Начало Зеленото е родолюбие Иракли загива, докато бетонът прескача закона

Иракли загива, докато бетонът прескача закона

Строителството при местността Иракли продължава и в момента, въпреки наложената в началото на годината забрана, сигнализират от сдружението „Да спасим Иракли“ като се позовават на редица сигнали от доброволци, станали свидетели на нарушението.

Това е поредният пример, че законите в България са врата в полето, частните корпоративни интереси за пореден път са над обществените и това води след себе си редица проблеми. В случая – най-вече екологични.

Европейските институции може да осъдят България заради тези строежи, защото Иракли е част от „Натура 2000”. За съжаление факт е, че страната ни е понесла немалко санкции, докато е обслужвала частни интереси.

Но по-важен е въпросът – какво ще оставим на бъдещите поколения? Бетонена стена от румънската до турската граница или поне едно райско кътче, каквото е Иракли в момента.

Собствениците на терени не трябва да бъдат ощетявани и институциите са длъжни да обезщетят хората, защото не могат да печелят от своята собственост. Законите трябва да се спазват, като има баланс между частния и обществения интерес. В България всичко се прави наобратно и се прави на парче. Частниците биват защитени или пък чрез корупция постигат интересите си, а общественият интерес бива загърбен.

Крайно време е тази порочна практика да бъде прекратена, защото природата не е само за един ден или едно поколение. Българите показаха, че няма да подарят нито, планината, нито гората, нито крайбрежието. Няма и да ги разменят. И тъй като зеленото е родолюбие, ВМРО категорично подкрепя всяка гражданска инициатива в подкрепа опазването на българската природа.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Коментари