Начало Циганският въпрос Френско лицемерие или катун до Айфеловата кула

Френско лицемерие или катун до Айфеловата кула

Източник: в. „Сега“

Ромите били проблем за Париж? Това не е политкоректно, отсича форумът на „Сега“. Свободата води народа? А когато Айше води народа към Париж, е лошо, а?

AliBabah

Айде и Франция ни показа картона. Даже и изплю камъчето. Боко? Цвък? Коментар или пак ще си заровите главите в пясъка. Обаче и франсето нещо се е объркало. Когато именно в България се прави опит да не се търпят именно такива катуни и гета с бидонвили, то ни налазват „правоверни“ европейски правозащитници и обвиняват в дискриминация. Ей в такъв момент може да си проличи що за външен министър имаме, що за премиер, що за дипломация – може да се вдигне шум в ЕС относно „общоевропейските ценности“, „свобода на придвижване“, противоречието във френските версии за „дискриминация на циганите в България и Румъния“ и връщането им насила пак в страните, където уж са дискриминирани.

StrikeEagle

Поне са почтени и не го увъртат. Невлизането в Шенген е едно грандиозно предимство за България. Няма да ставаме утайник за френскоговорящи негри и араби, каквито са Италия и Испания.

toly

С една дума, май за французите ромите не са хора. Машала франсетата. Да ви имам арабелите. С два пъти по-високата раждаемост. Направо ви съчувствам.

Hush Canadski

Е па, нема да одим вече на екскурзия у Францата. Много лицемерни станаха, надуха се, скоро на колене и гладни не са седяли, требе им малко приземяване. Щом са такива отворковци, мойте туристодолари ще ход?ят другаде, па они да си живеят с афро-французите и алржирците, които посред бял ден ги видях да пикаят по улиците на Марсилия.

RumenS

Интересно ще ли си изчезне бялата раса доброволно или европейците пак ще си припомнят фашизма. Вярно, че точно французите нямат никакви традиции в тази област, но пък има откъде да вземат примери.

Breitling

Тогава Франция, плюс цялата Западна Европа да спрат да подкрепят лаещи организации като Хелзинки уоч и Амнести интернешънъл, които са основните защитници на правата на циганите.

PARAGRAF22

Прави са франсетата – допуснеш ли един незаконен цигански катун … нещата излизат извън контрол – започват да прииждат нови и нови „братчед“. Докато се усети ново Столипиново или Факултето се пръкнали до Айфеловата. Законите трябва да се спазват от всички и да се прилагат еднакво към всички.

Zmeja

Франсетата си имат своите „роми“. Ние казваме „циганско лято“, а те – „алжирско лято“. Само тази е разликата.(Англичаните пък си имат „индийско лято“)

Какво ли още търсим в ЕС?

Патагонец

Дреме ми на шапката, че България не е член на Шенген. То и Великобритания не е, и какво от това? Иначе за катуните е прав. Нашите да не се почесват и помайват, а да приложат закона така, както го прилагат на Запад.

генек

Ние им създаваме пречка с циганите? Я да посмее държавата да се отнася към тях, както към нормалните българи…

SAKI

Предимствата от Шенген са за родната мафия не за редовия българин, а франсетата по-добре да се фокусират над техните си джунгли, които пак са палили и трошили в някакво градче тия дни.

Пикачу

Е, добре де, ама ако не е „Бай Мангу“, кой ще гласува за СИК-аджииге на ББ, та да прелапат пак властта ? Вие ги не щете у Франция, ама за СИК те са ценен ресурс.

тъщолюб

Ама как може! Оланд не знае ли, че нашите цигани са му коалиционни партнери?

azdebil_bg

Правилата не важат за франсетата. Както се видя, не им пука нито от Европейска комисия, нито от измислени правозащитници като нашия Хелзингски комитет. Катуните се разтурят и толкоз. Кога българските власти ще приложат закона така, както се прилага във Франция? Нещата у нас не стават, защото всички партии без изключение се нуждаят от циганските гласове.

Begemot

Искам да интегрираме ромите, като прилагаме в БГ към тях същия подход, показан ни сега от Франция. Бидонвили, катуни , простотии, неспазване на закона – всичко това да се ликвидира и да не се толерира нито за миг! Страните като Франция, Холандия и др. през този висококултурен за Западна Европа период са приложили към циганите 100% геноцид! Сега нямат проблем, не искат и да имат, а ако проблемът се появи – лицемерието им удря небесата…

ablepsia

Така реагират франсетата, щото не са чели фейлетоните на Алеко. От друга страна, какви ми са мене французите, какъв съм им аз на тях.

