Начало Последни новини Френско лицемерие, или катун до Айфеловата кула

Френско лицемерие, или катун до Айфеловата кула

Източник: в. „Сега“

Ромите били проблем за Париж? Това не е политкоректно, отсича форумът на „Сега“. Свободата води народа? А когато Айше води народа към Париж, е лошо, а?

AliBabah

Айде и Франция ни показа картона. Даже и изплю камъчето. Боко? Цвък? Коментар или пак ще си заровите главите в пясъка. Обаче и франсето нещо се е объркало. Когато именно в България се прави опит да не се търпят именно такива катуни и гета с бидонвили, то ни налазват „правоверни“ европейски правозащитници и обвиняват в дискриминация. Ей в такъв момент може да си проличи що за външен министър имаме, що за премиер, що за дипломация – може да се вдигне шум в ЕС относно „общоевропейските ценности“, „свобода на придвижване“, противоречието във френските версии за „дискриминация на циганите в България и Румъния“ и връщането им насила пак в страните, където уж са дискриминирани.

StrikeEagle

Поне са почтени и не го увъртат. Невлизането в Шенген е едно грандиозно предимство за България. Няма да ставаме утайник за френскоговорящи негри и араби, каквито са Италия и Испания.

toly

С една дума, май за французите ромите не са хора. Машала франсетата. Да ви имам арабелите. С два пъти по-високата раждаемост. Направо ви съчувствам.

Hush Canadski

Е па, нема да одим вече на екскурзия у Францата. Много лицемерни станаха, надуха се, скоро на колене и гладни не са седяли, требе им малко приземяване. Щом са такива отворковци, мойте туристодолари ще ход?ят другаде, па они да си живеят с афро-французите и алржирците, които посред бял ден ги видях да пикаят по улиците на Марсилия.

RumenS

Интересно ще ли си изчезне бялата раса доброволно или европейците пак ще си припомнят фашизма. Вярно, че точно французите нямат никакви традиции в тази област, но пък има откъде да вземат примери.

Breitling

Тогава Франция, плюс цялата Западна Европа да спрат да подкрепят лаещи организации като Хелзинки уоч и Амнести интернешънъл, които са основните защитници на правата на циганите.

PARAGRAF22

Прави са франсетата – допуснеш ли един незаконен цигански катун … нещата излизат извън контрол – започват да прииждат нови и нови „братчед“. Докато се усети ново Столипиново или Факултето се пръкнали до Айфеловата. Законите трябва да се спазват от всички и да се прилагат еднакво към всички.

Zmeja

Франсетата си имат своите „роми“. Ние казваме „циганско лято“, а те – „алжирско лято“. Само тази е разликата.(Англичаните пък си имат „индийско лято“)

Какво ли още търсим в ЕС?

Патагонец

Дреме ми на шапката, че България не е член на Шенген. То и Великобритания не е, и какво от това? Иначе за катуните е прав. Нашите да не се почесват и помайват, а да приложат закона така, както го прилагат на Запад.

генек

Ние им създаваме пречка с циганите? Я да посмее държавата да се отнася към тях, както към нормалните българи…

SAKI

Предимствата от Шенген са за родната мафия не за редовия българин, а франсетата по-добре да се фокусират над техните си джунгли, които пак са палили и трошили в някакво градче тия дни.

Пикачу

Е, добре де, ама ако не е „Бай Мангу“, кой ще гласува за СИК-аджииге на ББ, та да прелапат пак властта ? Вие ги не щете у Франция, ама за СИК те са ценен ресурс.

тъщолюб

Ама как може! Оланд не знае ли, че нашите цигани са му коалиционни партнери?

azdebil_bg

Правилата не важат за франсетата. Както се видя, не им пука нито от Европейска комисия, нито от измислени правозащитници като нашия Хелзингски комитет. Катуните се разтурят и толкоз. Кога българските власти ще приложат закона така, както се прилага във Франция? Нещата у нас не стават, защото всички партии без изключение се нуждаят от циганските гласове.

Begemot

Искам да интегрираме ромите, като прилагаме в БГ към тях същия подход, показан ни сега от Франция. Бидонвили, катуни , простотии, неспазване на закона – всичко това да се ликвидира и да не се толерира нито за миг! Страните като Франция, Холандия и др. през този висококултурен за Западна Европа период са приложили към циганите 100% геноцид! Сега нямат проблем, не искат и да имат, а ако проблемът се появи – лицемерието им удря небесата…

ablepsia

Така реагират франсетата, щото не са чели фейлетоните на Алеко. От друга страна, какви ми са мене французите, какъв съм им аз на тях.

