Начало Видео д-р Калин Поповски в НС - 25.06.2020

д-р Калин Поповски в НС – 25.06.2020

В свое изказване при обсъждането на питането на ВМРО към министъра на труда и социалната политика Деница Сачева относно фрагментирано законодателство в социалната политикапък депутатът д-р Калин Поповски – член на социалната комисия, запозна колегите си с конкретни цифри:

Да се говори, че България не е социална не е правилно. Бюджетът на социалното осигуряване е 12 млрд. лв. – 8 са от вноски, а 4 млрд. идват от държавния бюджет. Да видим едно семейство какви помощи може да взима по двата закона – за социалните помощи и за семейните помощи за деца.

Многодетните семейства в България, които са част от маргиналните слоеве – след шесто дете социалните надбавки са повече от минимална заплата. По закона за социалните помощи пък се добавят още 440 лв. на семейство.

Т.е. е едно семейство, което има повече от 6 деца, и без никой да работи взима над 1000 лв. на месец, част от които идват от големи бюджет. Получава се, че хората, които работят, имат над 560 демаркационна линия, не взимат детски надбавки. Нали се усещате какъв тежък дисонанс е с тези надбавки.

Искаме да се финансира от едно място, за да се знае колко точно пари се получават. Защото иначе семейства взимат пари по два закона и това тежи на бюджета. Делегираме правата на експертите от социалното министерство, които да измислят как да решат този проблем.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Красимир Каракачанов: Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно

Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно. Промяната доведе до липса на диалог в обществото и див реваншизъм.

Коментари