Начало Последни новини Джамбазки: Защо да издържаме граждани на ЧАД и Сиера Леоне

Джамбазки: Защо да издържаме граждани на ЧАД и Сиера Леоне

На всички пострадали от войната в Сирия се дължи хуманно човешко отношение и грижа, но категорично като държава не сме длъжни да издържаме граждани на ЧАД, Кот д‘Ивоар, Мали, Сиера Леоне и Алжир.

Това мнение изразиха заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки и координаторът за региона Антон Андонов по време на пресконференция в Кърджали.

Остро възразяваме срещу поведението на Турция, която на държавно ниво протежира каналджийството и прехвърля на наша територия около 90 човека на денонощие, въпреки двустранните спогодби и задължения, посочи Джамбазки.

Повече от половината, преминали турско-българската граница, възползвайки се от кризата в Сирия, са африканци. Те са нелегални имигранти, нарушаващи закона, а не бежанци, категоричен бе той.

Според представителите на ВМРО безволевото българско правителство не е поставило достатъчно остро въпроса. Причината е ясна – една трета от управляваща коалиция са представители на протурско управляващата партия ДПС.

Очакват ни години на несигурност, социално напрежение и вълнения, прогнозира Джамбазки. По думите му, ако бежанците биват настанени в пограничните общини, неминуемо ще се промени демографската картина в България.

Той също така припомни и обещанието, което дадоха от партията – ако границата с Турция не бъде затворена и строго охранявана, блокадите ще продължат.

Припомняме, че в Деня на независимостта ВМРО затвори пътя към ГКПП „Капитан Андреево“ в продължение на час, поставяйки ясно искането си за прилагане на националноотговорна държавна политика.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари