Начало Блог Юлиан Ангелов пред Дарик: ВМРО - БНД разчита на 300 000 гласа...

Юлиан Ангелов пред Дарик: ВМРО – БНД разчита на 300 000 гласа за кандидат-президента си

ВМРО – Българско национално движение се надява повече от 300 000 българи да подкрепят кандидат-президентската двойка Красимир Каракачанов-Даниела Симидчиева на изборите наесен. Това каза в предаването „Седмицата“ на Дарик шефът на предизборния щаб и организационен секретар на партията Юлиан Ангелов.

Той се позова на социологически проучвания, според които Красимир Каракачанов вървял четвърти в надпреварата. Ангелов обясни и избора на председателя на МЕНСА-България и признатата за най-умната жена в света през 2004-а Даниела Симидчиева за кандидат за вицепрезидент на ВМРО-БНД. По думите му идеята била да се включи „гражданска квота в двойката и да се покаже, че българите са едни от най-интелигентните хора в света и тези хора не трябва да бъдат пренебрегвани, а да им се даде възможност да управляват българската държава“.

Той допълни, че хората на Каракачанов разчитат и на местния вот да подобрят резултатите си от 2007 година. ВМРО-БНД издига самостоятелни кандидатури в 12 областни центъра. Движението има кандидати в повече от 50 общини, а в 200 общини ще участва самостоятелно или в коалиция, каза още Ангелов.

Слоганът на организацията за предизборната кампания е изненада и ще бъде обявен малко преди старта й, стана ясно от думите на организационния секретар на ВМРО-БНД.

Пълен текст на интервюто с Юлиан Ангелов

Какви са шансовете на вашия лидер да стане президент, социолозите дават 2-3 процента в първите проучвания.

Ами това, които излиза от последните проучвания, които видяхме от различни социологически агенции, е, че господин Каракачанов се нарежда пред, доста пред кандидатите на други парламентарно представени партии. А ние сме извън парламента и всички проучвания показват до момента, че той върви по резултат четвърти в тази надпревара, което за нас като организация и като партия е доста добър резултат. И се надявам, че до 23 октомври доста българи ще успеят да разберат, че всъщност ВМРО дава алтернатива на модела до момента в тези 22 години и именно, че ние искаме да направим президентската институция не да бъде чиновническа, както е 20 години и каквито други кандидати ни предлагат, различни евро или български чиновници, а искаме именно българският президент да бъде държавник, какъвто е и господин Каракачанов.

Вицепрезидент, кандидат за вицепрезидент председателят на МЕНСА – България Даниела Симидчиева. . .

Да. Госпожа Симидчиева.

Жената с най-високо IQ в света.

В целия свят.

През 2004 година.

Да.

Тоест това е, как я избрахте нея. Тя член ли е на ВМРО?

Не, тя не е член на ВМРО. Идеята ни беше да включим, така, гражданска квота в тази двойка. Именно вицето да бъде човек, който е извън средите на ВМРО.

То е интересно как нея я навихте, защо дойде тя при вас?

Ами имахме, така, доста различни предложения и виждания по въпроса за вицепрезидентската кандидатура и в момента, в който, така, разбрахме за нея, нали, и й предложихме, видяхме, че има шанс всъщност да покажем, че българите и българките са едни от най-интелигентните хора в света и тези хора не трябва да бъдат пренебрегвани, а именно трябва да им се даде възможност да управляват и българската държава, защото ние виждаме, че през тези 20 години не давахме възможност на умните хора в България да управляват държавата, а на хората, които имат личен или

партиен интерес. Та от тази гледна точка се спряхме на нея и се радваме за това, че тя прие нашата покана и участва активно в нашата кампания, включително и днес господин Каракачанов и госпожа Симидчиева са на обиколка в Стамболийски и в Асеновград, където имат срещи с хора, така, наши поддръжници и симпатизанти.

Колко кмета има в момента ВМРО?

Към този момент. . . като кандидати за кметове?

Не, аз говоря от предните избори.

Ами от предните избори ВМРО има кметове в няколко общини. Знаете, че и кметът включително и на втория по големина град в България също беше избран от ВМРО, в Пловдив. В Банско, в Златица и на още няколко места, в които сме в коалиция, нали, с други партньори. Като за тези избори сме си поставили целта да разширим, така, успеха ни от предните избори. А именно, че издигаме в повече от 12 областни града наши кандидати, самостоятелно на ВМРО, и в над 50 общини също ще има кандидати на ВМРО за кметове на общини. А в повече от 200 общини ще участваме или самостоятелно, или в коалиция, но голямата част са самостоятелни участия, които сме предвидили.

Тоест вие как ще мерите успех на тия избори.

Нали знаете, че накрая, когато минат изборите, всички казват колко са велики и какъв успех имат.