Мейджъра

А, здрасти! Това беше ясно мнооого отдавна! ЛИЦЕМЕРИЕ е една от основните характеристики на ЕС.

Zmeja

На обяд имах гости от провинцията. Млада жена с висше образование кандидатства за свободно място в градската община. Оттам й отговарят, че няма смисъл да подава документи, тъй като мястото е определено за човек, който ще бъде посочен от „Евророма“. На това му се вика „интеграция в действие“, а Конституцията, която прогласява равни права – ряпа да яде.

Пенчо бре

Liberte, egalite, fraternite.

Meat

Настоявам МВнР на РБ да отправи остър протест към Франца!

ами сега

Е, и? Те не знаеха ли, че има роми в България! Сега разбрали що е ром?! Трябваше по-рано да им ги изпратим – още през 1989. Да ги взимат и да ги приобщават, че да ни научат и нас как се прави. Като имаме роми, ще ни бъде забранено да се възползваме от механизма Шенген, така ли? На етническа основа? На това не му ли викат дискриминация?! Ако ние го направим, ще е дискриминация. Те като го правят, е защита на човешките права ли?

spectator

Ромите били проблем? Но моля ви! Така не е политкоректно, чиста дискриминация.

Алф

Ние на Мелмак на това му казваме лицемерие.

ТиМуГоворишТоТиПриказва

Вече и официално ни ги зачислиха.

Данил

Приемането ни в Шенген е единствено спасение за България от циганизацията. Само за година-две мургавите племена можеше се изнесат завинаги в богатите държави, където има какво да се гепи.

Han

А, значи циганите не са европейски граждани?! Къде е Българския Хелзинкси Комитет! Оланд в Международния съд в Хага! Веднага!

Begemot

Както „Свободата води народа“ на известната картина, така и нашто Айше да поведе циганетата към Франца! Свобода на придвижването на идеи, капитали и хора. Циганете са и трите в едно!

с-на Варадин

Явно под спиране на дискриминацията се разбира да се дават на ромите такива помощи, че да са доволни и да си стоят тук.

Yantar

Няма ненаказано добро. Преди по малко от 70 години френската полиция преследваше евреи и цигани и ги пращаше на нацистите, та да ги унищожат. А ние бяхме човеци. И затова днес имаме роми, които се оказват пречка за бившите си палачи, понеже… са бедни и необразовани. Ние когато се опитвахме да ги образоваме и да им даваме занаят, бяхме сочени като тоталитарна диктатура, сателит на империята на злото и не ‘нам к’во си. А сега като дадохме пълна свобода на хората да пътуват и да се установяват където си искат, се оказа, че дискриминираме. В този формат ЕС няма бъдеще. Хубаво е да не следваме събитията и поне веднъж да повдигнем глава от течението.

20 август 2012
ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Карлос Контрера: На софийските гробища действа мафия

На софийските гробища действа мафия, а поругаването на гроба на Стоянка Мутафова е един от стотиците случаи на година

Джамбазки към евродепутатите: Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор

Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор. Като Ви слуша човек, ще каже, че тази зала е пълна...

ВМРО в Раковски с редица инициативи, насочени към патриотичното възпитание, спорта, децата и хората с увреждания

Съветниците и членовете на ВМРО от община Раковски направиха отчет за работата си през последните месеци и свършените инициативи. Техните начинания са...

Трима войводи на ВМРО оживяха в картина на прочутия Борис Маскръчки

Проектът с трима войводи на ВМРО се реализира с помощта на организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Трима войводи...

ВМРО – Пловдив: Общината няма план за стратегическите обекти

Ръководството на ВМРО - Пловдив даде пресконференция по теми, свързани с предстоящата сесия и позицията на Организацията по предложенията, както и други...

Най-младият общински съветник Никола Чакалов: Политиката се нуждае от млади хора

Преди близо година в новоизбрания Общински съвет на Стара Загора влезе и един 18-годишен младеж, тогава още ученик в Търговската гимназия „Княз...

Мария Цветкова: Гражданите на Ямбол заслужават да имат нова и модерна болница

Ямболската нова и модерна болница ще бъде готова до края на 2022 г., увери здравният министър в отговор на въпроси на Цветкова...

Коментари