Начало Последни новини Яне от Сандански преплува Охридското езеро за Гинес

Яне от Сандански преплува Охридското езеро за Гинес

Любопитен пример за приятелство от двете страни на българо-македонската граница даде Яне Петков от Сандански. Човекът със знаковото име от знаково място преплува Охридското езеро, затворен в чувал от брезент. Странното постижение ще кандидатства за Гинес.

Неслучайно Петков получи прозвището човекът акула или човекът амфибия. 59-годишният санданчанин достигна от хотел „Парк“ до градския кей на Охрид за 2 часа и 47 минути той. Разстоянието е 2388 метра.

За да бъде символиката пълна, Яне бе съпровождан от лодка с чисто ново македонско знаме, а лодкарят се беше издокарал с тениска с прословутата звезда на Вергина. Увлечени в търсенето на македонските корени на Яне от Сандански, югозападните медии често пропускаха факта, че човекът е от България. Въпреки това и българско знаме се развя за подвига на Петков в Охрид.

Три часа след началото на изпитанието българинът бе посрещнат от лекари и възторжена публика. Оказа се, че човекът е плувал с анемия, което прави постижението му още по-сериозно. Постоянното темпо от 0,7 километра в час го е опазило в студа, след като в началото е имал проблеми, признава Петков.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари