да реши проблемите на българското малцинство.
В отговор Цецка Цачева потвърди позицията си за безрезервна подкрепа, а министър-председателят Бойко Борисов уточни, че проблемите на българите от Западните покрайнини ще бъдат решени с влизането на Сърбия в ЕС.
Сърбия няма място в ЕС, докато продължава полицейския произвол срещу българите в Западните покрайнини. Тези действия съвсем се разминават с европейския път, по който би следвало да върви нашата съседна държава, декларират от ВМРО.
Пълен текст:
http://news.ibox.bg/news/id_1943376070

„Новинар”: Полицаи тормозили българин от Западните покрайнини

30 април 2010
Сръбски полицаи са влезли без обяснение в къщата на един от организаторите на скорошния протест пред парламента на българите от Западните покрайнини Драголюб Иванчов, съобщиха вчера от ВМРО. Униформените влезли в къщата на Иванчов, която се намира в село Бранковски, близо до Босилеград, и конфискували един трикольор и десетина български вестника. Според ВМРО това бил отговорът на сръбските власти по повод недоволството на сънародниците ни от заявената българска подкрепа за еврочленството на Сърбия.

Агенция “Фокус”: ВМРО сигнализира за полицейски произвол срещу българин от Западните покрайнини от сръбските власти

29 април 2010
Полицаи са влезли без обяснение в къщата на един от организаторите на скорошния протест на българите от Западните покрайнини Драголюб Иванчов, съобщиха от ВМРО. В къщата, която се намира в село Бранковци, близо до Босилеград са намерени едно българско знаме и десетина български вестника. Полицаите са ги конфискували без обяснения.
На протест на наши сънародници от Западните покрайни преди дни българи от Босилеградско негодуваха срещу изказването на Цецка Цачева за „безрезервна българска подкрепа” на желанието на Сърбия за членство в Европейския съюз. ВМРО заяви, че Събия първо трябва да реши проблемите на българското малцинство. В отговор Цецка Цачева потвърди позицията си за безрезервна подкрепа, а министър-председателят Бойко Борисов уточни, че проблемите на българите от Западните покрайнини ще бъдат решени с влизането на Сърбия в ЕС.
Според ВМРО Сърбия няма място в ЕС, докато продължава полицейският произвол срещу българите в Западните покрайнини.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1387564

„Съперник” (Перник): Младите и възрастните са обществено активни в Перник

30 април 2010
Средното поколение изкарва пари
Предимно младите хора и хората от по-възрастното поколение са най-активни в подкрепата си за свикването на национален референдум против членството на Турция в Европейския съюз. Жителите на Перник на средна възраст не се вълнуват толкова от обществено – политическите въпроси, вероятно защото вече не вярват в нищо и са съсредоточени само в изкарването на пари, смята областният координатор на ВМРО за Перник Кирил Караманчев.
В средата на миналата седмица ВМРО започна подписката за референдум на улица “Търговска” в Перник. Над 1 500 подписа бяха събрани само за няколко дни в областта. За да бъде предизвикан дебат в НС по въпроса за членството на Турция в ЕС са необходими 200 хил. подписа, а ако подписите са над 500 хил., парламентът е длъжен да определи дата за допитване до народа. Още в петък от подписки, организирани в цялата страна, са били събрани 10% от необходимите 500 хил. подписа на хора, които подкрепят искането. Според Караманчев, ако хората продължат да оказват такава подкрепа на подетата инициатива, необходимият брой подписи ще бъде събран много преди определения за целта тримесечен срок.
“Не очаквах, че тази подписка ще предизвика такъв интерес, все пак хората гледат предимно за хляба и за хладилника, не ги интересуват много обществено политическите въпроси. Но този въпрос рано или късно ще дойде на дневен ред. Нашата идея е да изпреварим политиците и преди да изтъргуват членството на Турция да дадем възможност на хората да си кажат дали искат това да се случи или не”, сподели Караманчев.
Той допълни още, че хората, които идват да се подписват, ясно осъзнават опасността, която крие членството на Турция в ЕС за България в икономическо, политическо и религиозно отношение. Младите хора са намерили информация за това в Интернет, по-възрастните са се информирали от медиите.
Пълен текст:
http://sapernik.pernikinfo.com/index.php?id=1711&stat=6

Последни Новини

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Подписката за референдум в защита на българската енергетика, семейството и лева тръгва в Стара Загора

Инициативен комитет, съставен от патриотични организации, инициира подписка в страната за провеждането на референдум в защита на българската енергетика, семейство и българския...

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

Коментари