Начало Блог Юлиан Ангелов: Случаите на гавра с националното ни достойнство се обясняват с...

Юлиан Ангелов: Случаите на гавра с националното ни достойнство се обясняват с 22 години безродно управление

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов бе гост във вечерното коментарно предаване „Отзвук от деня“ по Нова българска телевизия, за да говори за протеста на ВМРО пред централата на ДПС и актуални политически теми от последните дни.

ДПС е противоконституционна партия, повтори тезата на ВМРО Ангелов. Тя е опасна за България и според него не е забранена единствено, защото в устава й не пише, че е турска партия. Но за всеки един гражданин е публична тайна, че ДПС прокарва турски интереси, коментира организационният секретар на ВМРО.

Темата Турция и опасността от ислямски фундаментализъм в България минава през ДПС. Свидетели сме, че в районите, където управляват ДПС, те не се противопоставят на радикалния ислям и навлизащите опасни ислямистки секти, разказа още той.

Отказът на съветниците от ДПС в Кърджали да удостоят героя от Балканската война ген. Васил Делов със званието „почетен гражданин“ според Юлиан Ангелов е преднамерен акт, който цели да сплоти предизборно електората на ДПС.

Зачестилите напоследък случаи – гаврата с портретите на исторически личности в Добрич, делото за радикален ислям в Пазарджик, както и случая със скандалното решение на общинските съветници от ДПС в Кърджали – са последователни акции, които уронват нашето национално достойнство, коментира той.

В последните 22 години сме свидетели на едно безродно управление. Управляващите ръководят държавата без мисълта за България, изказа съжаление Ангелов .

Юлиан Ангелов напомни позицията на ВМРО да не се партизира референдумът за „Белене”,  Той заяви, че ВМРО е „за“ изграждането на ядрени мощности в България, за да бъде държавата ни енергиен лидер на Балканите. Ангелов напомни и за чакащия референдум за членството на Турция в ЕС.

На въпрос дали предстои обединение на националистическите партии, секретарят на ВМРО разясни, че отдавна се водят разговори с всички патриотични формации в България за единодействие.

24  октомври 2012

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО предлага за създаване на кметство да са нужни 100 човека, живеещи в населеното място

Това е гаранция за реалната представителност на хората в малките населени места, стъпка към справяне с регионалния дисбаланс и демографската криза.

Веселинов: Категорично заставам зад правото на арменците да отстояват своите духовни граници

Напъните на Ердоганова Турция да претопява християнски народи чрез агресивната си неоосманистка концепция са недопустими! Това написа във „Фейсбук“...

Никола Чакалов: Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба

Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба, защото тя изгражда мъжа, а както знаем в днешно време трябва да има млади българи, които да...

Карлос Контрера: ДБ са един политически фактор без ясна идеология и последователност в действията

Коментар от личната страница на столичния общински съветник от ВМРО Карлос Контрера за особеностите на градската десница Хлъзгавата позиция...

Каракачанов: Само ние тук си търсим легенди, за да бъдем различни

Когато в Европа има една истерия покрай коронавируса, това ще се отразява и върху българската икономика Ако правителството може...

За първи път след 22 годишно прекъсване курсанти положиха клетва във ВВВУ „Г. Бенковски – Долна Митрополия“

За първи път, след 22 годишно прекъсване, днес във Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия се състоя тържествен ритуал по...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от...

Коментари