Начало Блог Каракачанов: ВМРО не дискриминира, а работи с факти

Каракачанов: ВМРО не дискриминира, а работи с факти

ВМРО говори за мерки, не за насилие. И не дискриминира, а просто назовава фактите. С шествието, което организирахме, искахме да принудим властите да вземат мерки. И ето че министър Йовчев излезе с такива, повтаряйки думите, които ние сме казали.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БТВ. Той отново наблегна на това, че трябва да се прави разграничение между бежанци и нелегални имигранти. Половината от чужденците, преминали българската граница, са сирийци, останалите са африканци, афганистанци и други, разкри той.

Ние от няколко месеца говорим, че държавата трябва да каже колко бежанци може да поеме и на колко от тях може да осигури нормални условия.Необходимо е също да се направи бърза процедура по отсяване на досега приетите чужденци в страната ни. Онези, които използват трасето България, за да стигнат до Европа, трябва да бъдат репатрирани, настоя Каракачанов.

Председателят на ВМРО заяви, че от месец районът от „Лъвов мост“ до синагогата, от пазара до „Мария Луиза“се е превърнал в гето. Той уточни, че оплаквания от престъпления срещу сирийските граждани няма, но алжирците редовно вършат престъпления.

Около 2000 нелегално пребиваващи живеят там. От ВМРО настоявахме този район да бъде проверен и хората без документи да бъдат репатрирани, обяви Каракачанов.

Той коментира и информацията за заведено досъдебно производство срещу заместник – председателя на партията Ангел Джамбазки. Каракачанов обяви, че не става дума за производство, а за „проверка по донос на Български хелзинкски комитет по изфабрикувани думи, които той не е изрекъл“. Не сме призовавали към убийство. А що се отнася до БХК, не ми е известно те някога да са защитили някой българин. Те бранят убийци, сепаратистите от ОМО-Илинден, категоричен бе той.

Красимир Каракачанов се възмути от факта, че нападателят на 20-годишната студентка Виктория е от декември миналата година в България и е подал заявление за статут на бежанец, но 10 месеца администрацията не е задвижила документите му.

Припомняме, че ВМРО свика събрание – протест, веднага след като новината за нападението над Виктория бе оповестена. Стотици се събраха пред сградата на ВМРО на улица „Пиротска“ №5.

На следващия ден партията организира протест срещу бездействието на държавата по проблема, който събра над 1000 души пред НДК.

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари