Начало Блог А защо не слеем БНТ с МВР?

А защо не слеем БНТ с МВР?

Текст на Николай Дренчев, ВМРО – София

Имам антикризисно предложение. В условия на криза трябва да се пести. Не е допустимо две ведомства да се занимават с едно и също нещо. Затова предлагам да обединим БНТ и МВР.

Продуцирането на филми не им идва много отръки на БНТ – по странно съвпадение – и на МВР също. При едните куца и количеството, при другите само качеството. В последно време МВР увеличи количеството, но качеството още го няма: слаби сценаристи, ниска достоверност, досадна повтаряемост на сюжетите, бездарни продължения. Напоследък артистите объркват и снимачните площадки, та им се случва да нахълтват в спалните на мирни семейства, да извличат деца от леглата и да ги пребиват. Това означава, че още нямат капацитет за преки предавания.

В МВР, за да знаят какво да правят (както знаете въпросът „А сега к`во праиме?” е най-любимият на много техни служители), трябва спешно да назначат на офицерски длъжности Васа Ганчева, а защо не и Г. Лозанов. Те ще са от полза с особено ценни указания.

Друга полза от обединението ще бъде използването на реквизита от „Всеки километър” да облечем пътната полиция. Те сега се крият из храстите и заряват из шумата, ама трудно им е с тия светлоотразителни жилетки.

Силно попълнение от ресора на БНТ, вляло се редовете на МВР, ще бъде Елена Йончева. Това подразделение ще е в състояние самостоятелно да изпълнява сложни операции в чужбина по разкриване и обезвреждане на… каквото има там за деня по сценарий да се открие и обезвреди в чужбина.
За БНТ ползата също е очевидна: МВР служителите могат с бой да принудят  гражданите да признаят че гледат „БНТ 1”. Тогава събирането на такса за БНТ от всеки електромер ще бъде оправдано откъм гледаемост и най-после ще може да се въведе.

Обединението с БНТ ще позволи вечерните операции на МВР да се промотират още в сутрешния блок: обществото ще се запознава с биографиите на лошите, които ще бъдат арестувани, ще се канят дежурните съдии да обяснят защо ще ги пуснат, ще има кратки директни репортажи от мястото на събитието, с клоуни и мажоретки. Така ще се върви към едно по-добре информирано общество. Разбира се, скъпата професионална техника, обработката от опитни режисьори, възможностите за много дубли ще позволи едно ново, Холивудско качество в работата на полицията.

Когато се влеят в редовете на МВР всички служители от БНТ, полицията ще нарасне по численост над армията ни от времената на Варшавския договор. Това е важно, защото в армията пропагандата е издигната в ранг на отделен вид въоръжени сили. Вече всеки агресор ще бъде сплашен предварително. Остатъкът от армията ни ще може да се разпусне, а военният бюджет – да се превежда директно в швейцарски банки.
От работата на МВР циганите са защитени, така както имат имунитет от данъчните, териториално-устройствените закони и дори от сметките за ток. Циганите са запазена територия. На електората трябва да му писне много от тази напаст, за да завъздиша за кадри, в които царският главен комисар, качен на БТР, преследва ломски цигани да ги разсели из страната. Когато МВР влезе в БНТ, ще издири този филм и ще ни го пуска в неделя следобяд, в предаването „Виртуозни циркови номера”.

Приятно гледане!

Последни Новини

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Коментари