Начало Блог Ангел Джамбазки: Сектите са „брокери на надежда“, които се подиграват с религиозните...

Ангел Джамбазки: Сектите са „брокери на надежда“, които се подиграват с религиозните чувства на хората

Кои са най-опасните секти, кои хора най-честно попадат в мрежите им и как да се предпазим? Това са част от въпросите, които бяха дискутирани в сутрешния блок на ТВ 7 днес.

В предаването участва зам.-председателят на ВМРО и столичен общински съветник Ангел Джамбазки.

Според него има две основни причините хората да се обръщат към сектите. Първата е лошият живот, защото когато има духовна и материална криза, хората търсят спасение.

По-важната, обаче, е бездействието на държавните и общинските органи, а също и на духовните ни власти, спрямо незаконните вероизповедания.

Джамбазки нарече ръководителите на сектите спекуланти и брокери на надежда и обясни, че целта им е лично облагодетелстване.

Заместник-председателят на ВМРО изброи редица секти, сред които и протестантски, например „Свидетели на Йехова“, чието основно занимание е да заблуждават гражданите с цел да им вземат имотите. „Тази секта развива дейността си по целия свят, но от повечето нормални държави ги гонят“ , каза зам.-председателят на ВМРО.

Отбеляза също, че съществуват и много опасни ислямски секти. Под техен прицел са едни от най-бедните хора в България, основно сред мюсюлманското и циганско население. „Такава секта е „Ахмади“ например“, посочи Джамбазки.

ВМРО е организирала десетки протести и срещу различни секти – и кришнарите, и срещу „Свидетели на Йехова“, и срещу настъплението на ислямските секти в циганските квартали, припомни още зам.-председателят на ВМРО.

Според ВМРО абсолютно задължение на държавната власт и дирекцията по вероизповедания е да следи внимателно религиозната дейност, която развиват тези т.нар. вероизповедания.

„Не бива да се допуска развиването на религиозна дейност под прикритието на фондации, неправителствени организации и т.н.“, категоричен бе Джамбазки и посочи за пример проповедите на „свидетелите“ в София. Те са организирани под формата на дискусии, по линия на учебни центрове и подобни.  Той определи това като духовна кражба.

Ангел Джамбазки изказа и съжаление, че в тези времена, в които хората търсят някаква духовна опора, те не я откриват в православната ни църква. И търсейки изход, попадат в мрежите на сектите, които не са нищо повече от измамници и шарлатани.

Видео от предаването можете да гледате тук.

10 май 2012

ПО ТЕМАТА:

ВМРО срещу „Свидетели на Йехова“ (обзор)

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Мария Цветкова награди победители в крос „Диана“ в Ямбол

Мария Цветкова - народен представител от ВМРО, беше гост на най-старото атлетическо състезание в България. Тя награди с лични финансови средства първите...

ВМРО с нова структура в Струпец

Разраства се Организацията във Врачанско На 23 октомври в село Струпец, община Роман, беше учредена поредната нова структура на...

Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

Коментари