Начало Видео Искрен Веселинов: Политическият дивидент не е важен, важно е обществото да бъде...

Искрен Веселинов: Политическият дивидент не е важен, важно е обществото да бъде консолидирано

В тази криза България се показа като отговорна страна, българското общество се показа като отговорно

Чухме едно сравнение между български и европейки политици. Аз се изкушавам да направя едно сравнение между български и испански политици. В началото на кризата лидерът на испанските социалисти каза: „В тази криза аз няма да имам политически противници. Всички трябва да сме единни!“.Този съвет кореспондира с написаното на сградата, в която се намираме – „Съединението прави силата!“.

С тези думи започна изказването си съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов от трибуната на Народното събрание по повод извънредното заседание на парламента, свикано по искане на БСП.

Истината е, че в тази криза България се показа като отговорна страна, българското общество се показа като отговорно, затова и негативните резултати от нея са минимални. Няма причина да се опитваме да изкараме бялото черно и да се опитваме да се самонавием колко сме нещастни, унищожени и умиращи. В това отношение моят апел към всички в тази зала е да търсим нормалния диалог, защото той е един задатък, за да може да излезем от кризата, категоричен бе той. И допълни:

Всички имаме своите идеи, не всички идеи се приемат – въпреки че ние сме част от управляващото мнозинство, сме предлагали публично много неща, но големият партньор не смята, че са удачни. Въпросът е да има диалог. Борбата трябва да е насочена към излизане от кризата.

Смятам, че Министерски съвет трябва да има по-институционализиран начин за диалог с политическите сили на парламентарно представените партии. А не тук, в Народното събрание, да се показваме колко много статистка сме прочели и колко заучени икономически теории може да демонстрираме. По-скоро един диалог, в който всички да бъдат участници, за да излезем от кризата, каза депутатът от ВМРО.

Политическият дивидент не е важен, важно е обществото да бъде консолидирано. Това е апелът на Обединени патриоти – да имаме по-малко телевизионни изяви, в които да се убеждаваме колко на зле отиват нещата, а да помогнем на процеса по излизане от кризата с COVID-19 да се подобри, завърши Веселинов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Коментари