Начало Блог Господин Цветанов, извадихте ли си новите лични документи?

Господин Цветанов, извадихте ли си новите лични документи?

Д-р Султанка Петрова, председател на националната женска организация на ВМРО

Преди дни послушах съвета на Ваньо Стоевски – началник на столичния КАТ: .„Елате сега за книжки в КАТ няма да имате затруднения” Да, ама не, както казва господин Бочаров.
В 7.25 часа пристигам пред КАТ, а огромната опашка просто няма край! Едни чакат за подаване на документи, а други за получаване. В един момент разбирам, че едната от машините за получаване на номерца не работи. В салона за административно обслужване опашката е от 20 – 30 души, а отвън е просто митинг! В 8.15 ч. номерата вече свършиха. Колко „благословии” чух на опашката, а и след това, просто не е за вярване.

Всеки беше тук с желанието да си свърши работата. Заболя ме много за чакащите хора и изгубеното тях време. И за моето, и за тяхното. Заболя ме за хаоса и безредието, които продължават да бъдат част от нашето ежедневие. А ние продължаваме да мълчим.
Сега се питам има ли друга страна в ЕС, където да се случва подобно нещо? Какво налага населението на една държава да си сменя документите непрекъснато? Не бяха смяна на номера на автомобили, на шофьорски книжки, на лични карти и паспорти. В цивилизованите страни това се прави само след като ти изтече срокът на документите.
Всички признават, че процедурите в КАТ са тромави, но какво се прави, за да се облекчи работата както на техните служители, така и на гражданите?
Това е нечовешка драма! Имам чувството, че сме страна на опашки и бюрокрация! Тези опашки ни върнаха в началото на 90-те години на миналия век!
А проблемът не е от днес, той се вихри от пет месеца. След като се знаеше, че предстои смяна на личните документи не трябваше ли да се разработят схеми и да се „проиграят” ситуации? Как винаги обстоятелствата ни заварват неподготвени? Защо сега се сещат за нови гишета, удължен работен ден  и т.н.
Няма и не трябва да има оправдание за опашките! Да предизвикваш опашки през ХХІ век – в епохата на глобалните мрежи и компютърни технологии и да караш народа си да се тъпче като овце и да го унижава, означава само едно – едни хора просто не са си свършили работата! Конкретни хора в КАТ, МВР и прочие.
А след като не знаят и не могат да си свършат професионално  задълженията, допускайки подобен хаос и  напрежение в обществото, просто трябва да си ходят!
Уважаеми господин Цветанов, ако още не сте  направили постъпки за смяна на личните си документи, просто отидете и вижте! Надявам се, че няма да се очаровате от гледката! И моля Ви, спрете тази гавра с българския народ!

31 август 2010

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари