Начало Блог Каракачанов: ВМРО не дискриминира, а работи с факти

Каракачанов: ВМРО не дискриминира, а работи с факти

ВМРО говори за мерки, не за насилие. И не дискриминира, а просто назовава фактите. С шествието, което организирахме, искахме да принудим властите да вземат мерки. И ето че министър Йовчев излезе с такива, повтаряйки думите, които ние сме казали.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БТВ. Той отново наблегна на това, че трябва да се прави разграничение между бежанци и нелегални имигранти. Половината от чужденците, преминали българската граница, са сирийци, останалите са африканци, афганистанци и други, разкри той.

Ние от няколко месеца говорим, че държавата трябва да каже колко бежанци може да поеме и на колко от тях може да осигури нормални условия.Необходимо е също да се направи бърза процедура по отсяване на досега приетите чужденци в страната ни. Онези, които използват трасето България, за да стигнат до Европа, трябва да бъдат репатрирани, настоя Каракачанов.

Председателят на ВМРО заяви, че от месец районът от „Лъвов мост“ до синагогата, от пазара до „Мария Луиза“се е превърнал в гето. Той уточни, че оплаквания от престъпления срещу сирийските граждани няма, но алжирците редовно вършат престъпления.

Около 2000 нелегално пребиваващи живеят там. От ВМРО настоявахме този район да бъде проверен и хората без документи да бъдат репатрирани, обяви Каракачанов.

Той коментира и информацията за заведено досъдебно производство срещу заместник – председателя на партията Ангел Джамбазки. Каракачанов обяви, че не става дума за производство, а за „проверка по донос на Български хелзинкски комитет по изфабрикувани думи, които той не е изрекъл“. Не сме призовавали към убийство. А що се отнася до БХК, не ми е известно те някога да са защитили някой българин. Те бранят убийци, сепаратистите от ОМО-Илинден, категоричен бе той.

Красимир Каракачанов се възмути от факта, че нападателят на 20-годишната студентка Виктория е от декември миналата година в България и е подал заявление за статут на бежанец, но 10 месеца администрацията не е задвижила документите му.

Припомняме, че ВМРО свика събрание – протест, веднага след като новината за нападението над Виктория бе оповестена. Стотици се събраха пред сградата на ВМРО на улица „Пиротска“ №5.

На следващия ден партията организира протест срещу бездействието на държавата по проблема, който събра над 1000 души пред НДК.

Последни Новини

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е тежко предателство към българските граждани

Бъдещото управление е неморално и безпринципно, целта е да се усвоят милиони от еврофондовете, отбелязаха съпредседателите на ВМРО Тримата...

Коментари