Начало Видео Ангел Джамбазки - „Беновска пита“ - 26.04.2020

Ангел Джамбазки – „Беновска пита“ – 26.04.2020

Ангел Джамбазки: Сега е моментът да сме единни и да подкрепяме родната икономика, като избираме българското

Ангел Джамбазки, евродепутат – ВМРО, в  разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ заяви позиции по следните теми:

Иронията на премиера Борисов след последното заседание на ЕС и призивите на Давид Сасоли за повече европейска солидарност

Европейският съвет миналата седмица доста разочарова премиера Бойко Борисов и той си позволи дори известна ирония, дружеска бих казала, към предложението на Давид Сасоли за европейска солидарност. На въпрос какъв ще бъде българският принос в тази солидарност Борисов ми отговори иронично – „кисело мляко и розово масло“. Вашият коментар, попита водещата Илиана Беновска.

Ангел Джамбазки отговори, че Борисов има известно основание за тази ирония, защото поведението на европейските институции от началото на кризата е меко казано смущаващо.

Всъщност тази пандемия, тази криза допринесе много да покаже недъзите на начина, по който функционират институциите. Тоест поведението на европейските институции ще има много сериозна преоценка след като свърши непосредствената заплаха за живота и здравето на хората в държавите членки. Факт е, че държавите се принудиха те да действат, да заместят идеята за ЕС и на практика всяка една държава действаше сама, сама затваряше своите граници и се грижеше сама за своите граждани и от това ще се направят много изводи, категоричен беше евродепутатът.

Той добави, че предложението на председателя на ЕП Сасоли е меко казано неприложимо, така че иронията на нашия министър-председател има своите основания.

Добре, но къде е нашата сила в нашата слабост, извинявам се, вероятно не са ми много дипломатически думите, Вие сте в една партия, която е историческа, но Вие сте един от гръбнаците на тази партия и знаете колко са превратни понякога нещата, знаете, че винаги оцеляват по-силните? Как ще оцелеем ние в тази европейска солидарност, след като големите дърпат чергата, за да закрият собствените си „стърчащи крака“, ако мога така да се изразя, попита водещата Илиана Беновска.

Ангел Джамбазки отговори на водещата, че има основание да говори по този начин, защото точно европейските лидери, които буквално до вчера са говорили за падане на границите и обща европейска солидарност, в момента показват егоизъм. Той изрази убедеността си, че българите ще преодолеем тази опасност, защото сме преодолявали много по-големи заплахи, трябва обаче да бъдем обединени и единни. Ако действаме разумно, действаме заедно, не си правим саботажи едни на други в този важен момент за преодоляване на медицинските последици от кризата, ако имаме достатъчно разум да спазваме лична хигиена, дистанция, да пазим хората, които са уязвими, заплашени – българската нация ще оцелее! В момента не ни е нужно да играем на власт и опозиция, не ни трябват героични призиви за нарушаване на едно или друго правило, трябва ни разумно поведение,           което постепенно да извежда икономически активното население от ограниченията и това леко и постепенно трябва да стане, категоричен бе евродепутатът от ВМРО.

Постепенното разхлабване на мерките срещу коронавируса. Призивът да се купуват български стоки

ВМРО дава идея да се отворят градинките, парковете, днес започна едно сериозно в действие обмисляне, Борисов, Фандъкова и министърът на образованието дадоха заявки, че започват да се освобождават малко повече пространства за въздух и образованието да се връща малко по малко към обичайния си стандаррт. Доволен ли сте, попита водещата Илиана Беновска.

Ангел Джамбазки отговори, че точно това е разумното поведение и поздрави представителите на изпълнителната власт за тях. Според него лека полека трябва да се прави експеримент докъде трябва да се отпуска социалната изолация и кои групи от населението могат да възстановяват донякъде обичайния си начин на живот, за да бъде защитена българската икономика. В тази връзка е и кампанията „Избирам българското“, която призовава всички българи да харчат парите си в полза на българската икономика.

Ако сега ние избираме българските стоки, българските телевизии, каквато е „Канал 3“, ако правим изборите си разумно, ще задържим парите в българската икономика. Сега не е време за китайския чесън, видя се, че с китайския чесън идва и китайски вирус, сега е време за български чесън, български мед, българско производство, призова евродепутатът.

Добре, но досега в ефира беше министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и каза, че това са законите на европейския свободен пазар, независимо че европейските зеленчуци са по-високо субсидирани и на практика влизат на по-ниска цена в България, отбеляза водещата Илиана Беновска.

Събеседникът ѝ отговори:

Аз не споря с нея, в това отношение тя е права, но аз се обръщам към онези българи, които мислят за своята работа, ако днес те запазят едно работно място на един български производител на мед, сирене, домати, краставици или каквото и да е, ако избират „Канал 3“ с българска собственост и гледат рекламите по „Канал 3“ на български производства, тези хора, харчейки парите си в България, ще завъртят така икономиката, че утре този работник, или този служител, или този журналист ще си купи нещо от тях. Така че призивът е ясен – избирайте българското, защото сега е моментът да помагаме едни на други! Сега не е време за глезотии и за парвенющина тип „Криворазбраната цивилизация“. Сега е моментът да помогнеш на този, който работи срещу теб, защото утре той ще помогне на теб!

Позволете, г-н Джамбазки, да се пошегувам, като ще подкрепяте българското, не забравяйте и любимото си „Радио К2“, защото „Беновска пита“ е съвместна продукция между „Канал 3“ и „Радио К2“ и се излъчва съвместно между двете медии, обърна се към своя гост водещата Илиана Беновска.

Той отговори:

Изобщо не го забравям и затова го добавям към разговора, който водим. Без да бъдем любезни един към друг, това никога не е било нужно, „Радио К2“ е едно от най-старите политически радиа в България, едно от най-острите политически радиа в България и затова заслужава да бъде част от българския радиоефир.

Водещата благодари на своя събеседник. Той ѝ отговори:

Благодарете на себе си, Вие сте го направила, не съм го направил аз. А на фона на другите паразитни станции, които просто продуцират чужда музика и разпространяват чужда музика, „Радио К2“ винаги е било едно политичеко радио, аз мисля, че има глад в българския ефир за политика, без значение дали го харесват или не, без значение дали приемат тезите или не! Нали сега всички плачем за свобода на словото, ами ето ви българско радио, какво повече искате, като искате свобода на словото.

Благодаря Ви много, косата щеше да ми се изправи без фризьор, накрая ще ви пусна една, аз пропуснах да Ви го пратя на мейла или по друг начин, направихме заедно с поета Александър Петров, Косьо Марков от „Тангра“ и екипа на „Беновска пита“ „Канал 3“ и „Радио К2“ направихме една песен, която искаме да подейства окуражаващо, накрая ще Ви я пуснем да я изгледаме заедно, в потвъждение на това, че ние продуцираме и български продукти, отговори Беновска.

Записът са скандален видеоклип в сградата на Съдебната палата

Но като започнахте така да говорите, искам Вашата емоционалност, видяхте ли какво стана в Съдебната палата, попита водещата Илиана Беновска.

Събеседникът ѝ отговори:

Видях някакво безобразие, в което в храма на Темида снимаха някакъв, как да кажа, доста далеч от стандартите и идеята на съдебната власт клип. Дължат отговор хората, които стопанисват тази сграда, защо позволяват такива неща да се случват в нея! Съдебната палата е внушаваща не само с външния си вид, но и с функцията, с която е натоварена.

От какво се нуждае България в момента?

От какво се нуждае България, какъв е Вашият европейски поглед и какви са Вашите европейски усилия? Разделям темата на две, ВМРО сте част от коалиционните партьори, от какво се нуждае България в момента, за да оцелее, но и да се изправи на краката си и да преосмисли някои неща в своя път, попита водещата Илиана Беновска.

Ангел Джамбазки отговори, че със сигурност ще трябва да преосмислим теорията на глобализма:

Глобализмът се оказа вирус, вирусът се оказа глобалист, той порази много бързо целия свят и го извади от фалшивото му състояние на пълна презадоволеност! Но питате от какво се нуждае България, на първо място се нуждае от спокойствие и от единство, от спокойствие пред лицето на заплахата, от разумни и последователни действия за преодоляване на ефекта от тази заплаха.

