Начало Българското семейство Да помогнем на Деси да оздравее!

Да помогнем на Деси да оздравее!

Десислава Мирчева е на 18 години и учи в НУИ „Панайот Пипков“  – Плевен в клас виолончело. Момичето може да ослепее напълно, ако през 4 месеца не се подлага на специализирани процедури с лазерна апаратура в Русия. За лечението й са необходими много средства, с които родителите не разполагат.

Мая Мирчева, майката на Десислава, е член на ВМРО и председател на ВМРО „Дружба“ – Плевен. Братът на момичето – Симеон Мирчев – е член на ВМРО и зам.-председател на младежката организация в Плевен.

Те се обърнаха към нас с молба за помощ.

За болестта на Деси родителите й разбрали, когато била на 3 години.

Майката Мая Мирчева сподели: „Редейки пъзел, ни направи впечатление, че Деси го гледа от много близо. Отидохме на лекар и ни казаха, че има много голямо късогледство – миопатия, минус 16 диоптъра – което прогресивно растеше с възрастта“.

За да бъде спасено зрението на Деси, се налага извършването на спешна операция в Русия – така наречената склеропластика, която у нас все още не се прилага. Положителният ефект от операцията обаче може да се запази само ако на детето се извършват стимулации с лазерна техника в Калуга. Освен късогледството, което вече е 21 диоптъра, момичето има и разкъсани очни нерви.

Със стимулации, на които се подлага Деси през 3-4 месеца ежегодишно, вече се наблюдава подобрение на зрението.

Една от големите мечти на момичето е да постигне висок напредък в музиката и да свири на световна сцена. За да осъществи мечтите си обаче, Деси трябва всеки ден да полага огромни усилия.

Нейната преподавателка по виолончело Петранка Антонова споделя за трудностите, които съпътстват Деси, докато разучава нотите. Въпреки че не може да вижда добре нотите, Деси дава всичко от себе си, за да бъде добра виолончелистка.

Честите пътувания до Русия не пречат на Деси да усвоява добре учебния материал. Признава, обаче, че не би се справила без помощта на приятелите от класа, които понякога й четат уроците, заради влошеното й зрение.

Съученичката на Деси Михаела Стоилова разказва: „Тя е много добра приятелка. Помагаме й винаги, когато има нужда. Не я изолираме, защото има заболяване. Тя е една от нас и ние сме приятели“.

Шансовете за пълното излекуване на Деси според лекарите са много големи, но финалната операция може да се направи след навършени 18 години. Дотогава са необходими още скъпи процедури, за които семейството разчита на хора с добри и големи сърца.

Тази година предстои финалната операция. Тя ще струва 20 000 лева.

Нека помогнем на Деси да осъществи голямата си мечта и да прослави България със своята музика по целия свят.

Може да се свържете с майката на Деси, Мая Мирчева, на телефон 0879 69 24 74.

БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА:

БАНКА ДСК

IBAN: BG55STSA93000018709236

BIC: STSABGSF

Име: ДЕСИСЛАВА БОРИСЛАВОВА МИРЧЕВА

Сметката е в български лева.

Благодарим на всички, които ще помогнат на Деси да оздравее!

2 февруари 2012

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Мария Цветкова: Културата трябва да стане национален приоритет

Културните дейци заслужават по-достойни възнаграждения. Културата трябва да стане национален приоритет Повече пари за култура и по-високи заплати на...

Искрен Веселинов: Да не позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити

Не бива да позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити, категоричен е заместник-председателят на ВМРО. Имаме готовност да внесем...

Д-р Султанка Петрова с поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания

Поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания отправи заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Александър Сиди: Децата от двете държави трябва да знаят, че са имали обща история

Истината относно Северна Македония няма как да остане скрита – имаме обща история България направи всичко по темата Северна...

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО – Бургас

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО - Бургас. Във...

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател...

Седем участника в съревнованието за най-патриотичен дом

Приключи крайният срок за записване участие в съревнованието за най-патриотичен дом на територията на община Септември за 2020 г. То се организира...

Коментари