Начало Uncategorized Джамбазки: Паркирането в София отново не е в интерес на гражданите

Джамбазки: Паркирането в София отново не е в интерес на гражданите

Областният управител трябва да спре промените в Наредбата за паркиране на територията на Столична община. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и общински съветник Ангел Джамбазки по повод приетата Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на движението на територията на Столична община.

Проблемът е, че въпросната Наредба за паркиране, която на практика въведе данък „паркинг“ и дискриминира живеещите в централната градска част, се оспорва по съдебен ред от граждански организации и отделни граждани. Да не говорим, че колега-съветник има друг доклад, който също предвижда промени във въпросната Наредба, който беше отложен. Кашата е пълна, обяснява Джамбазки.

Според него бързото гласуване и липсата на каквито и да е било дебати мнозинството остави впечатление, че не се вслушва и не се трогва от исканията на столичани, чиито права и законни интереси тази Наредба засяга най-пряко.

Отделно гражданските организации имат разумни доводи срещу гласуваните промени в Наредбата и приемливи предложения към текстовете, допълва общинският съветник на ВМРО.

Той е категоричен, че направените промени не защитават обществения интерес.

Затова не подкрепих тази Наредба и в качеството ми на общински съветник изпращам писмо до областния управител на област София-град с искане действието на гласуваните промени да бъде спряно, посочва Джамбазки.

По време на последната сесия на Столичния общински съвет и друг казус противопостави съветниците – огражденията около чуждите посолства в София.

Улици, площади, тротоари – това са публична общинска собственост и не могат да бъдат заграждани. В годините назад никой не е обърнал внимание на този факт заради криворазбрана дипломатичност. Това посочи Джамбазки, след като докладът му за премахване на незаконните заграждения пред посолства и резиденции в София срещна подкрепа в Комисията по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет през 2012.

Към този момент бариерите пред посолството на Обединеното кралство на ул. „Московска“ все още не са премахнати. Джамбазки поиска на следващата сесия Столичният общински съвет да разгледа аргументите, с които други посолства като това на Германия и на Турция също са се барикадирали.

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари