Начало Видео Ангел Джамбазки остава евродепутат

Ангел Джамбазки остава евродепутат

Въпреки раздялата на ВМРО с досегашните партньори от ББЦ, ЗНС и „Гергьовден“ избраният за евродепутат от коалиционната листа Ангел Джамбазки остава на поста си в Европейския парламент.

При гостуването си в „Тази сутрин“ по БТВ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обясни, че по избирателния закон в листата на коалицията се е случило пренареждане на кандидатите два пъти. И избирателите са посочили за свои фаворити първите двама в листата.

Безспорно лидерът на ББЦ Николай Бареков е първи с получени 26 хиляди преференциални гласа, а следващият пренаредил листата е самият Джамбазки с над 20 хиляди преференции.

Джамбазки заяви, че е невярно да се твърди, че преференциите за него са всъщност гласовете за ВМРО – 20 хиляди, както е невярно да се твърди, че получените 26 хиляди за Бареков са всичките гласоподаватели на ББЦ.

За пореден път Джамбазки заяви, че определя сътрудничеството с ББЦ, ЗНС и „Гергьовден“ като успешно. Но на ВМРО ѝ се дава исторически шанс да бъде част от голямо патриотично обединение на предстоящите парламентарни избори, обясни той.

Затова и ВМРО влиза в патриотичен фронт заедно с НФСБ и други родолюбиви организации.

Ангел Джамбазки заяви категорично, че остава като евродепутат от ВМРО в групата на консерваторите и реформистите в ЕП.

Запитан дали има конфронтация вътре в групата по повод становището относно членството на Турция в ЕС, той отговори, че още при приемането му той е разяснил каква е позицията на ВМРО – твърдо против, и компромис с нея няма да бъде направен.

В тази връзки Джамбазки припомни и за общата акция на ВМРО и НФСБ за събиране на подписи за провеждане нареферендум по въпроса за членството на Турция в ЕС.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Д-р Султанка Петрова с поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания

Поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания отправи заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Александър Сиди: Децата от двете държави трябва да знаят, че са имали обща история

Истината относно Северна Македония няма как да остане скрита – имаме обща история България направи всичко по темата Северна...

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО – Бургас

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО - Бургас. Във...

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател...

Седем участника в съревнованието за най-патриотичен дом

Приключи крайният срок за записване участие в съревнованието за най-патриотичен дом на територията на община Септември за 2020 г. То се организира...

Веселинов: Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало

Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало. Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало. И това е...

Разказ на бай Сандо – родственик на Владо Черноземски

Разказва родственик на Владо Черноземски Александър Пепелянков е член на ВМРО от много години и е родственик на героя...

Коментари