Начало Видео Д-р Поповски в „Точка на кипене“ по ТВ България 19 май 2019

Д-р Поповски в „Точка на кипене“ по ТВ България 19 май 2019

Д-р Калин Поповски: ВМРО ще закупи ложа на „Герена“, за да помогне на футболен клуб „Левски“

В предаването „Точка на кипене“ по Телевизия „България 24″ депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски, който е член на новата парламентарна комисия за разследване на публичните средства, дадени в корона-кризата, отговаря на въпросите на водещата Светослава Рудолф:

 – Какви точно финансови средства ще проследи тази комисия и защо е нужна тя, след като вече съществуват други бюджетни и контролни комисии в парламента?

– Необходимо бе да покажем на опозицията, че нямаме нищо против да се контролират разходите от публичния ресурс. Но най-важно да е видно и за обществото как се харчат тези пари. Това беше идеята да се съгласим да има такава парламентарна комисия – съставена е от десет народни представители, по двама от всяка парламентарна група. Комисията ще следи за евросредствата, които се разрешиха по линия на ЕС от програмите, които не са усвоени – и да бъдат насочени за преодоляване на кризата. Отделно здравната каса гласува 85% от лимитите на болниците да бъдат изплащани в извънредното положение. МЗ имаше и трети вариант на финансиране на болниците – от дарения – където постъпиха много средства, включително депутатските заплати, както и на министрите и на политическите кабинети. Така че постъпленията са от няколко места, а разходите трябва да са за преодоляване на корона кризата, включително и за някои от социалните мерки.

– Защо я оглавява депутатът от ДПС Йордан Цонев, чиято бизнес репутация е съмнителна?

– Председателското място бе за опозицията, но от ГЕРБ не искаха да е БСП и затова представител на ДПС я оглави – Йордан Цонев, който има опит с финансите.

– Реална ли е възможността ДПС да влезе в управлението?

– Те неведнъж са показвали, че са готови да влезнат в управлението. Не е изненада и нещо ново. Това е политическа игра.

– Ако много от лидерите на ВМРО са от „Левски“, какво ще направят в подкрепа на клуба?

– Т.нар. джиросване на акциите на клуба е невалидно, акциите са си все още в екипа на Васил Божков и Георги Попов. Наско Сираков е един от легендите на „Левски“ и заслужава да ги получи. Тити Папазов е все пак от друг спорт. Смятам, че акциите трябва да се джиросат на някоя от легендите – която да е и обединителна фигура, и да се търси нов подход, търсене на спонсори и финансиране. Като излезе отборът от кризата, то всеки един привърженик би могъл да помогне, като си закупи акции с малък номинал.

Ние от ВМРО искаме да си закупим една ложа за година напред, като така – макар и малко – да помогнем на футболния отбор „Левски“. Сумата е от порядъка на 30 хиляди лв. И така ще имаме ВМРО-вска ложа на „Герена“.

Предполагам, че скоро първенствата ще започнат, дори и без публика.

– Няма ли опасност от втори пик на заразата с Ковид-19, след като пада карантината и се отварят границите в ЕС?

– Ние в България не усетихме онзи удар от заразата, който усетиха други държави – с хиляди жертви. У нас тревожен е високият процент на заразени от медицинския персонал.

Медицинската наука до сега не е дала разумно обяснение как ние се заразихме в пъти по-малко то Западна Европа, възможно е да се дължи и на гените.

Относно нов пик – никой не може да предвиди, това е нов вирус. Но ако все пак има – най-вероятно няма да е по-рано от есенните месеци.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

127 години ВМРО!

На 23 октомври 2020 г. се навършват 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО.

Богданов: От нас зависи дали ще има по-строги мерки срещу коронавируса

От нас зависи дали ще има по-строги мерки. Нека да няма отново КПП-та, призова народният представител За да няма...

Смолянските родолюбци отбелязаха празника на Смолян – 108 години Освобождение

Cлeд Бepлинcĸия ĸoнгpec oт 1878 г. Смолян и Cмoлянcĸият ĸpaй ocтaвa пoд тypcĸo влaдичecтвo, нo нe и бългapcĸият дyx нa poдoпчaнинa. Чyждoтo...

Необходими са по-радикални мерки за овладяване на Ковид-19, смята д-р Поповски

Ковид-19 пациент струва между 2000 и 3000 лева на болницата Kовид-19 данните за последното денонощие са: положителни са 16,8%...

Хранителни продукти от първа необходимост раздаде д-р Петрова

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те...

Исторически момент за България – кирилицата е българска азбука

Исторически момент за България - кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха...

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Коментари