Начало Видео Богданов в еМисия България - 7 ноември 2017

Богданов в еМисия България – 7 ноември 2017

Богданов: Не бива да се поставя знак за равенство между българите мюсюлмани и тези с турско самосъзнание

И ДОСТ, и ДПС сепарират региони от държавата, като са си присвоили правото на говорители на българите с мюсюлманско вероизповедание. В никакъв случай не бива да се поставя знак за равенство между българите мюсюлмани и тези с турско самосъзнание, коментира в студиото на еМисия България по БиАйТи народният представител от ВМРО в парламентарната група на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов.

Той е категоричен, че скандални изказвания като това на Местан са заплаха за националната сигурност и водят до разделение в обществото.

ВМРО призовава главния прокурор на Република България Сотир Цацаров да се самосезира, тъй като днес в национален ефир Лютви Местан наруши Конституцията на Република България, като открито пропагандира за разделение на обществото на религиозен принцип.

Първо не ни провокира само това изказване. Това е една поредица от скандални изказвания на Местан. Той още като лидер на ДПС преди време почна да си служи откровено с език на омразата. Да говорим за признаване на малцинствена общност противоречи на Конституцията. България още при формирането си като държава и приемането на Търновската конституция гарантира правата на всички свои граждани, независимо от религия, пол и етнос каза Богданов.

Богданов е категоричен, че България е еднонационална държава, която за разлика от други съседни страни никога не е присъединявала чужди територии и не е имала големи групи население с друг етнически произход, които да са присъединени чрез войни. Затова и България няма никаква причина да се срамува от своята конституция, посочва народният представител.

Ние сме против да има колективни права за сметка на правата на всеки един български гражданин, заяви той.

Реакцията на Патриотите от ВМРО срещу исканията на ДОСТ е абсолютно адекватна, убеден е Красимир Богданов, защото тя е в защита на националната сигурност и целостта на България.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари