Начало Българското семейство И от НСИ признаха, че България изчезва

И от НСИ признаха, че България изчезва

През 2020 г. се очаква населението у нас да падне под 7 милиона души, а броят на хората над 65-годишна възраст да бъде около 1,5 милиона. Това показват последните данни на Националния статистически институт.

Прогнозите за населението са да станем 6,5 милиона, а възрастните хора у нас ще бъдат над 2 милиона.

Статистиката посочва и друг притеснителен процес в България. Приблизително 72% от хората у нас живеят в градовете, а останалите 28 % в селата. Обезлюдяването на българското село е също толкова опасна тенденция, срещу която трябва да се работи.

Демографската криза е факт. За това от години ВМРО предупреждава. България се нуждае от спешна демографска политика, която да управлява и регулира демографските процеси. Тя трябва да има за цел да влияе върху продължителността на човешкия живот, брачността и раждаемостта и външната миграция на населението. Обширен анализ на ефектите на демографската криза и мерките, които трябва да се предприемат, ВМРО представи в изготвената програма „България 2050“.

През 2010г. беше създаден и Център за демографска политика, в ръководството на който са председателят на ВМРО – Русе Искрен Веселинов и заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. Основната мисия на организацията е да се търсят начини и инструменти за справяне с демографския колапс, в който е изпаднала България и нацията ни.

На последния семинар срещу демографската катастрофа, организиран от Центъра за демографска политика, бяха направени песимистични прогнози, че българският народ се е запътил към своето ритуално самоубийство.

Според Костадин Костадинов трябват спешни мерки за предотвратяване на тази национална катастрофа. В противен случай държавата ще престане да съществува в сегашния си вид, защото след 15 години българите вече няма да са мнозинство и няма да задават дневния ред на обществото.

Изчисленията на Центъра показват, че българският народ намалява с около 70 000 души годишно, което прави по 6 души на час.

22 юни 2012

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

Циганският въпрос

Третата национална катастрофа: България изчезва!

Книга и филм на Костадин Костадинов за демографската катастрофа

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари