Начало Видео Антон Андонов в „Ифно зона“- 11.01.2019

Антон Андонов в „Ифно зона“- 11.01.2019

Андонов: Не може да съществуват паралелно два свята – нормалният и този на гетото. Единият ще изчезне

Не може паралелно да съществуват два свята – нормалният и този в гетото. Това няма как да се случи. Единият свят ще изчезне. Ние от ВМРО искаме гетата да бъдат разрушени и всички граждани в България да имат и еднакви права, и еднакви задължения.

Това коментира общинският съветник от ВМРО в Стара Загора и координатор на партията за областта Антон Андонов в предаването „Инфо зона“ по ТВ Стара Загора.

В Казанлък, Мъглиж, Гълъбово, Раднево  от нашата област Стара Загора също сме свидетели на случаи на циганска престъпност. Във Войводиново не е просто битова, това е етническа престъпност. А нападенията над органите на реда от страна на цигани за миналата година са над 80. Може да включим и случая с убитата в Русе журналистка. Общото е, че извършителите са хора, които по никакъв начин не се вписват в българското общество, допълни той.

Самоизключилите се от обществото са хора, за които законът не означава нищо. Хора, които са пропуснали образованието. За тях все още важат законите на родово-общинния строй. Това трябва да се спре, категоричен е съветникът.

Не са крайни действията на министър Каракачанов, защото е ясно откъде тръгва тази престъпност, коментира Андонов по повод събарянето на незаконните постройки в гетото във Войводиново.

Той напомни за предложението на общинарите от ВМРО в Стара Загора още през 2012 г. за доброволните отряди. Такъв е имало тогава в Змейово и по това време нямаше такъв вид проблеми . Тези хора следяха за обществения ред, коментира той. За съжаление тогава поради липса на законодателство не беше прието предложението и на територията на Стара Загора да има доброволни отряди, допълни общинският съветник.

Гетото вече не е място живеене, това е начин на мислене. Обитателите на гетата нямат перспектива за развитие, живеейки в затворената си общност. Държавата трябва да се върне в тези анклави, категоричен е той.

Циганите трябва да се научат, че трябва да живеят в правов свят. Не може като имат проблем да вадят брадвите и секирите, за да го разрешат. Това води до анархия, заяви още Антон Андонов.

Той изброи и част от мерките, които трябва да влезнат в програмата от мерки за разрешаване на циганския въпрос, която вицепремиерът Красимир Каракачанов ще предложи на Министерски съвет. Това са обвързване на социалните помощи с образование, детски надбавки – за до две деца, после надбавки да се получават за следващи деца, само ако имат родителите средно образование.

Цялото интервю с него вижте във видеото.

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари