Начало По места Искрен Веселинов: ГЕРБ в Русе е диктаторска клика, която налага волята си...

Искрен Веселинов: ГЕРБ в Русе е диктаторска клика, която налага волята си чрез сила

Общинските съветници в Русе на практика няма да имат възможност да изкажат мотивите си по важни въпроси, като наредби, общински бюджет и т.н.

Това стана ясно, след като управляващите от ГЕРБ в дунавския град отхвърлиха предложение на ВМРО да отпадне ограничението от три минути за мотивиране на предложения на заседания на съвета.

Областният председател на ВМРО и общински съветник в Русе Искрен Веселинов коментира отказа на мнозинството от ГЕРБ като опит опозицията всеки път да бъде поставяна в състояние на цайтнот.

Веселинов обобщи с иронична игра на думи: ситуацията прилича на онзи вълк, който изял агнето, защото му мъти водата, макар то да било по-надолу по реката.

Управляващите заменят липсата на аргументи с агресивно поведение по медиите. Държанието на ГЕРБ и нейните сателити от ОДС и „Атака” е лишено от всякаква политическа коректност и уважение към етикета и правилата, коментира местният лидер на ВМРО.

Искрен Веселинов определи това като поведение на диктаторска клика, която не желае да дискутира, да коментира и да слуша мотиви, а желае единствено да налага волята си чрез сила.

Той припомни, че в последната половин година ВМРО, като част от опозицията в русенския общински съвет, е запазила толерантно поведение към управляващите.

10 май 2012

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари