https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Милен Димитров: Средната класа е крепител на нацията, нека да ѝ дадем шанс в България -
Начало Блог Милен Димитров: Средната класа е крепител на нацията, нека да ѝ дадем...

Милен Димитров: Средната класа е крепител на нацията, нека да ѝ дадем шанс в България

Милен Димитров е кандидат за народен представител от 25 МИР в София от листата на ВМРО. Той е журналист по професия, с филологическо образование от СУ „Св. Климент Охридски“. В 22-годишната си вече кариера е работил в част от най-големите медии в България. Сред основателите е на няколко от най-популярните от тях. Автор е на няколко книги и филми.

Г-н Димитров, какво Ви мотивира да поемете нелеката задача и отговорност да се кандидатирате за депутат?

– Не искам да звучи високопарно, но го направих, защото съм отговорен пред моя народ, пред моите близки, приятели, пред моите предци. Живеем в много сложно време. Българският народ страда под иго – иго на монополи, на олигарси, на продажни политици. Така повече не може да продължава. Уж сме в Европейският съюз, а сме на дъното на всички класации. Българите са най-бедните в ЕС (с най-нисък стандарт на живот), взимат най-ниските заплати, най-болните са, мачкат ги „чужди и наши гости“, както казва поетът, чувстват се най-нещастни. Всичко младо и кадърно, което може, се спасява зад граница. Демографската криза мори Родината вече 30 години, а спасение не се вижда. Не претендирам, че ще реша и че мога да реша всички тези текущи проблеми на обществото, но мога да обещая, че ще направя всичко по силите си в името на святата цел. За мен политиката е начин да изплатиш дълга към Отечеството, а не начин да си напълниш джобовете. Казвам го без капка популизъм. Просто така чувствам нещата и не се срамувам и плаша да го изрека.

– Какво е нужно на българското ново (младо) поколение за да се върне обратно към ценностите, които векове крепят устойчивостта на българския народ?

– Много сложен въпрос ми задавате. Отговорът му изисква дълбокомислени разсъждения и безсънни вечери размисъл. Най-лошото е, че не можем да бъдем оптимисти, следейки процесите в нашето общество. Вижте какво е нивото на образованието – от детската градина, през началното училище, средното образование, да не говорим за висшето. Там пък е пълен батак. Всяка новоизлюпена мутра и мутреса може бързо-бързо да се трансформира във „вишист“. Само да надипли пачките и готово. Нивото е не близо до нулата. Отдавна копаем дъното, това се вижда от всички. Според мен младите българи отдавна са изгубили целта и посоката. За съжаление реалността е такава. Да, все още има кадърни хора, талантливи, инатливи и обичащи професията и искащи да се реализират тук въпреки планините от проблеми, с които се сблъскват на всяка крачка. Но каква подкрепа получават от държавата те? Нищо! Чувстват се пренебрегнати, обидени са, смачкани. Как да ги задържим? Това е един въпрос на въпросите, един от проблемите, които спешно трябва да решават нашите управници, които и да са те. Защото в крайна сметка никой нормален родител не иска най-скъпото му – децата, да са далеч от него, да са немили-недраги по тежка чужбина. Дайте да задържим децата на България в България! Създайте им нормални условия на живот – на тях, и на техните майки и бащи! Това е моят призив.

– Защо младите поколения не спортуват, водят нездравословен начин на живот и предпочитат мързеливия начин на израстване?

– Много често съм си го задавал този въпрос. Виновни за това поведение на младите сме и ние – родителите. Наш основен враг за всевъзможните дразнители, наречени електронни устройва – телефони, айфони, таблети, компютри. Проблемът е световен, касае всички народи. Децата, дори талантливите спортисти, предпочитат да общуват с телефона си, вместо да прочетат хубава книга или да изгледат качествен филм. Абе, много ми е смешно и тъжно едновременно, когато видя на пейка в парка двама млади – момче и момиче, очевидно гаджета, седят един до друг и се взират в телефоните. Вместо да се прегърнат, целунат и дори говорят помежду си, те позволяват електронна стена да ги раздели. Е, това не мога да си обясня. За мен това не е нормално. Може би се дължи и на разликата в поколенията, но все пак има и неизкореними човешки отношения, които не бива да бъдат скършени заради един тъп телефон, мамка му. Тук няма смисъл да се връщам назад в години, за да изпадам в сантименталности какви са били предишните поколения. Няма смисъл просто. Но е очевидно, че има план, план за насилствена промяна на цялото човечество. Младото поколение става все по-болно, дебело, индиферентно, асоциално (въпреки възхода на т.нар. социални медии), не изпитващо емпатия. А това води до упадък на чисто човешките отношения. Те са деградирали, превърнали сме се в бездушни машини. Структурите на езика отразяват тези на мисленето. Антропоцентричното модерно схващане за човека настоява, че той е в центъра на Вселената. Но според мен той ни най-малко не стои в центъра на Всемира, а е само една миниатюрна частица от космическото съзнание. Всяка научна дисциплина ни казва това: биология, история, психология, физика.

– Как българската култура и журналистика ще излезе от рамките на пошлостта, негативността и корупцията?