Мейджъра

А, здрасти! Това беше ясно мнооого отдавна! ЛИЦЕМЕРИЕ е една от основните характеристики на ЕС.

Zmeja

На обяд имах гости от провинцията. Млада жена с висше образование кандидатства за свободно място в градската община. Оттам й отговарят, че няма смисъл да подава документи, тъй като мястото е определено за човек, който ще бъде посочен от „Евророма“. На това му се вика „интеграция в действие“, а Конституцията, която прогласява равни права – ряпа да яде.

Пенчо бре

Liberte, egalite, fraternite.

Meat

Настоявам МВнР на РБ да отправи остър протест към Франца!

ами сега

Е, и? Те не знаеха ли, че има роми в България! Сега разбрали що е ром?! Трябваше по-рано да им ги изпратим – още през 1989. Да ги взимат и да ги приобщават, че да ни научат и нас как се прави. Като имаме роми, ще ни бъде забранено да се възползваме от механизма Шенген, така ли? На етническа основа? На това не му ли викат дискриминация?! Ако ние го направим, ще е дискриминация. Те като го правят, е защита на човешките права ли?

spectator

Ромите били проблем? Но моля ви! Така не е политкоректно, чиста дискриминация.

Алф

Ние на Мелмак на това му казваме лицемерие.

ТиМуГоворишТоТиПриказва

Вече и официално ни ги зачислиха.

Данил

Приемането ни в Шенген е единствено спасение за България от циганизацията. Само за година-две мургавите племена можеше се изнесат завинаги в богатите държави, където има какво да се гепи.

Han

А, значи циганите не са европейски граждани?! Къде е Българския Хелзинкси Комитет! Оланд в Международния съд в Хага! Веднага!

Begemot

Както „Свободата води народа“ на известната картина, така и нашто Айше да поведе циганетата към Франца! Свобода на придвижването на идеи, капитали и хора. Циганете са и трите в едно!

с-на Варадин

Явно под спиране на дискриминацията се разбира да се дават на ромите такива помощи, че да са доволни и да си стоят тук.

Yantar

Няма ненаказано добро. Преди по малко от 70 години френската полиция преследваше евреи и цигани и ги пращаше на нацистите, та да ги унищожат. А ние бяхме човеци. И затова днес имаме роми, които се оказват пречка за бившите си палачи, понеже… са бедни и необразовани. Ние когато се опитвахме да ги образоваме и да им даваме занаят, бяхме сочени като тоталитарна диктатура, сателит на империята на злото и не ‘нам к’во си. А сега като дадохме пълна свобода на хората да пътуват и да се установяват където си искат, се оказа, че дискриминираме. В този формат ЕС няма бъдеще. Хубаво е да не следваме събитията и поне веднъж да повдигнем глава от течението.

20 август 2012

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

Рубриката „Циганският въпрос“

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО блокира Кресненското дефиле

Акцията #НеПредавайМакедония ще продължи неопределено време Ние от ВМРО още преди месеци предупредихме, че започваме с протести и концерти...

ВМРО сигнализира кмета на Враца за проблеми с електроподаването в кв. „Кулата“

Общинското ръководство на ВМРО изпрати сигнал до кмета на Община Враца Калин Каменов във връзка с проблемното електроснабдяване на квартал „Кулата“.

Николай Гергинов: Македония не е готова за ЕС

Коментар на председателят на ВМРО Младежи – София Николай Гергинов по повод разпространената в медии информация за провокация спрямо България по случай...

Контрера сезира прокуратурата за „Български пощи“

Повече от месец няма отговор кой е виновен и какви са реалните щети от тази безпрецедентна ситуация Общинският съветник...

Джамбазки: Несправедливият натиск на Европа за Македония прави българите евроскептици

Българският представител от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки направи изказване от трибуната на ЕП по отношение на...

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация. Това заяви Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, пред „Фокус“.

Искрен Веселинов: Подигравка – правителството връща по-малко, отколкото взема като ДДС вследствие на поскъпването на горивото

Тези процеси са функция на едно арогантно отношение и нежелание за диалог Мерките на правителството са закъснели, в някаква...

Коментари