Всички са победители.

За нас успехът ще се измери в това повече българи да повярват в нашите идеи и кауза и това, което ние предлагаме като алтернатива за управление на България и на местната власт, естествено, и всички, които ни подкрепят, за нас ще бъде успех. Все пак ние, така, се надяваме, че повече от 300 хиляди българи ще подкрепят и кандидатпрезидентската ни двойка и се надяваме, че в доста от общините ВМРО ще има успех със своите кандидати.

С какъв слоган ще участвате. . .

Ами слоган вече има кампанията. В най-скоро време ще го обявим. Оставили сме го така за, както се казва, изненада, защото другите партии вече пуснаха своите слогани. Оставили сме го малко преди кампанията да го обявим пред всички и се надявам, че слоганът ще се хареса на българите и изобщо на всички български граждани.

Кое е най-силното качество на основните ви опоненти? Кой ви е всъщност противникът на тия избори?

Противник на нас специално ни е моделът, който… казах, този 20-годишен модел, трагичен, който България води само надолу и нищо хубаво не се случва. И противникът ни е това, че все пак тези кандидати, които са обявени като, така… които имат най-големи шансове да спечелят президентската кампания, всъщност ние се борим срещу техния финансов ресурс, защото ВМРО не разполага със средствата, с които разполагат другите парламентарни партии, и няма как. . .

Те имат големи субсидии.

Имат огромни субсидии, което не знам защо изобщо го допуснаха, да се увеличат тези субсидии в тоя парламент. Това е някакво безумие да се харчат парите на българските граждани за партийни кампании. Това, реално погледнато, за мен е недопустимо и няма как в закона, включително, нали, за партиите е казано, че всички партии трябва да бъдат равнопоставени, а всъщност се получава нещо друго. За едни има големи субсидии, нали, и бюджет, а за други, които са извън парламента, по някаква причина няма никаква помощ и всъщност това не е равен старт. И въпреки това ВМРО стои на много добри позиции в момента, както се вижда и от проучванията, което нас ни радва и се надяваме наистина, че до 23 октомври, когато всъщност е и рожденият ден на ВМРО, преди 118 години точно на 23 октомври ВМРО е основано в град Солун от шестима българи, които са били учители, и се надяваме, че дори и тази дата, която е свързана с историята на ВМРО, ще допринесе за нашия успех. И това е, аз искам . .

А кой е големият ви недостатък?

Големият недостатък, това, което се борим от години, е, че… вижда се, че хората в България, гражданите на България имат огромно доверие към ВМРО, като харесване, като одобряване на дейността, като всички политически мероприятия, които сме направили до момента, но в деня на изборите малка част от тях гласуват за ВМРО. Именно тава се мъчим да променим. Именно тази нагласа на повече от 20 процента от българите, които одобряват дейността на ВМРО и харесват дейността на ВМРО, да ги накараме да припознаят, че всъщност може да им дадем алтернатива и да гласуват за нас. Това ни е основният проблем на ВМРО. Всъщност ВМРО може би е най-одобряваната партия в България, като одобрение на дейността й, а пък с по-малки нагласи за гласуване. Това ни е големият проблем и искаме да го променим.

18 септември 2011

Последни Новини

В препълнена зала ВМРО закри кампанията си в Сандански

ВМРО закри предизборната си кампания в Сандански пред членове и симпатизанти на Организацията в Пиринския край. В препълнената зала водачът на листата...

Доц. Милен Михов: Галопиращата инфлация, непозната от времето на Жан Виденов, изяжда парите на хората

Чака ни управление, основано или на безпринципна коалиция, или триумф на задкулисието Доц. д-р Милен Михов за предстоящите парламентарни...

Александър Сиди: ГЕРБ и „Промяната“ готвят кабинет, използвайки „Възраждане“ за плашило

Убеден съм, че ВМРО ще се върне в Парламента, защото в България все още има място за интелигентен и грамотен патриотизъм, коментира...

Искрен Веселинов: Поругаването на българския химн от македонските запалянковци показва доколко РСМ е готова за членство в ЕС

Енергийната криза е резултат от сбъркана политика Поругаването на българския химн от македонските запалянковци по време на футболния мач...

Александър Сиди: На изборите хората ще накажат лицемерието и безхаберието на доскорошните управляващи

Съпредседателят на ВМРО - БНД Александър Сиди не спести пред медиите в Стара Загора тежки думи по адрес на управлявалите през последната година...

Юлиан Ангелов: ВМРО предлага нова пенсионна формула 61/31

ВМРО ще предложи нова пенсонна формула – 61/31. 61 години като възраст за пенсиониране и за жени, и за мъже и 31...

Искрен Веселинов: В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота

В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота, каза в „Денят на живо с Наделина Анева по Нова нюз съпредседателят на...

Коментари