– За съжаление не съм оптимист. Имам дългогодишен опит в професията и смея да кажа, че тя отива към тотален упадък. Не виждам нищо радващо на хоризонта на българската журналистика. Много качествени колеги предпочетоха да сменят професията, станаха какви ли не, но казаха „Край“ на медийната си кариера, отвратени от процесите, развиващи се от години в нея. А за мен това беше, и все още е, най-прекрасната професия на света. Други отлични журналисти пък емигрираха, непризнати и обезверени. Загубихме десетки качествени пера, и на никой не му пукаше от това. Жалко. Вестниците умират, това е трайна тенденция. Боли ме като гледам колко е паднало нивото. Едни вестници, които се биеха в гърдите колко са добри и най-добри даже си позволяват да манипулират по най-грозен начин публиката и то без да им мигне окото. От първите страници гърмят заглавия като „Уволняват от работа, ако не си ваксиниран“ и „Ванга – агент на ДС“. И по смисъла на двете могат да се напишат дисертации на тема как не се прави журналистика. Конкретно първото е отвратителна манипулация, целяща две неща – промиване на мозъци и всяване на страх сред хората.

Вестниците се използват и по изборно време за бърсане на наакани дупета, за олизване на изцапани биографии, както и окалване на политическите противници. ОК, не повдигаме въпроса за етични кодекси и други явно отживелици. Все си мисля обаче, че трябва да се спазва и някаква, поне минимална човешка етика. Поне на това са ме учили моите учители в професията. 

Не по-различно е положението и с електронните медии. Телевизиите отдавна са рупор на пошлостта и на всевъзможните риалити формати, БИГ брадъри и простотии. Набутват пред физиономиите ни едни ерзац герои „на нашето време“, разни златки, динковци, луни, манита, крисковци, иваниандреевци и тем подобни. Това ни се натрапва от екрана. Кич, простотия, силикон, джуки и липса на елементарно възпитание. За какво да гледаме телевизия?

Живеем във война! Мисля, че това е ясно на всички. Войната се води срещу човечеството. Създаденият във военна лаборатория коронавирус убива хиляди хора. Въпреки това не бива допълнително и без това шашнатият народ да се облъчва психически ежечасно от медиите. Основната машина за манипулация е т.нар. четвърта власт – медиите. Истината за ситуацията ще лъсне, дано не е късно. Най-страшното е, че за да функционира ефектно социалната халюцинация, трябва да се замъгли реалността, да се заличат детайлите, да се насочи светлината на съзнанието в погрешната или в разнопосочни точки. С нищо уж обективната журналистика не помага на хората, а нали уж това беше основната им мисия – да разкрива истината в името на обществото? Не виждам да го прави. Тривиални неща, образи на дразнещи социални навици продължават да обитават като призраци нашите мозъци. Хаби се мисловна материя, милиони битове памет биват погубени завинаги. Може да се нарече и мисловна ентропия, Платон го е описал чудесно преди повече от 2000 г. Не съм предполагам, че ще го кажа, но аз вече не гледам новини. Облъчват ни с лъжи, манипулации и пошлост.
Захвърлете вестниците! Не слушайте радио, не гледайте телевизия и само за месеци вече ще можете да видите пасажите на паламуда под леда как наближават от километри разстояние и как еленът стъпва през гъстата шума.  

– Какво днес може да обедини българите?

Каузата „Македония“ винаги ще стои на дневен ред. Докато онези в Скопие престанат да тъпчат нашите сънародници там, докато престанат да крадат изконната българска история и престанат да ни наричат „татари“ и „окупатори“. Струва ми се обаче, че не по-малко важна е и темата за подобряване на жизнения стандарт на българите. Трите стълба на нормалната държава са: образование, здравеопазване, стабилни доходи, а тяхната опора е средната класа. Сега сме разделени на олигарси (малко на брой изключително богати, повечето натрупали имането си по нечестен начин) и останалите (повечето от които едва скърпващи двата края). Ако това положение се запази рискуваме да оправдаем и на практика теориите, че сме вече изчезваща нация. Средната класа е крепител на нацията, нека да ѝ дадем шанс в България! Омръзна ми да ни залъгват с обещания. Време е да се изпълняват. Не можем повече да мълчим и търпим. Време е за промяна!

ВМРО може да я извърши. Доверете ни се! За да ме подкрепите, гласувайте на машината и бюлетината с № 21 и с преференция 107 за 25 МИР София.

Последни Новини

ВМРО избра ново ръководство в общ. Сандански

На проведена общинска отчетно-изборна конференция на 7 декември ВМРО – Сандански избра своето ново общинско ръководство. За нов председател...

ВМРО към Терзиев: И все пак ще има ли коледна украса преди Коледа?

От ВМРО обръщаме внимание за пореден път на Столична община, че за разлика от други години столицата фактически е без коледна украса....

Контрера, ВМРО: С този болшевизъм в СОС, София я чакат много тежки дни

Тумор се реже до здраво! С тези думи, публикувани в страницата му във Фейсбук, общинският съветник от ВМРО Карлос...

Каракачанов: Безгръбначни натегачи подарявят БТР-и на Украйна и купуват „Страйкъри“ на тройна цена

Най-вероятно крият какво дават, за да не стане ясно, че извършват престъпление, заяви  бившият министър на отбраната  Бившият министър...

Контрера: Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха

Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха. Позицията на ВМРО е ясна, забраната за стари...

Каракачанов: Няма да произлезе нищо от ветото за БТР-ите, защото мнозинството „Магнитски“ в НС отдавна е сложило наколенките

От това вето няма да произлезе нищо, защото мнозинството „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и твърдо е решило да жертва...

Ангел Джамбазки: Страните, от които зависи влизането ни в Шенген, не се интересуват от българската тема

Моето очакване от срещата на вътрешните министри от ЕС в Брюксел е решението да не е добро за страната ни относно Шенген....

Коментари