Пакета „Мобилност“

Ангел Джамбазки обясни, че заедно с председателите на останалите български политически групи в ЕП са обсъдили във видеоконферентен разговор, продължил повече от час, как да действат заедно по отношение на пакета „Мобилност“. Той продължи:

И нека веднага да Ви кажа, никоя китайска, никоя руска, никоя чужда враждебна пропаганда не е направила повече срещу ЕС от това, което правят в момента част от държавите в ЕС по отношение на пакета „Мобилност“.

Нека да отбележим кой е водителят на тази група, това е президентът Макрон, Вашият голям приятел, отбеляза водещата Илиана Беновска.

Джамбазки отговори:

Голям мой приятел казано доста иронично. В момента българските превозвачи спасяват живота на гражданите на Франция, защото превозват ежедневно маски, лекарства, медицинско оборудване и т.н. и всичко това е съвсем буквално. В момента например белгийските шофьори не извършват курсове.

Евродепутатът от ВМРО разказа:

На Великден ме бяха поканили, един български превозвач има паркинг тук до Брюксел между Мехелен и Антверпен, отидох на този паркинг да видя тези наши български шофьори, говорихме надълго и нашироко, те се подготвили както могат със салата в пластмасови тарелки и ракия в пластмасови шишета, но това е тяхното ежедневие. Когато си говорихме те ми казаха – ние днес работим и спасяваме техните животи, а утре искат да ни оставят без работа. И точно този предприемач има вече регистрирана и белгийска фирма и той казва – искате ли да ви пререгистрирам в белгийската фирма, няма да плащате данъци в България, ще станете белгийци, ще си харчите парите в Белгия. Те казват – не, защото ако ни прехвърлиш на договор към белгийската фирма, техният доход, който в момента е около 2 000 евро или 4 000 лева ще падне драстично, заради размера на данъците и осигуровките в Белгия. Тоест президентът Макрон и други хора не осъзнават, че ще останат без превозвачи, защото нашите шофьори ще правят нещо друго, но няма да отидат да им слугуват за без пари.

Кога ще имате следваща дискусия, попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че през тази седмица започва внасянето на предложенията и гласуването на промените в комисията по транспорт и най-вероятно през юни ще се гласува пакета „Мобилност“, който Джамбазки отредели като срамен, антиевропейски и акт на унищожаване на ЕС от лобисти. Той категорично заяви:

Това са лобисти, които работят за няколко западноевропейски фирми!

Много Ви благодаря за този разговор, ще се радвам да продължаваме да имаме такава конферентна връзка, защото времето е много динамично и трябва да имаме кураж и ефективни действия, да можем да покажем, Вие евродепутатите и ние медиите, като трансмисия, нали така, обърна се към своя гост водещата Илиана Беновска.

Събеседникът ѝ отговори:

За мен ще бъде удоволствие, вярвам, че рано или късно ще преборим техниката и ще започнем да се виждаме, дотогава бъдете здрави и бъдете спокойни.

Водещата поздрави Джамбазки с песента „Денят“. Така завърши разговорът между Беновска и Ангел Джамбазки в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ на 26 април 2020 година.

Последни Новини

Контрера призова кмета Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Внасям писмено предложение в СО, съобщава общинският съветник от ВМРО Призивът на зам.-председателя на ВМРО и общински съветник в...

Ангел Джамбазки се срещна с Виктор Орбан и Матеуш Моравецки в Брюксел

Вчера, 16 април 2024 г., българският представител в ЕП Ангел Джамбазки се срещна с доскорошния премиер на Полша Матеуш Моравецки, министър-председателя на...

Министри за шир потреба и масова безотговорност – това е профилът на служебния кабинет!

Предлагаме Кръгла маса и пет национални приоритета за излизане от кризата Берем резултатите от конституционната реформа на Христо Иванов,...

Андрей Слабаков е за изборен образователен ценз

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Андрей Слабаков настоя за изборен образователен ценз. Не може...

Каракачанов: Системата на МВР е пробита, националната ни сигурност е застрашена

Проблемът е разграждането на държавността, заяви бившият военен министър  Служебният кабинет се управлява дистанционно, това е правителство на ГЕРБ...

ВМРО внесе сигнал до МЗ с искане за Кризисен щаб за пандемията от кърлежи

Държавата е „пламнала“ от пандемията. Има много ухапани „Сезирам Ви в качеството си на заместник-председател на ВМРО – Българско...

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Нужни са спешни мерки от страна на Столична община За това предупреждава зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir