Начало Блог Докато държавата вижда враг в лицето на Шамара, истинският шамар за нея...

Докато държавата вижда враг в лицето на Шамара, истинският шамар за нея е в Пазарджик и Анкара

Тихата турцизация в страната ни е на път да вземе следващо много важно стъпало. Само за дни ДПС отново показа, че е взела радикален „етнокурс” – мъчи се да рекетира със задължителни часове по майчин език, а вече постигна възможност за легална агитация на турски по митинги и събрания. Касим Дал гръмко обявява нова протурска партия, а ГЕРБ и ДПС си устройват надпревара кой е по-по-най приятел на Ердоган.

Неуморният „борец за права” Сезгин Мюмюн почва дело срещу страната ни в европейски съдебни институции – България и досега била виновна за Възродителния процес. През това време турската държавна пропаганда ни предлага „великолепие” от телевизионния екран.

Българите неусетно свикват с това, че е нормално подобни теми да заемат две трети от новинарския поток. Нещо грозно и опасно се случва постепенно в страната ни, а никой не иска да го анализира, дори и да говори за него.

Че Турция гради нова империя вече започнаха да пишат дори и крайно либерално настроените медии у нас, които традиционно се гнусят от „тесногръдия български национализъм”. Изследователите по света въведоха за това термина неоосманизъм и анализират новите мегаломански стремежи на Турция, комбинирани с настойчив ислямизъм. У нас обаче, българските държавници предпочитат да имитират дейност като подгонят демонстративно някакви кандидати за слава, които преживяват звездния си миг с бездарна песен.

А в опита си да подгонят онези из Родопите, които делят хората според вярата им, са на път да се огънат.

В последните седмици сме свидетели на безпрецедентен хор на единомишленици, които отричат способността на държавата ни и на съда да донесат справедливост в казуса с разпространението на опасни антидемократични идеи, маскирани като религия. Въпрос на време е към този хор да се добавят и дежурните космополитни разбирачи, за да успокоят, че навярно пак някакви наши „националистически изстъпления” са ни накарали да се плашим от миролюбивите момчета със саудитска религиозна школовка.

Политически противници като Касим Дал и Лютви Местан в един глас обясняват, че „радикален ислям” няма, не е имало и няма да има, Главното мюфтийство – официална институция – предварително отрича способността на съда да реши.

Същевременно се устройва елементарна провокация със забулени жени. Всеки момент вероятно трябва да очакваме официални турски представители да подкрепят подсъдимите.

Впрочем, точно така се случи, когато българската държава забрави убития в бургаския атентат Мустафа Кьосов от Юруково. Тогава официална Анкара заяви, че този човек е от турски произход. А Юруково се намира в район, където турски език не се говори.

Точно това е диагнозата и сега: когато държавата години наред изоставя българите мюсюлмани в Родопа планина, няма какво да се учудваме, че там никнат фондации, демонстративни бради и надпреварващи се минарета.

Или че в циганския квартал на Пазарджик вече наричат българите „гяури”.

Когато някой прави това или пък изпитва необходимост да „рапира” върху знамето и герба, имаме сигурен знак, че държавността ни се клати. По-лошото е, че това е само един бегъл симптом, само следствие. А причините се забравят, пренебрегват и омаловажават.

Какви са те ли? Нека започнем с това, че когато някой сравни знамето с наркотици и телесни течности, а друг се заканва на главите на „неверниците”, двамата са обединени от едно: ясната им интуиция, че дните на тази държава са преброени.

27 септември 2012

ПО ТЕМАТА:

Няма нужда от втора джамия в София или турско радио в Кърджали

Отчаяно ДПС заиграва с етническата карта

Г-н Местан, Вие сте народен представител в България, не в турския Меджлис

ВМРО към Мюмюн: Докато тази държава е България, няма да допуснем турцизиране!

МОМН да отреже исканията за турски университет и пренаписване на историята

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Налагането на македонизма на Балканите бе чудовищно престъпление

Ето я истинската причина за яростната антибългарска кампания, която се вихри в Москва, Скопие, Брюксел и София срещу българските национални интереси в...

Карлос Контрера: БСП готви „революция“ в транспорта, но тя се случи единствено в нейните редици

Ако някой червен гуру социалист си мисли, че със сценарии и малко джангър пред Столична община ще постави целия град в шах...

Борис Вангелов: Доброволната наборна служба ще струва на бюджета между 8-9 млн. лв.

Предстои решението да мине през Комисията по отбрана и след това на второ четене в парламента Доброволната наборна служба...

Общинският съветник от ВМРО Димитър Антов: Като представляваш хиляди хора, нямаш право да се криеш вкъщи, под леглото, да мишкуваш

Антов за решението на ДО на СО: Тази прекалена „загриженост“ за гражданите е един добър начин да бъдем манипулирани отново и отново

ВМРО предлага за създаване на кметство да са нужни 100 човека, живеещи в населеното място

Това е гаранция за реалната представителност на хората в малките населени места, стъпка към справяне с регионалния дисбаланс и демографската криза.

Веселинов: Категорично заставам зад правото на арменците да отстояват своите духовни граници

Напъните на Ердоганова Турция да претопява християнски народи чрез агресивната си неоосманистка концепция са недопустими! Това написа във „Фейсбук“...

Никола Чакалов: Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба

Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба, защото тя изгражда мъжа, а както знаем в днешно време трябва да има млади българи, които да...

Коментари