Начало Блог Каракачанов: И хората в Телиш ли са ксенофоби

Каракачанов: И хората в Телиш ли са ксенофоби

По логиката на тези, които ни обвиниха в ксенофобия, трябва да обвиним в същото и хората в Телиш, които протестират срещу изграждането на бежански лагер в селото им. И Хората в Казанлък, които също протестират. Но това да наричат ВМРО „ксенофоби” не решава проблема. А проблемът е следният – две поредни правителства нямат план какво да направят с кризата. А трябва да се направи така, че да няма проблеми с националната сигурност.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Факторът Кошлуков” на ТВ7.

Той обясни, че партията не се е възползвала от инцидента с нападната от нелегален имигрант Виктория, а митингът е бил в нейна подкрепа. По думите му, ВМРО многократно е заявявала позиции, свързани с престъпления, когато не е разделяла извършителите на нелегални имигранти и обикновени хора.

Престъплението си е престъпление. Опитът за убийство можеше да го извърши всеки. Но другият такъв случай в същия период бе изваден с идеята да се укроти малко напрежението и хората да си кажат: „Ето, наръгаха българка, нападнаха и чужденец”, заяви той.

Той обясни още, че никой от ВМРО по време на протестната среща след нападението над Виктория не е казал дума, с която да дискриминира хора по цвят на кожата или национална принадлежност.

Каракачанов припомни, че арабските революции започнаха преди 3 години, видяло се кой взима властта и какъв е ефектът – масови бягства, основно в Турция. А две поредни правителства не са направили нищо, за да гарантират контрол над българската граница.

Сега ситуацията каква е – 10 хиляди са преминали границата, от тях 5 хиляди не са сирийци, а са от Алжир, Мароко, Кот д’Ивоар и други. Там няма военен конфликт, защо са тук, запита председателят на ВМРО.

Институциите са крайно неадекватни. Президентът спи, насрочил е консултативен съвет за 20-и, след повече от 10 дни. А проблемът е от 2-3 месеца. Държавниците не сядат да направят стратегия. А когато хората видят, че държавата е в състояние да контролира процеса, напрежението им ще се намали, категоричен бе Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Не вярвам загиналите в Кот д’Ивоар българи да са участвали в бойни действия

Не е новина, че български бивши военни обучават пилоти в няколко африкански държави, Кот д’Ивоар е една от държавите. Доколкото знам, те...

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Коментари