Начало Uncategorized Имигрантската вълна в България е сериозен пробив в националната ни сигурност

Имигрантската вълна в България е сериозен пробив в националната ни сигурност

Коментар на председателя на Младежка организация на ВМРО в София Александър Йолов:

Вече месеци наред през югоизточната българска граници на наша територия преминават хиляди нелегални имигранти. Хора от Екваториална и Северна Африка, Арабския полуостров и Средният изток, които безпрепятствено навлизат в българските земи и след това, необяснимо поради какви причини, българската държава ги настанява в гъстонаселени градски райони като столицата София, например.

Парадоксите са няколко. Какво правят хора от другия край на света – от държави, намиращи се на Атлантика, на хиляди километри при нас в Европейския Югоизток?

Обикновено техният миграционен път минава през Испания и Италия. Поне от половин година централната градска част на София се изпълва с тъмнокожи имигранти, които видимо не са бежанци от гражданския конфликт в Сирия.

Въпросите са кой и защо ги пуска на българска територия? И значи ли този засилен наплив от Черна Африка към нашите граници, че нашата страна представлява слабо звено в системата за сигурност за Европейския съюз?

По всяка вероятност – няма да друго логично обяснение. За разлика от Испания, която е издигнала истински фортификационни съоръжения по африканските си граници в Сеута, а водите и въздушното ѝ пространство са покрити от гъста патрулна мрежа, както и от Италия, която също приема все по-строги мерки за опазване на границите си, България към този момент представлява разграден двор. Тази информация е добре известна на международните каналджии, което ще доведе до все по-засилващ се мигрантски поток към нашата територия.

Друг парадокс – страната ни е тотално неподготвена политически, дипломатически, организационно и логистично за бежанската вълна от Сирия.

Висшето политическо ръководство не е наясно какво точно трябва да предприеме като действия, за да защити националните интереси и сигурността и здравето на българските граждани. Обективната реалност е, че настрана от нелегалните имигранти от четирите краища на света, които се изливат ежедневно и необезпокоявани през южната ни граница и които безспорно трябва да бъдат връщани в Турция на база съвместната българо-турска комисия, която принципно трябва да се събира и да се занимава с тези въпроси (ако пък ли не – да бъдат директно качвани по гръцки и румънски образец на самолетите към родните им страни), България е изправена и пред засилващ се миграционен натиск от страна на участниците в сирийския граждански конфликт.

Интересен въпрос е как всички тези хора преминават необезпокоявани над 1400 км. през една изключително полицейска и военизирана държава като турската, особено в нейната азиатска част, където на практика се поддържа военен ред.

Изводът, който може да се направи, е, че съществува избирателна пропускливост и съвсем съзнателно се позволява и на бежанците от Сирия, както и на мигрантите от целия свят, да достигнат до България. Оттам насетне журналистическите проучвания доказаха, че турски граничари насочват мигрантите по коридори към българската територия.

Какво означава това?

Или Турция съзнателно цели да дестабилизира българската държава, използвайки своите стари инструменти на миграционните процеси, които и преди е използвала, или че турското висше политическо ръководство дава знак на българското правителство, че трябва да помогне материално и финансово за издръжката на сирийските бежанци на турска територия, които минават вече бройката от 500 000 души. А може би и двете.

Обективният национален интерес е сирийските бежанци да бъдат задържани на турска територия, дори с цената на българска материална и финансова помощ, а след края на гражданския конфликт в Сирия те да се завърнат по родните си места. Любопитен въпрос, поставян от експертите е, чии са точно сирийските семейства, пристигащи в нашата страна.

Става въпрос предимно за жени и деца, като мъжете отсъстват. Всеизвестен факт е, че в самата Сирия има бежански лагери в контролираните от правителството райони, където се установяват хора, пострадали от коалицията на ислямистите. Тук резонно може да се постави въпросът дали липсващите мъже всъщност не са част от ислямистките милиции, които изпращат семействата си нарочно в други страни, за да могат при една евентуална загуба в гражданския конфликт да избягат при тях. А турската държава съвсем съзнателно да ги отпраща от своята територия, за да не си създава проблеми в бъдеще.

Истината е, че към този момент България трябва затвори зелената си граница и да спре незабавно приема за нелегални мигранти. Страната ни не може да си позволи да плаща за външнополитическите интереси и войните на други държави, които открито разпалват гражданския конфликт в Сирия. Бежанските лагери трябва да бъдат изграждани на територията на съседните на Сирия държави, с парите на ООН, Арабската лига, ЕС и главните участнички в решаването на конфликта – САЩ, Русия, Китай, Франция и Великобритания.

Бежанците и нелегалните имигранти на наша територия трябва да бъдат изключително добре проучени. Първите трябва да бъдат съсредоточени в уредени центрове близо до южната ни граница извън населени места, като се решат техните проблеми от първа необходимост. Но в крайна сметка на тези хора трябва да им е ясно, че това положение е временно и след нормализирането на ситуацията в Сирия, те трябва да се завърнат по своите родни места.

Колкото до нелегалните имигранти от други държави – тяхното място определено не е в България – репатрирането им трябва да бъде незабавно.

Последни Новини

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

Коментари