Начало Блог Каракачанов: ВМРО не дискриминира, а работи с факти

Каракачанов: ВМРО не дискриминира, а работи с факти

ВМРО говори за мерки, не за насилие. И не дискриминира, а просто назовава фактите. С шествието, което организирахме, искахме да принудим властите да вземат мерки. И ето че министър Йовчев излезе с такива, повтаряйки думите, които ние сме казали.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БТВ. Той отново наблегна на това, че трябва да се прави разграничение между бежанци и нелегални имигранти. Половината от чужденците, преминали българската граница, са сирийци, останалите са африканци, афганистанци и други, разкри той.

Ние от няколко месеца говорим, че държавата трябва да каже колко бежанци може да поеме и на колко от тях може да осигури нормални условия.Необходимо е също да се направи бърза процедура по отсяване на досега приетите чужденци в страната ни. Онези, които използват трасето България, за да стигнат до Европа, трябва да бъдат репатрирани, настоя Каракачанов.

Председателят на ВМРО заяви, че от месец районът от „Лъвов мост“ до синагогата, от пазара до „Мария Луиза“се е превърнал в гето. Той уточни, че оплаквания от престъпления срещу сирийските граждани няма, но алжирците редовно вършат престъпления.

Около 2000 нелегално пребиваващи живеят там. От ВМРО настоявахме този район да бъде проверен и хората без документи да бъдат репатрирани, обяви Каракачанов.

Той коментира и информацията за заведено досъдебно производство срещу заместник – председателя на партията Ангел Джамбазки. Каракачанов обяви, че не става дума за производство, а за „проверка по донос на Български хелзинкски комитет по изфабрикувани думи, които той не е изрекъл“. Не сме призовавали към убийство. А що се отнася до БХК, не ми е известно те някога да са защитили някой българин. Те бранят убийци, сепаратистите от ОМО-Илинден, категоричен бе той.

Красимир Каракачанов се възмути от факта, че нападателят на 20-годишната студентка Виктория е от декември миналата година в България и е подал заявление за статут на бежанец, но 10 месеца администрацията не е задвижила документите му.

Припомняме, че ВМРО свика събрание – протест, веднага след като новината за нападението над Виктория бе оповестена. Стотици се събраха пред сградата на ВМРО на улица „Пиротска“ №5.

На следващия ден партията организира протест срещу бездействието на държавата по проблема, който събра над 1000 души пред НДК.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Сиди пита: Кой накара Кацаров да се извърти като фурнаджийска лопата

Политикът на ВМРО дава примери как Кирил Петков и Мария Касимова - Моасе газят Конституцията, за да се докопат до властта

ВМРО към Радев: Вземете страна и накарайте кабинета си да приравни антителата към зеления сертификат

Ние от ВМРО категорично продължаваме да настояваме да се предприемат адекватни мерки и да спре това насилствено противопоставяне на обществото. Очевидно е,...

Искрен Веселинов: Борбата с корупцията твърде много се политизира

Корупцията не е само смяна на пари между заинтересовани страни и представители на властта. Корупцията е „развал“ на властта. Виновна за това...

128 години ВМРО (ОБЗОР)

Вчера се навършиха 128 години от основаването на ВМРО. По традиция в цялата страна се проведоха различни акции и събития, чрез които...

Албена Кръстева: Гласът за ВМРО е глас за бъдещето на децата ни

Мисълта за България е в сърцето ми от малка. Така съм възпитана и така съм пораснала. Родена съм в село Черни вит...

Карлос Контрера: Ние не желаем да се превръщаме в мигрантското гето на Европа

Петков и Василев са еднодневки, тунизийски пирати и джендъри. Те ще просъществуват 2-3 години в българския живот Карлос Контрера,...

Днес честваме 128 години ВМРО – сила, безсмъртие, чест и достойнство!

Симпатизанти и членове на ВМРО почетоха днес в София паметната дата 23 октомври – основаването на най-българската Организация в защита на българските...

Коментари