Начало По места Джамбазки: 101 г. след освобождаването на Пиринска Македония, вместо областен управител имаме...

Джамбазки: 101 г. след освобождаването на Пиринска Македония, вместо областен управител имаме валия

Членове и симпатизанти на ВМРО по нетрадиционен начин отбелязаха 110-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание в Благоевград. В знак на протест  срещу назначаването на Муса Палев за управител на Благоевградска област, на паметниците в Пиринска Македония бяха сложени черни крепове.

В знак на траур, слагаме черни крепове на всички паметници на национални герои в Благоевградска област. Те ще напомнят за изстраданата свобода и как в момента – 101 години след Освобождението на Пиринска Македония, вместо областен управител, имаме валия. Това заяви заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки.

110 години след Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградска област е назначен областен управител от квотата на антиконституционната и протурска партия ДПС. Това е явна наглост и подигравка с българската история и с паметта на хилядите илинденци, които отдадоха живота си за свободата на този край, каза още Джамбазки.

Илинденското въстание е най-мощното българско въстание, насочено срещу Османската империя. То е връхна точка в борбата на българите в Македония за освобождаване от петвековния турски поробител и няма да позволим сега да ни управлява един валия, допълни той.

Протестиращите бяха допуснати  да влязат в кабинета на областния управител Муса Палев, но той и днес не беше на работа. През последните седмици протестиращите направиха няколко опита да се срещнат с него, но той все не е на работното си място.

Това е поредния протест, който показва, че жителите на Пиринска Македония  не искат представител на антибългарската партия ДПС да управлява областта им.

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

Коментари